Hamileyken Mezarlığa Girilirmi??

seda06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2008
995
7
41
slm kızlar ilk defa adet günüm 1 hafta gecikti yarın ailemle memlekete gidecez ve tabi mezarlık ziyaretinede,henüz test yaptırmadım ama eğer hamileysem mezarlığa girmek sakıncalımıdır büyüklerden öyle duydum bu konuda bilgisi olan varmı??

olu gormek sakincali derler.. mezarlikla ilgili birsey duymadim..

yok canım zannetmiyorum.hiç öyle bir şey duymadım.gidebilirsin.hem daha test bile yapmamışsın.boşuna evham yapma.

oyle soylentı var ama ben gırdım canım..Allahın ıznıyle bırsey olmaz..
Allahın verdıgı canı mezarlıkmı alacak yanı..sacma ve her zamankı gıbı batıl ınanc..

adetim 1 gün bile şaşmazdı 1 haftadır olmadım sürekli midem bulanıyor iştahım kesildi büyük ihtimal diye düşünüyorum,memleketimede her zaman gidemiyoruz iki yada 3 yılda bir o yüzden gitmeyi çok istiyorum ki mezar ziyaretide bana nedense inanılmazhuzur verir ama yinede tedirginim annem ne olur ne olmaz sen girme diyo..

12 gunlukken esın bebek ıstemıyor dıye baslık acmıstın sen dımı ,eşin 2-3 ay sonra ıstıyor dıye üzülmüştün,ne yaptın da kandırdın kız eşini :)))

hayırlı olsun hamıleysen,

konuya gelınce de sanmam ,gidebilirsin bence..

12 gunlukken esın bebek ıstemıyor dıye baslık acmıstın sen dımı ,eşin 2-3 ay sonra ıstıyor dıye üzülmüştün,ne yaptın da kandırdın kız eşini :)))

hayırlı olsun hamıleysen,

konuya gelınce de sanmam ,gidebilirsin bence..
evet ya sormakaydirigubbakcemile3kendi istedi canım ben bişey yapmadım valla:kedi:

ne sakincasi olcakki ..hamile olsanda git ne olabilirki.. hakkinda hayirlisi olsun

ben hamileliğimin ilk ayında amcam vefat etti mezar duasında bile bulundum ne olacakmış gidince anlamadım ben bu sorunun anlamını ölüye duadamı okumayacağız anlamadım şimdi:uhm:

ben hamileliğimin ilk ayında amcam vefat etti mezar duasında bile bulundum ne olacakmış gidince anlamadım ben bu sorunun anlamını ölüye duadamı okumayacağız anlamadım şimdi:uhm:
dua okumama değil eskiler hamilelerin ve lohusaların daha çok korkacağını söylerler belki bu anlamda olabilir mi o yüzden sordum..

Ben eşimle hala arada bir kayınpederimi ziyarete giderim.Aksine korkmak şurda dursun mezarlık sessiz ve kuran okunan bir yer olduğu için hoşuma bile gider.Zaten sık sık mezarlığa giden biriysen korkmazsın bence.Alışıyorsun geçerken uğramış gibi oluyor...

gerçekten kusura bakma ama çok güldüm.ya lütfen böyle batıl inançlara inanmayın.bunların hepsi hurafe.

evet ya hurafa bunlarin hepsi. ben de kac defa gitim. insan orda ahireti hatirliyor.kur'an okuyorsun.bunun ne sakincasi olabilirki . ama lohusa iken gitmemesi soyledir genelde abtesli gittigimiz için, lohusa iken bu mumkun olmadi için. bunu duyan da kendine gore bisi uydurmus. mantikli dusunmek gerek bunun gibi hurafere kesinlikle inanmayin arkadaslar..

X