• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamiş bir anne olarak sağlıklı beslenmeye başlıyorum

beyzanurrrr

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2024
419
74
13
25
Kızlar biraz fazla kilom var 🥹bir de hamişim daha 5. Haftalık hamileyim , Allah nasip ederse ilk aylarımda 4 5 kilo vermek istiyorum sağlıklı bir şekilde her gün 10.000 adım atmak bana ağır gelir mi hamile olarak???

Hamilelikte kısa yürüyüşler tavsiye ediliyor evet ama hem daha çok yeni hamilesin hem de 10.000 adım nasıl olur bilemedim. Doktoruna danış bence

Kızlar biraz fazla kilom var 🥹bir de hamişim daha 5. Haftalık hamileyim , Allah nasip ederse ilk aylarımda 4 5 kilo vermek istiyorum sağlıklı bir şekilde her gün 10.000 adım atmak bana ağır gelir mi hamile olarak???
Sağlıklı beslenme konusunda çok iyi dusunmussun kesinlikle dikkat et yemeklerine, ben 33. Haftaligim 24. Haftama kadar hiç dikkat etmedim canım ne isterse yedim hamileyim diye, çok sağlıksız beslendim 10 kilo aldim derken gebelik şekeri çıktı şuan çok zor durumdayım bebek çok kilo almis bir sürü sorun sıkıntı hala uğraşıyorum ağır bir diyet yapmak zorundayım artık sağlıklı şeyleri bile rahat rahat yiyemiyorum çok zor yani, keşke hamileligimin başlarında biri beni uyarsaydi da daha dikkatli olsaydım diyorum. En kötüsü bebeğin sağlıklı olamama ihtimali. Yürüyüşü bilemem ama kesinlikle yemene içmene dikkat et.

Çok
Sağlıklı beslenme konusunda çok iyi dusunmussun kesinlikle dikkat et yemeklerine, ben 33. Haftaligim 24. Haftama kadar hiç dikkat etmedim canım ne isterse yedim hamileyim diye, çok sağlıksız beslendim 10 kilo aldim derken gebelik şekeri çıktı şuan çok zor durumdayım bebek çok kilo almis bir sürü sorun sıkıntı hala uğraşıyorum ağır bir diyet yapmak zorundayım artık sağlıklı şeyleri bile rahat rahat yiyemiyorum çok zor yani, keşke hamileligimin başlarında biri beni uyarsaydi da daha dikkatli olsaydım diyorum. En kötüsü bebeğin sağlıklı olamama ihtimali. Yürüyüşü bilemem ama kesinlikle yemene içmene dikkat et.
geçmiş olsun canım benimmmm Allah’ın izniyle herşey düzelir sen kötü düşünme olur mu benimde daha 1 aylık bebeğim yarın arkadaşıma gideceğim ondan sonra Allah’ın izniyle yürüyüşe güzel bir sağlıklı beslenmeye başlayacağım Allah nasip ederse💘haftada 1.5 2 kilo vermek istiyorum daha başkardayım ya veririm diye düşünüyorum ilk 3 ayda verdim verdim sonra vermek zorlaşır diye düşünüyorum

Canım 5. Haftada ben de niyetlenmiştim süper besleneceğim aşırı sağlıklı olacak vs. 6. Haftada bi bulantım başladı. Şu an 13. Haftaya gireceğiz 4 kilo verdim. Sağlıklı beslenmeyi bırak kusmaktan ne yersem kardır modundayım. O kadar bulantılı ve kusmalı bir süreç geçiriyorum ki resmen hiç bir şey yiyemiyorum perişan oldum. Ama tabi herkesin böyle değil belki seninki iyi olur 😍

