hangi balık yenmeli yardımm

uyuzcan

♥ A-B-K ♥
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
5.829
1.403
248
canlarr, balık olarak gebelikte hangileri yenmeli hangileri yenmemeli,...yardım edin lütfenn

hamileler için en masum ve tehlikesiz balık sardalye'ymiş burda bir forumda okudum bende her türlü balığı yerim normalde bol bol hamile kaldığımdan beri bi kaç kere balık yedim onda da valla bilmiyordum her balık yenmez diye yinede siz mevsim balıklarını tercih edin taze olmasına dikkat edn yeterli bana göre doktorlarda bişey demiyorlar şu balık bu balık diye dip balığıda olmamasına dikkat ederseniz kimyasallar açısından çok büyük balıklarda önerilmiyor boyut olarak küçük çok büyü olmayan balıkları tüketirseniz iyi olur bu durumda.

Omega 3 yağ asitleri için en iyi kaynak balık eti olmasına karşın özellikle büyük balıklar çevre kirliliğinin bir sonucu olarak vücutlarında civa barındırdıklarından taze ton balığı, kılıç balığı, köpek balığı, uskumru gibi büyük gövdeli balıkların tüketilmesinden, civanın rahim içinde gelişmekte olan bebeğin yeni gelişmekte olan sinir sistemine muhtemel olumsuz etkileri nedeniyle kaçınılmalıdır. Bunun yerine istavrit, sardunya, çinekop, levrek, çupra gibi ülkemizde bolca bulunan küçük, orta boy balık türlerini tercih etmek yerinde olur. Konserve ton balığı da ayda iki-dört kutuyu geçmemek koşuluyla tercih edilebilir. :34:

canlarr, balık olarak gebelikte hangileri yenmeli hangileri yenmemeli,...yardım edin lütfenn

Dip balıkları hariç hepsini yiyebilirsin tatlım ama hamileler için en faydalı olanlar sardalya ve somon. Ben bu ikisine ağırlık vermiştim. Hamsi, levrek, çupra da yedim. Ama en çok omega 3 sardalya ve somonda var.

Dip balıkları hariç hepsini yiyebilirsin tatlım ama hamileler için en faydalı olanlar sardalya ve somon. Ben bu ikisine ağırlık vermiştim. Hamsi, levrek, çupra da yedim. Ama en çok omega 3 sardalya ve somonda var.

teşekkür ederim canımm sardalya ve somon aklımda olsunn :28:

Back
X