Doğuma Hazırlık Hamişler hangi bebek bezinden kullanmaya başlayacaksınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zrrn

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
286
2
Kızlar bebek eşyalarını hazırlarken bezde almaya başlayalım diyorum.

Prima ile başlarsan hep öyle gider diyenler var. Birde Molfix'in yenidoğan serisinde göbek oyuntusu var, diğer markalarda bu yokmu? çok önemlimi?

Hem fiyat hem kullanış açısından bi karar vermeliyiz bide bebeğin cildine uyumu sözkonusu tabi kimi bezler çoğu bebekde pişik yapıyormuş örneğin canbebe için öyle bi duyum almıştım.

Hangi bezden stoklamaya başlamalı? :emir_bebek:

Bebek bezleri bebeğinizin sağlığı ve mutluluğu için çok önemlidir.
Peki,nasıl bir bebek bezi kullanmanız gerektiğinizi biliyor musunuz?

Bebeğinize kullanacağınız bezlerrin değişkenlik göstereceği durumlar:

1- Kız mı erkek mi?
Bebeğinizin cinsiyeti hangi çeşit bebek bezi kullanmanız gerektiğini belirleyen önemli faktörlerdendir.Çünkü satılan birçok bebek bezinin üstünde kız ya da erkek yazdığını göreceksiniz. Nedenine gelince; kız ya da erkek bebeğin çişinin yayıldığı bölge farklı olduğu için bez üreticileri, bezin o kısmının emiciliğini artırıyorlar. Böylece bebeğinizin genital bölgesi kum kalıyor.

2- Hijyenik mi?
Bezin temizliği önemli, çünkü bebeğinizin bez bölgesi mikroplara açıktır. Temizliğinden emin olmak için öncelikle paketli ürünleri tercih edin. Çünkü taşınma sırasında ve satın alınmayı beklerken kirlenmezler. Açıkta satılan bezlerin temizliğinden asla emin olamazsınız. ıkinci önemli nokta, bilinen, güvenilir markalan seçmeniz gerekir. Bu markalar, bezin temizliği konusunda daha hassastırlar.

3- Kilosuna göre mi?
Bez seçerken bebeğinizin ayı değil, kilosu önemlidir. Kilosunun altında ya da üstünde olması, bezin sızdırması ve bebeği rahatsız etmesi demektir. Her bebek aynı ayda olsa bile her zaman aynı kiloda olmaz. Doğum kiloları bile farklıdır; kimi 2.500 gr doğar, kimi 4.000 gr. Bu yüzden bebeğinizin kilosuna uygun bezleri seçin. Marketlerde yeni doğandan başlamak üzere bebeğinizin tuvalet eğitimi aldığı döneme kadarki kilosuna göre (2-28 kilo arası) yaklaşık 6 ayrı bez boyu olduğunu hatırlatalım. Bez paketinin üstünde mutlaka hangi kilodaki bebeğe kullanılacağı belirtilir.

4- Emiş gücü nasıl?
Bezin emiş gücü, bebeğinizin daha uzun süre kuru kalmasını sağlayacağı gibi, sizin de daha uzun sürede bez değiştirmeniz anlamına gelir. Bu açıdan hem sağlıklı hem ekonomik bir tercihtir. Çünkü bebeğinizde pişik oluşmasını engellendiği gibi, daha az bez kullanacağınızdan daha az para harcamış olursunuz. Emiş gücünü anlamak için ya farklı markaları kullanarak kıyas yapmanız ya da diğer annelerin tecrübelerini göz önüne almalısınız.

5- Hava aldırıyor mu?
Bezin hava aldırması, cilt tahrişini engelleyen en önemli faktörlerden biri. Hava almayan genital bölgede oluşan sıcaklık ve nem nedeniyle tahrişler oluştuğu gibi, cildinde sorun yaratacak zararlı bakterilerin üremesine de zemin hazırlıyor.

6- Ergonomik mi?
Bebek bezinin de ergonomik özelliği olur mu elemeyin, oluyor! Bebeğin kilosuna ve boyuna uygun olarak üretilen bezlerde hem bebek rahat ediyor hem de sızma gibi küçük kazaların önüne geçilmiş oluyor. Bu kural yan bantlar için de geçerli. Ergonomik olmayan yan bantlar, bezin ya sıkı ya da gevşek kalmasına yol açıyor. Ayrıca bantların hemen bozulmaması gerektiğini de hatırlatalım. Kontrol için birkaç kez açıp kapatmak durumunda kaldığınızda, kaliteli bant yeniden yapışıyor. Kalitesizler ise yapışmıyor.

