Canım benim oğlum daha geçenlerde 1 yaşına bastı şimdiye kadar hep Prima kullandım. Oldukça memnun kaldım. Sadece bir kere markette Prima bulamayınca Molfiks aldım. Şimdiden sonra ise e artık oğlum büyüdü ekonomik olduğu için Canbebe kullanacağım.
Pompers ve Prima gerçekten çok kaliteli, sızdırmayan uzun süre koruyan bir bebek bezi. Pişik olayına birazdan geleceğim. Paketinde zaten 12 saate kadar koruduğu yazıyor bir süre sonra bebiş çok işemişse, işte bebek erkekse önü topaklanıyor kızsa ortası ama kuru kalıyor ıslak his oluşturmuyor. Ben hiç kullanmadım ama bir arkadaşım Huggies kullanmış Huggies de aynı Prima gibi güzel bir bezmiş onda biraz önce bahsettiğim topaklanmada olmuyormuş. Yani bu bezleri kullanırsan kalitelerinden memnun kalırsın. Lakin ben malum olaylardan sonra israil malı olduğu için Prima kullanırken kendimden utanmış vicdan azabı çekmiştim ciddi ciddi.
Molfiks den hiç memnun kalmadım. Mesela bebeklerin kaka yapması bazen hemencecik olmuyo 5- 10 dakika içinde posta posta yapıyorlar. Bende oğlumun kaka yaptığını anlayınca hemen değil 10 dakika falan bekleyip altını değiştiririm. 10 dakikaya kalmadan bütün kaka dışarıya sızdı üstübaşı battı oğluşumun hemde iki kere aynı hataya düştüm.
Şimdi 3 gündür falan yukarıda bahsettiğim gibi Canbebe kullanıyorum. Oldukça memnunum. Mesela Prima nın dışıda içi pamuksu dokudadır. Molfiks ve Canbebe de ise dış yüzey naylonumsu gibi ama bu naylonumsuluk Canbebede daha tadında Molfiks de daha çok.
Birde bir arkadaşımda Bim in bezlerinden gördüm. Sakın ola kullanma sadece çiş yaptığında bile bez bebeğin tenine yapışıyordu.
Pişik meselesine gelince bebeğinin kullandığı bez markasını değiştirirsen yeni bezin daha kaliteli yada kalitesiz olduğu farketmez, bebeğin altı pişik olur canım. Bu yni bezle değil bebeğin cildinin eski beze alışık olmasıyla ilgilidir. O yüzden yeeni bir beze geçeceksen ilk günler pişik kremlerinden hem bebeğin cildine hemde bezin üztüne bolca sür. Yavaş yaşaş gün geçtikce kremin miktarını azalt cildi alışmış olur.
Arkadaşlar eğer bebeklerinizde bir türlü geçmeyen inatcı pişikler varsa bebek bezinin üstüne pamuklu bir bezden bir parça kesip koyun bebeğin tenine bu pamuklu bez değsin sonra kirlenince o bezide atarsınız. Oğlum bir kere pişik olmuştu bu doktorumuzun önerisiydi.