Hamileyken safra kesesi ameliyati

2kedi_1deli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
3.781
3.410
133
39
Istanbul
Merhaba arkadaslar. Benim durumumda olan varsa yaziyim ornek olsun dedim.

Suan 30 uncu haftamdayim ve agrili safra kesesi taşi nedeniyle ameliyat oldum.

14. Hafta itibari ile anestezi ile ilgili bir sıkıntı olmuyormus tum ameliyatlar olunabilirmis. Ben de cok ciddi agri ataklari yasamays baslamistim en sonunda ameliyat karari aldilar ve dedigim gibi 30. Haftada yani 7,5 aylik hamile iken ameliyat ettiler. Hersey guzel gecti.

Boyle problemi olan yada apendisit falan gibi problemi olanlar korkmasin. Ne anestezi ne ilaclar bebege zarar vermiyor.

Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. İnşallah bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın. Safra taşı öncesinde biliniyor muydu yoksa gebelikte gelişen bir durum mu oldu? Bir de bebek tedavi ile mi oldu?

Bende 2 hafta once safra kesesi ameliyati oldum hamile degilim ama dogumdan sonra cikti bende safra sorunu... kolay bi ameliyat simdi hic ameliyata girmemis gibiyim.

Safra kesesi gebelikte cikti. Cok agrili olmasaydi gebelik sonrasi ameliyat olucaktim ama cok agrili oldugu icin mecbur yaptilar.

Bebekte tup bebek tedavisi ile oldu
Ağrı çok ise olduğun iyi olmuş o da bebeği ekstra strese sokardı. Bir tanıdığımda da tüp bebek tedavisi sonrası safra taşı çıktı Ve lohusa iken ameliyat oldu. Bu durum sanırım rastlanır bir şey.

Evet ama tup bebekle ilgisi yok. Hamilelikte olagan bir durummus
Lohusa iken daha zor olabilir diye dusunduk bide agri ataklarim bayilticak seviyeye ulasmisti. Cok ilac kullanmaya baslamistim daha kesin bi cozum bulmak gerekti

sizinle yazismistik hatırladım. çok çok geçmiş olsun. Allah şifa versin tez zamanda.

Bende 2 hafta once safra kesesi ameliyati oldum hamile degilim ama dogumdan sonra cikti bende safra sorunu... kolay bi ameliyat simdi hic ameliyata girmemis gibiyim.

Bos karinla kolaymis ama 30. Haftada kocaman bir uterus ile yapan hoca bile nu kadarini beklemiyordum dedi. Ayrica yapisiklik varmis ve safra kesesi odem yapip.kanali genislemis. 100lerce tas varmis

Kusura bakmayin bi sorum olacak size suan bende ayni durumdayim 28 haftalık hamileyim ve safra tasi var birden fazla ve agrilarim oluyo birde kasinti vucuda vurdu ama kontrol ediyolar surekli hastanedede yattim ilacla biraz duzeliyo sonra ataklar basliyo kanala sıkışmış enfeksiyon riskide var cocugada zarar olacak diye korkuyorum sizin yazınızı gördüm kapali ameliyat yada ercp mi oldunuz safra komplemi alindi daha sonra yeniliyormuş merakimi mazur görün

Ne demek yardimci olmaya calisayim. Cok iyi bi hoca yapti ameliyati yenileme gibi biseyden hic bahsetmedi bundan sonra bu isten kurtuldun rahatsin artik dedi hatta. Laporoskopik oldum cok rahat ve kolay gecti 2. Gun ayaklandim safra kesem cok tasliydi zaten safra kesesinde tas temizleme tas dusurme gibi bisey yok bobrek gibi degil yani aliyolar komple. Kanala sikismissa bi sure ilacla takip yapilabiliyor benim kanala sıkısmadan yakaladik kanaldan pankereasa gecerse pankereatit olursunuz cok tehlikeli bebek icinde ve hastane sureci uzun. Bu ameliyati yapan yapmaya cesaret eden cok fazla doktor yok. Ama yapabilirim diyen varsa yaptirin kurtulun. Ben 30. Haftamda oldum keske daha once olsaydim diyorum

Bu arasa kesinlikle iyilesmiycegini eninde sonunda o ameliyati olacaginizi aklinizdan cikarmayin. O yuzden ilerlemeden olmasi daha iyi. Ama tabi su an tam durumunuza hakim degilim. Birde antibiyotik tedavisi sonrasi ameliyat var.

Benim pankreatit olmam yuksek ihtimal cunku kanalda birden fazla tas safra icinde ben olmam demiyorum elbet olacam ama cocuk icin korkuyorum yoksa bugun yapalim desinler gider yaptiririm korkum yok cok sukur birde doktorum gayet iyi ve aciklayici konusuyor profesör alaninda uzman iyi bi doktor buldum tam 7 hastane gezdim kimse dediginiz gibi ben yaparim demedi hep taburcu etti yani basindan atti özeller bile suan fakultedeyim ankarada 11 gun yattim onceki hafta ciktim 33 haftayi bekliyoruz dediler yapacakmi yada yine ilac tedavisimi erken dogummu orasi suan belli degil tek derdim dikisli olmasin yada 1 2 dikis olsunda isallah bir şekilde olup iyilesirim korkum sadece kucagimda bebekle agri sanci icinde olup cocuguma yansıması cunku 6 yasinda bir kizim daha var ikisiylede ilgilenmem gerekiyor fua edin banada isallah Rabbim bi kolaylik verir ya

