Canım benim hamileliğimin 5. Ayında falan ikiside 100 ü geçmişti yanılmıyorsam hemen beni yönlendirdi sağlık ocağı bekleme dediKizlar 5 aylık hamileyim bugün kan testlerim sonucunda doktorum karaciğer enzimlerin yükseliyor dedi. Kan üre azotu geçen ay 0.15 bu ay 0.39. ALT 24 AST 25 olmuş geçen ay ikiside 22ydi. İltihaplı romatizmam var ve günde 2 defa Kolsin diye ilaç kullanıyorum doktor takibinde bu ilaçtan olabileceğini safra keseme ve karaciğere iyice baktırmak gerektiğini söyledi. Ve demir ilacı da kullanıyorum. Bazı hamile arkadaşlar demir ilacından olduğunu da söylemiş. Bilgisi olan yaşayan lütfen yazsin. Karaciğer enzimleri niye yükselir nasıl düşer bebeğe bir şey olur mu değer yüksek mi sizce cevap verirseniz sevinirim
Merhaba bende 9+2 haftalık hamileyim sonuçlarım bu şekilde sizce çok mu yüksekÇ
Canım benim hamileliğimin 5. Ayında falan ikiside 100 ü geçmişti yanılmıyorsam hemen beni yönlendirdi sağlık ocağı bekleme dedi
Gittim ve ilaçları bırakmam söylendi bende bıraktım hemencecik düştü bide senin çok çok yüksek değil şükür. anlayacağın uzun süre kullanılan ilaçlar karaciğeri etkiliyor toksin birikiyor en iyisi sağlıklı beslenmek ara ara vitamin almak
ALANİN AMİNOTRANSFERAZ (ALT) | 77 | U/L | H(5 - 35) |
ASPARTAT TRANSAMİNAZ (AST) | 48 | U/L | H(5 - 35) |
Birwz yükselme olmuş gibi muhtemelen ilaçlardandır telaşa gerek yok çok çok yükselipde sağlıkla doğuranlar var :) içiniz rahat olsun bence fazla yükseklik yokMerhaba bende 9+2 haftalık hamileyim sonuçlarım bu şekilde sizce çok mu yüksek
ALANİN AMİNOTRANSFERAZ (ALT)77 U/L H(5 - 35)
ASPARTAT TRANSAMİNAZ (AST)48 U/L H(5 - 35)
Yarın gidicem umarım iyi şeyler duyarımBirwz yükselme olmuş gibi muhtemelen ilaçlardandır telaşa gerek yok çok çok yükselipde sağlıkla doğuranlar var :) içiniz rahat olsun bence fazla yükseklik yok
Tabiki bebeğiniz için her zaöan takıpte olun doktor şuan en fazla ilacı bırak der sana
Doğumdan bir kac gün önce yaptığım tahlil demir ilaçlarına da devam ettim şuan aşırı kasintim var herkes bundan olabileceğini söylüyor ilacı bırakmam mi lazimMerhaba geçmiş olsun. benim Alt 78 Ast 56 idi. Doktorum gastroenterolojiye yönlendirdi. Demir hapını bıraktım 2 hafta süre ile ve bol su ictim 3 lt civarı. 2 hafta sonunda değerlerim normale dönmüştü. Doktorum demir hapının yaptıgını söylemisti. Ama benim değerlerime bile korkulacak değerler olmadıgını söylemisti. Yinede tekrarlamanızda fayda vardır tabii doktor daha iyi bilir.