Çok

geçmiş olsun canım benimmmm Allah’ın izniyle herşey düzelir sen kötü düşünme olur mu benimde daha 1 aylık bebeğim yarın arkadaşıma gideceğim ondan sonra Allah’ın izniyle yürüyüşe güzel bir sağlıklı beslenmeye başlayacağım Allah nasip ederse💘haftada 1.5 2 kilo vermek istiyorum daha başkardayım ya veririm diye düşünüyorum ilk 3 ayda verdim verdim sonra vermek zorlaşır diye düşünüyorum
Aminn Aminn senin için de hersey çok güzel olur insaAllah, kilo vermeye değil sağlıklı ve dengeli beslenmeye odaklanmani oneririm zaten beslenmene dikkat edersen kilo da verirsin yürüyüş için mutlaka doktoruna danış aksini soylemezse yürüyüş de çok iyi geliyor

Allah korusun eşin sen boylu poslu musun öyle düşünme genetikte etkili iyi olacak her şey hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inş ❤️🐣

Canım 5. Haftada ben de niyetlenmiştim süper besleneceğim aşırı sağlıklı olacak vs. 6. Haftada bi bulantım başladı. Şu an 13. Haftaya gireceğiz 4 kilo verdim. Sağlıklı beslenmeyi bırak kusmaktan ne yersem kardır modundayım. O kadar bulantılı ve kusmalı bir süreç geçiriyorum ki resmen hiç bir şey yiyemiyorum perişan oldum. Ama tabi herkesin böyle değil belki seninki iyi olur 😍
Allah yardımcın olsun canım 3 aydan sonra bitiyor bulantı derler bitmedimi senin?

Canım 10 biraz fazla olabilir azdan başla ve bu konuyu doktorunla görüş bence her şeyin fazlası zarar olduğu gibi fazla harekette zararlı olabilir hamurişinden uzak tut kendine psikolojik olarak yüklenme daha çok kilo alırsın yada stresten veremezsin tatlıdan elinden geldiğince uzak dur zamanla verirsin

Allah korusun eşin sen boylu poslu musun öyle düşünme genetikte etkili iyi olacak her şey hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inş ❤️🐣
Maalesef değilim şaşırtıcı olan da o çok minyon tipli küçücük bir şeyim eşim de zayıf ama bizim bebis şişko olmayı tercih etti. Aminn insaAllah bütün bebekler saglikla doğsun

10000 adım çok gelir bence. Ben hamile değilim beni bile yoruyor hamileyken daha zor ki küçük haftalardasın tutunma evresindesin. Daha önce aktif spor hayatınız varsa vücudunuz alışıksa bilemem tabi. Doktorunuza yine de danışın

günaydınn, 10.000 adım çok bence. 13.haftadan sonra doktorun onay verirse pilates yapabilrisin. ben ilk hamileliğimde online yapmıştım. gerçekten çok faydasını gördüm. hedefin şuan kilo vermek değil minimum kilo almak olmalı. çünkü bebek :) zaten doğumdan sonra hareket emzirme gece uykusuzluk derken vereceksin

10 bin adım çok fazla canım zaten birkaç hafta sonra iki adım atmaya halin kalmayacak. Kendini çok yorma dikkat et tansiyonun çıkmasın. Kilo vermek için en güzeli beslenmeyi düzenlemen. Diyetisyen yardımı alabilirsin. Ben şu an 10. Haftadayım ve hamile kalmadan önce 58 kiloydum, şu an hala 58 kiloyum. Göbeğim çıkıyor yavaş yavaş ama belli ki ben kilo verirken bebiş büyüyor. Eğilme, uzanma gibi şeyler de yapmasan iyi olur. Yani özetle şu an daha hamilelik çok yeni, bol bol dinlenmen gerekiyor. Amacın kilo vermek değil, minimum seviyede kilo almak ve yine de bebişi düzgün beslemek olmalı.

Ayyyyy ne güzel maşallahh rabbim size bağışlasın sizin kanamanız yoktu dimi ben başkasıyla karıştırıyor olabilirim
Normalde yoktu ama iki gün önce hafif kahverengi bi lekelenmem oldu. Bugün bitti şükür 😍😍 belki ben olabilirim 😀

Back