7- Sevimli figürler var mı?
Bu kriter size ilginç gelebilir. Ama tecrübeli anneler, sevimli figürlerin ve renklerin önemini bilirler. Bebeklerin el ve ayak becerileri geliştiğinde, bezlerini çıkarmak için uğraştıklarını görürsünüz. Bu durum, bezden hoşlanmadığından değil, çıplak kalmaya bayıldıklarındandır. Bu süreçte, bezin üstündeki sevimli figürlerin bebeğinizin bezi benimsemesini kolaylaştıracağını belirtmek gerek.

Alıntıdır

ben primayla başladım 1 numarasıyla. molfiks ben bulamamıştım göbek oyuntusu kolaylık sağlarmış geliyor.ama normal bezinde bi sakıncası olmuyor katlıyorsun o kısmı.
daha sonra huggies kullandım.açıkçası huggiesi daha çok beğeniyorum hem kakayı hem çişi daha iyi tutuyor ama bi dezavantajı var primaya göreye çok kalın.elbiselerin altında bebeşin altı kocaman duruyor.primada bazen pişik oluyo ama huggieste hiç olmadı.

hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim.

çok fazla stok önermem memnun kalmayabilirsin çünkü.bebişin büyüdükçe alrısın yenisini şimdilik 1-2 paket işini görecektir.

hernekadar diğer firmalardan numune istesemde prima kullanmayı düşünüyorum

bimde fiyatı daha uygun aklınızda bulunsunnnn

Ben yenidoğan döneminde primayı öneririm. Daha sonra yani 3 numaraya geçtikten sonra erkek bebekler için pek önermiyorum. Hala benimki gibi sıvı kaka yapıyorsa 2 numara gibi çekmiyor sırtına kadar çıkıyor. Huggies daha kalın ve hantal duruyor ama bel bandı iyi fikir. Bir de primanın beldeki bez kısmı neredeyse popodan başlıyor. Esnek bel bandı Huggies kadar başarılı değil.

hernekadar diğer firmalardan numune istesemde prima kullanmayı düşünüyorum

bimde fiyatı daha uygun aklınızda bulunsunnnn

Bimdeki pirmalarda bel bandı yok sanırım bir önceki seri ürün onlar bu da aklınızda bulunsun.

evy baby kullanan var mı kızlar?kremli olan cok hos gelio bana şimdilik.kullanışı nasıl bilemiyorum tabi

ben bir paket huggies bir pakette molfiks aldım bebek doğunca hangisinden memnun kalırsam ona devam edeceğim.huggies molfixe göre daha kibar yenı doğan için daha uygun ve konforlu gibi geldi bana tabiki doğduğunda anlayacağız hangisi daha uygun

Biz molfix aldık açıkçasıo alırken ,ne göbek oyuntusuna ne de bel bandına dikkat ettik eve gidince bir bakayım ...Bize primayla başlarsan diğerlerine dönmen zor olur dedikleri için , molfix aldık açıkçası doğsun oğluşumuz deniyelim görelim istedik ...

kızlar bez işini kullanarak görüyorsunuz zaten ama benim size nacizane tavsiyem ilk zamanlar bacak arasını geniş tutan bezler kullanın mesala huggeis gibi nedeni kalça çıkığı olmasın ve hep bir numara büyük bez kullanın ikincisi bebek bezi stoklamayın çok çabuk büyüyorlar çünki kuçük kalabilir ama ıslak mendil stoğu yapın özellikle uni yenidoğan ıslak mendillerinden her markete gittiğinizde alın bebek bezinden sonra en çok kullanılan şey çünki

Hastane çantama koymak için yeni doğan ı tercih ettim. karar veremediğim için ve deneyip hangisinin iyi olduğunu anlamak için.. PRıMA VE HUGGıES YENı DOĞAN larından aldım.

PRıMAnın extra hava aldırıcı özelliği yok sanırım pakete yazmıyor

HUGGıESte de esneklik özelliğinin çok olmasından bahsetmiyor

Molfixte alcaktım ama annem bacak arasının geniş olmasının iyi olacağını söyledi( kalça çıkığı içinmiş) olfixlerin özellikle bacak arası ince olduğunun reklamı yapılıyor..