Ben agri ataklarindan öluyodum artik morfindan daha kuvvetli ilaclar vermeye baslamislardi. Bende cok iyi bi prof tarafindan ameliyat oldum istanbulda bi ozel hastanede. Akut kolesistit olmustum artik ve safra kesemin fotografini cekmisler 100lerce tas vardi icindende. Ultrasonda bu kadar gorunmuyodu 10 15 bekliyodum dedi hoca bile. Bide bu kadar buyuk uterus varken ameliyat cok az sayida yapilmis oyuzden ameliyatimi kayit altina falan aldilar ilk 26. Haftada gitmistim agriyla hoca o zaman donup dolasip ameliyata geliceksin demisti ben cesaret edemedim keske o zaman olsaymisim biter giderdi. Kapali yontemle 4 yerden girdiler her delikte 2 ser dikis oldu. Sadece egilmekte zorlandim. 2 gun duşumu aldim 1 gece kaldim hastanede ve agrim hemen gecti diyebilirim. Simdi hala agri var tabi ama o agrilarla kiyaslayinca bu hic bisey degil. Pankereatit tedavisi oldukca zorlu oyle olsaydi en az 10 gun hastaneydik diyor esim uzerine birde ameliyat ve erken dogum riski

Ay deme ya bide pankreatit falan olursa naparim ben Allah korusun isallah doktorum hayirli bi haber verir bu ay sonuna tekrar kontrol edilecek tum konsey tarafından bakalim ne diyecekler kadin dogumcu 31 haftada cagirdi gastro doktorum 32 haftada benim bidseyden haberim yok suan nasip diyelim hakkimda hayirlisi olsun vallahi ama icimi biraz olsa rahatlattin hamileykende olabilirim ameliyat onu anladim yani Allah senden razi olsun hayirli kolay dogumlar versin isallah

Ya acikcasi bana bu konsey falan sacma ve tuhaf geldi. Benim doktorum direk bunun baska tedavisi yok.ameliyat ya simdi ya sonra dedi sadece. Hee tabi sunlar var ki seni onun icin bekliyolar ben soyliyim sana

Heryerde 3. Trimester icin bu ameliyat yapilamaz yapilirsa erkeb dogumu tetikler yaziyor. Yurtdisi yazilari bile boyle benim doktorum yurt disinda yapilan ameliyatlari tartismalari makaleleri buldu cunku bizde benim kadar buyukken yapilmamis bu. Onlarla soru cevap seklinde ilerledi ve yaptiklarini ogrendi. Burda doktorlar direk bu haftalarda yok diyolar. Bu arada doktorumda gercekten iyidir. Eski tabip odasi baskani ve marmara uni. Eski genel cerrahi anabilim dali baskani. Gastrocumda ameliyata gidicek bu ama once taslari kucultmeyi deneyelim diye ilac vermisti kadin dogumcumda ayni seyi ursafalk diye bi ilac kullandim ama ataklar cogalinda biraktim. Doktorlarina beni ornek gosterebilirsin. Ameliyatimi yapan hocada ozdemir aktan. Bu arada benimde akut kolesistit oldugum.kan tahlillerinde cikmadi patolojide cikti mesela. Aktif kronik kolesistit bisey bisey cikti sen durabiliyosun anladigim kadariyla ben duramiyordum agridan esim evde damar yolu falan acip ciddi agri kesicel yapiyordu ki kendisi agriya falan güler gecer umursamaz

Aynen benim kanda cikmiyor ama usg mr ve patolojide görünüyor hastanede yattigimdan sonra agrilarim hafifledi damardan 10 gun mama aldim su bile icmedim hastanede suan ursafalk vitamin demir kan ayni zamanda kortizon icerikli ilaclar ve losyon kullaniyorum birde konsey toplanmasi sebebi iste tamda bu dedigin konuyla alakali erken dogum riski var ya dogunca yada dogmadan ani atak şiddetli agri oldugunda alacaz mecbur dedi ama ben dayanmaya calisiyorum ki bebek icin sorun olmasindan korkuyorum ameliyat icin konsey toplanmasi bu yuzden 31 32. Haftalari bekliyolar benim dusuncem o hani erken dogum bile olsa dogum doktorumda ameliyatta olacakmis yaşama şansı yüksek olacak isallah cevaplariniz ilginiz alakaniz vakit ayirmaniz icin cok cok tesekkur ediyorum inanin cok mutlu ettiniz rahatlattiniz cunku insan sadece kendi basina geldigini yada gelecegini düşünüyor

Gercekten benim.durumumu anlatabilirsin doktoruna. Onlardan cok haberdar olamayabiliyorlar cunku. Hatta onlarin doktorumla irtibat kurma olasiligi bile yuksek. 26. Haftam itibari ile doktorum kimseye bisey danismadan gel ameliyat edelim dedi ben agrilari o zaman az diye bekledim iste. Keske olsaymisim. 30a kadar dayandim..

Benim doktorumda cok kez yapmis gebeye bu ameliyati dedigim gibi kanalda olmasi sıkıntı benim icin ama yinede en az hasar gorecek sekilde bekletiyolar birde benim iyi bir diyet ve ilaclarla ağrım hafifliyebiliyor bunuda bildikleri icin belkide zaman gecirmeye çalışıyorum bende bakalim ama tekrar agri oluyorsa ameliyattan sonra nasil olacak ona aklım almadi ya

Safra kesesi gidince agri olamaz ki gidiyor komple.orda tas yapacak baska bisey kalmiyor. Ursafalk iyi geliyor sana demek ki bana gelmedi

Safra kesesi gidince agri olamaz ki gidiyor komple.orda tas yapacak baska bisey kalmiyor. Ursafalk iyi geliyor sana demek ki bana gelmedi
Ne güzel kurtulmussunuz bende 13 haftalık hamileyim doktorumla ameliyat konusunda konusuyoruz ama kesinlikle istemiyor ama ah ağrıları bide bana sorsalar 24 saat ağrı cekiyorum ne serum ne ağrı kesici hiç birşey fayda etmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…