Hangi bölüm?

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.666
498
Sivilceler için hormon testi yaptırmak istiyorum yani buna sebep olan da erkeklik ve kadınlık hormonlarıymış testosteron vs. Bunlara hangi bölüm bakar hangi bölüme gitmeliyim? Dermatoloji mi kadın doğum mu iç hastalıkları mı?

Kadın doğum bakıyorda sivilce ile hormon bağlantısı onu anlayamadım . Siz dr gittiniz mi o mu yönlendirdi sizi hormonlardan diye ?

Problemin hormonlarla alakali oldugunu dusunuyorsamiz hormonlarla ilgilenen bolum endokrinoloji

Kadın doğum bakıyorda sivilce ile hormon bağlantısı onu anlayamadım . Siz dr gittiniz mi o mu yönlendirdi sizi hormonlardan diye ?

Bikaç doktor kadın doğuma git baktr dedi ondsn. Hormonlar ile alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü şuana kadar kullandığım hiçbir krem işe yaramadı.

Evet ama kadın doğum A git diyen oldu bi de problem sivilce olunca iyice kafam karıştı hangi bölüme gideceğim konusunda

Endokrin genelde her ilde olmuyor ama varsa hormonal oldugunu dusunuyorsaniz endokrine gidin

Ben biyik bolgesindeki batiklar icin gitmistim doktor yuzume bakip sivilcelerinin buyuklugu(ki fazla sivilcelide degilim ama sivilcelerim olunca genelde buyuk olur) rengin falan hepsi hormanlardan dolayi gibi gorunuyor endokrine git eger sehir disina gitme durumun yoksa adetin 3. gunu kadin doguka gitmisti

Bulundugunuz ilde endokrin varsa bence onceliginiz endokrin olsun zaten kadin dogumla alakali bir durum varsa kadin doguma yonlendirir

Sorduğum soruya yine farklı cevaplar geliyo yine kafam karışık. Adet döneminde olup olmamak fark eder mi? Emn msnz bir de

Önce dermatoloğa gidiyorsunuz. Aşırı tüylenme/geçmeyen sivilceniz yani şüpheli hormonal durumunuz varsa onlar da hormon testi için genelde kadın doğuma yönlendiriyor. Test için bilgim yok regl iken yapılır/yapılmaz, teste göre değişir ne zaman gelmeniz gerektiğini doktor söyler. Önce dermatolıjiye gidin en iyisi, onlar da ilgili bölüme yönlendirsinler.

Genelde kist varmi yokmu diye ultrason cdkiliyor ve doktorlar genelde adetin 3.gunu gelmenizi soyluyorlar

Ben dermatoloğa gittiğimde, yanlış hatırlıyorsam bilenler düzeltsin, adetin 3. günü yaptırmam için hormon testleri vermişti. Olmazsa o güne gelecek şekilde git, başka güne beklemen gerekmez. Sonucuna göre zaten gerekirse seni yönlendiriyorlar gitmen gereken doktora.

ilk dermotoloji veya iç hastalıkları yani dahiliye- onlar seni eger aksi birşey varsa endokrine sevk eder.

Önce dermatolojiye gidin.
Detaylı test yapıp neden olduğunu bulsun. Ondan sonra gerekiyosa yönlendirir.

Organlarla alakalı bişeyse karaciğer böbrekler gibi dahiliyeyle birlikte tedavi ederler.

Hormonlarla alakalıysa kadın doğumada gönderir.

Adetin 3. günü demişler ama onu beklemenize gerek yok sabah hiçbirşey yiyip içmeden gidin kafi.

Testesteron yüksekse herzaman yüksek çıkar ki oysa sebep tepelerden yoğun şekilde saç dökülmeniz çenede bıyıkta yoğun kıllanmanız olması gerekir

Kıllanma yok. Saç dökülmesi de yok. Sadece bol bol sivilce var yüzde göğüs arasında saçlarımın içi ve popomda

Yüz hariç hepsi hava almayan yerler belkide sivilce bile değil.

Yarın sabah erkenden git belki teste bile gerek kalmaz başka bişeydir.

Ege Üniversitesi hastanesinden almaya çalışıyorum evime yakın orası var ama saat 8 de sistem açılıyor ve bi dakika sonra doluyor bir türlü alamıyorum.. Bn şuan yine dolduğu için endokrinolojiden aldım.
İnş boşa gitmem endokrinoloji de bakar gitmişken kilo ile ilgili şeylere de baktrcam

Kilo fazla mı ? İyi olur ozaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…