Hamileyken tiroid ultrasonu?

Dersaadet18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2018
535
492
33
Kızlar merhaba. 7 haftalık hamileyim. Tsh değerim 5.28 çıktı (referans değer 0.27-4.20) doktor dahiliyeye yönlendirdi o da ilaç falan yazmadı tiroid rahatsızlığım var mı dedi. Biline bir tiroid rahatsızlığım yok ama 3 ayda bir tiroid degerlerime baktırıyprdum bazen yüksek çıkıyordu. Sürekli değişkenlik gösterdiği için tiroid ultrasonu istedi. Var mı hiç çektiren bebeğe bir zararı oluyor mu? Bir de sizce başka dahiliyeye de gideyim mi bu değer de olupta ilaç kullanan var mı

Bu değer yüksek kuzum 2,5 ve altı olmalı gebelikte. Tioid ultrasonu hakkında bi bilgim yok. Benimde ilk tahlilimde tsh bu değerlerde çıkmıştı daha sonra dahiliyeye gittim tekrar tahlil yaptığımızda 1.3 e düşmüştü ultrason felan istememişti doktorum yüksek değeri gördüğündede. Bence başka bir dahiliyeye görünmende fayda var.

Öyle yapayım o zaman ya çok kafam takıldı doktor şuan ilaç kullanmasakta olur dedi ama hiç kendinden emin değildi yani. Senin nasıl düştü değerin canım

Öyle yapayım o zaman ya çok kafam takıldı doktor şuan ilaç kullanmasakta olur dedi ama hiç kendinden emin değildi yani. Senin nasıl düştü değerin canım

Ben ilk tahlili sağlık ocağında yaptırmıştım. İkincisini özel hastanede yaptırdım kanın bekleme süreciyle alakalı olabilir demişti doktor. Bekledikçe değerler değişirmiş hemen çalışılması gerekiyormuş kan üzerinde. Yani ben özel birşey yapmadım canım

Ya benim pek alternatifimde yok küçük bir şehirde yaşıyorum özel hastanede yok anca şehir dışına cıkmam lazım

canım bende tiroid var ve düzenli kontrol altında . tiroid için ultrasonun hiç bi sakıncası yok boğazına sadece bakıyorlar ultrason aletiyle. o kadar. ve 1-2 dk sürüyo. mutlaka baktır çünkü tiroid çok çok çok önemli

Tamam canım sağol baktıracagım inşallah. Peki değer yüksek mi sence ilaç kullanmak gerek mi

bence yuksek 2,5 altında olması gerekiyor doktorum bana öyle söyledi hamileyken yani. ama normaldede çok yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…