Bir defa da babystar ın 2li numunesinden geldi onu da deneyeceğim hangisinden memnun kalırsak ona devam edeceğiz artık

Bu arada yeni doğanda kız - erkek olarak ayrılmıyor sanırım göremedim kız ya da erkek içindir yazısını

Carrefourdan aldım(ank)
Primayı (2 Mini 3-6 kg 66 adet) 15.20 tl
Huggiesi(2-5 kg 1 no 28 adet) 16.90 tl

Dün bende primanın yenidoğan serisinden aldım çantaya ondan koyucam zaten 1-5 kg arası yazıyor en küçük olan 1 numaradan aldım
yoksa 2 mi alsaydım?

ben ılk kızımda pırıma kullandım cok memnun kaldım ince ve rahat sımdıde pırıma dusunuyordum hatta iki paket evde var eltım stok yapmış eve kılo alınca dar gelmış bana verdı acılmamış 2paket var ama molfıx yenı dogan ıcınde gobek oyuntusu var odaa yenılemış ınce geldı bana net adresınde numune ıstedım gonderdıler 1tane guzele benzıyor tabı bebışın poposu karar vercek pişik yapıyor bazı bezler:emir_bebek:kalca cıkıklıgı konusunda ıse ben ılk kızımda dogdugu gunden ıtıberen pırıma kullandım hıc bır sonrunla karsılasmadım hatta doktorumuz pırımayı onerdı ınce olmasından dolayı hastahanedede hedıye olarak pırıma hedıye ettıler

Son düzenleme:
ben ilk bebeğime primanın yenidoğan 2 nolusunu almıştım o tam iyi olmuştu.daha sonraki aylarda oğlum çok sulu kaka yaptığı için prima emme yapmadı bende hugguesi tercih ettim ve memnun kaldım şuan ona devam ediyorum.şuan yine hamileyim ve bez stoklarına başladım.yine primadan başladım sonra yine hugguese geçer miyim bilemiyorum.

şuna bi bakın yaw bende huggies düşünüyordum ama kampanyalardan almamakmı gerekli

www.şikayet.com'dan alıntıdr.
HUGGIES Marka Bezler Defolu Çıktı g1789e [18 Haziran 2009, 09:00]
Şu an 4 aylık olan oğluma doğumundan itibaren 3. Ayına kadar Huggies bez kullandık. Farklı bir marketten toplu olarak almış olduğumuz Huggies bezler ile her nasılsa ilk ay sorunsuz geçti (sıkça sızdırma sorunu yaşadık, bebeğim ıslak uyanıyordu ancak ben sorunun deneyimsizliğimden kaynakladığını düşünmüştüm. ).

2. Aydan itibaren Ataşehir Migros'tan aldığımız tüm bezlerde irili ufaklı görünür problemler yaşamaya başladık. Paketlerin hepsinde 5 ila 10 bezin genellikle sağ yan bantının cırt cırtlı olması gereken kısmı dümdüz yapışkansızdı, bezleri kullanmak mümkün olmuyordu.

Sağlam bezlerin de iç kısmında ayrı bir parça yapışık olarak duruyor, kullanımdan önce elle koparmam gerekiyordu. Hem bezleri toplu olarak almış olduğumuz için, hem de kullandığım bezin markasını değiştirirsem bebeğimin poposunun pişik olmasından (gereksiz bir öğüt)korktuğum için her şeye rağmen bezleri bir şekilde tükettim.

Bardağı taşıran son damla, bir gece 23:00 sularında içinden 5-6 tane sağlam bezini kullandığım bir paketin geri kalan 50 küsur tane bezinin tamamının yapışkansız yan bantlı olduğunu fark etmem oldu. Açık market olmadığı için geceyi, bezleri koli bandı ile üstten yapıştırarak geçirdim.

Şu anda başka bir marka bez kullanıyor, marketlerdeki tüm indirimli hediyeli promosyonlara rağmen korkumdan ve öfkemden Huggies bez almıyorum. (açıkçası, promosyonun da stoklardaki defolu ürünleri eritmek için yapılmakta olduğunu düşünüyorum. )

Dün bende primanın yenidoğan serisinden aldım çantaya ondan koyucam zaten 1-5 kg arası yazıyor en küçük olan 1 numaradan aldım
yoksa 2 mi alsaydım?

canım 1-5 kilomu diyor yoksa 1,5 ( bir buçukmu ) 1-5 kilo arası duymadım çünkü
hoş fazla tecrübem oldugu söylenemez ama paketin üzerine iyi baktınmı prematüre bebekler için olanınımı aldın yoksa hani bebişin topaç gibi doğarsa yeterli gelmeyebilirrr

birde alam molfix almıştı 2 sene öncesinden bahsediyorum çocuk çişini vs yaptıgından bez acayip kokuyo yani kötü bir kokusu oluyodu şimdi nasıl bilmiyorum o yüzden molfix hiç düşünmedim
araştırma yapmadım ama huggies bana sanki pahalı geldi açıkçası

hala düşüncem prima

birde arkadaşım bimdekilerin bel bandı yok demiş
vayy hainlerr :kızgın:doğrumu acaba bakmak lazım

primanında yenidoğanında bel oyuntulusu varmı kızlar ona göre alayım bende

ST95738BR.JPG

X