• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maske Tarifleri Hangi Cilt Maskesi ?

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

Alminaaa

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
421
95
318
Merhaba arkadaşlar;

Ben de evde yapılan doğal cilt maskelerine meraklıyım, sizler gibi. Mucizenin gerçekten doğada olduğunu düşünüyorum.
Fakat KK'da bu bölümü karıştırdığımda o kadar çok maske tarifi var ki..hangisini yapacağımı şaşırdım. Bence düzenli yapılmayan hiç bir bakım işe yaramaz... Her söyleneni de denemek, kaş yaparken göz çıkarmak istemiyorum :2:

Cildim karma, T bölgem çok hafif yağlı. Kışın kuruya yakın oluyo yüzüm. Regl dönemine yakın sivilceler çıkıyo az da olsa tabi... Alnım çenem ve yanaklarımda sivilcelerden kalma lekeler var (çok değil)... Siyah noktalarım da az.

Ben sıkı, pürüzsüz, lekesiz, renk dağılımı eşit bir cilt istiyorum. Ne kadar çok şey istiyorum değil mi ? :1: Güzelliğine düşkün her kadın gibi...

Ve tabi ki doğal maskelerden yanayım. Buradaki tarifleri bir bir okudum fakat hangisini kullanacağımı şaşırdım.
Her uygulamanın her cilt tipinde olumlu sonuç vermeyeceğini biliyorum... Ve tavsiyem cilt tipinize uygun bakımı bulmanız. Ben arada bir kil maskesi yapıyorum, bunun dışında yine uyumadan önce gül suyu ile cildimi siliyorum. Çok sık makyaj yapmamaya, fondöten kullanmamaya, makyaj yaptığımda da temizlemeden uyumamaya özen gösteriyorum.

Şimdi sizden isteğim deneyip de istediğiniz sonuca ulaşabildiğiniz, uygulamaya devam ettiğiniz, gerçekten işe yarar bir-iki maske tarifi ? :16:

Bi çok kişiye yardımcı olacağını düşünüyorum verilen cevapların. Teşekkürler :48:

canım benimde T bölgem yağlı karma bir cilde sahibim benim uygulagığım maskeler şunlar
Kil maskesi:
bir çk kil
bir çk mısır unu
biraz nemlendrici krem

Bal+Tarçın maskesi
bir çk bal
bir çk tarçın

bu iki maskede ilk yapıldığı anda fark ettryo bende düzenli kullanmadğım için öyle aman aman bir değişme olmadı tabiki ama ben bir gün yapp bir ay make falan yapmayan biriyim işte birde son günler şu maskeye merk saldım bunuda yapmayı düşünüyorum

http://www.kadinlarkulubu.com/lekel...95424-cilt-rengini-acmak-icin-pirinc-unu.html

sivilce : maydanoz suyu ( melanini dengeliyormuş ), sivilce üzerine sarımsak sürmek mikroplardan temizliyomuş
matlık : yoğurt
yumuşaklık : salatalık-limon-elma suyu
sıkılaşması için : yumurta akı
berraklık-temizlenmesi için : domates-un maskesi, bal-limon maskesi
Parlak-temiz : patates posası ya da suyu
Ayrıca sivilce oluşumu için ve yüzümüzün bakterilerden arınması için buhara 10 dk tutmak çok faydalı, ve maden suyula silmek te...
Hepsini yapıyorum süper memnunum ayrıca hepsini düzenli yapınca pudra,fondotene ihtiyacın kalmıyo

canım benimde T bölgem yağlı karma bir cilde sahibim benim uygulagığım maskeler şunlar
Kil maskesi:
bir çk kil
bir çk mısır unu
biraz nemlendrici krem

Bal+Tarçın maskesi
bir çk bal
bir çk tarçın

bu iki maskede ilk yapıldığı anda fark ettryo bende düzenli kullanmadğım için öyle aman aman bir değişme olmadı tabiki ama ben bir gün yapp bir ay make falan yapmayan biriyim işte birde son günler şu maskeye merk saldım bunuda yapmayı düşünüyorum

http://www.kadinlarkulubu.com/lekel...95424-cilt-rengini-acmak-icin-pirinc-unu.html

Teşekkürler tatlım :16:
Mısır ununu çok duymuştum ben de ama hiç yapmadım... Bal ve tarçın değil de, bal-limon uygulamıştım. Yüzüm kıpkırmızı olmuştu vazgeçmiştim :)) Ben de pek düzenli yaptığımı söyleyemem :26:

sivilce : maydanoz suyu ( melanini dengeliyormuş ), sivilce üzerine sarımsak sürmek mikroplardan temizliyomuş
matlık : yoğurt
yumuşaklık : salatalık-limon-elma suyu
sıkılaşması için : yumurta akı
berraklık-temizlenmesi için : domates-un maskesi, bal-limon maskesi
Parlak-temiz : patates posası ya da suyu
Ayrıca sivilce oluşumu için ve yüzümüzün bakterilerden arınması için buhara 10 dk tutmak çok faydalı, ve maden suyula silmek te...
Hepsini yapıyorum süper memnunum ayrıca hepsini düzenli yapınca pudra,fondotene ihtiyacın kalmıyo

Çok güzel açıklamışsın canım, teşekkürler :16:
Evet buhar banyosu gerçekten çooook faydalı. Suyun içerisine kuru papatya, taze nane yaprakları atılabilir. Yada elma sirkesi eklenebilir...vs.

Dipnot: Bu tarifler buhar banyosundan sonra uygulanırsa çok daha etkili olur.

Back
X