Hamileyken karaciğer enzimi yükselenler lütfenn yazin

ldybrown

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2023
96
28
26
Kizlar 5 aylık hamileyim bugün kan testlerim sonucunda doktorum karaciğer enzimlerin yükseliyor dedi. Kan üre azotu geçen ay 0.15 bu ay 0.39. ALT 24 AST 25 olmuş geçen ay ikiside 22ydi. İltihaplı romatizmam var ve günde 2 defa Kolsin diye ilaç kullanıyorum doktor takibinde bu ilaçtan olabileceğini safra keseme ve karaciğere iyice baktırmak gerektiğini söyledi. Ve demir ilacı da kullanıyorum. Bazı hamile arkadaşlar demir ilacından olduğunu da söylemiş. Bilgisi olan yaşayan lütfen yazsin. Karaciğer enzimleri niye yükselir nasıl düşer bebeğe bir şey olur mu değer yüksek mi sizce cevap verirseniz sevinirim

Merhaba geçmiş olsun. benim Alt 78 Ast 56 idi. Doktorum gastroenterolojiye yönlendirdi. Demir hapını bıraktım 2 hafta süre ile ve bol su ictim 3 lt civarı. 2 hafta sonunda değerlerim normale dönmüştü. Doktorum demir hapının yaptıgını söylemisti. Ama benim değerlerime bile korkulacak değerler olmadıgını söylemisti. Yinede tekrarlamanızda fayda vardır tabii doktor daha iyi bilir.

Ç
Kizlar 5 aylık hamileyim bugün kan testlerim sonucunda doktorum karaciğer enzimlerin yükseliyor dedi. Kan üre azotu geçen ay 0.15 bu ay 0.39. ALT 24 AST 25 olmuş geçen ay ikiside 22ydi. İltihaplı romatizmam var ve günde 2 defa Kolsin diye ilaç kullanıyorum doktor takibinde bu ilaçtan olabileceğini safra keseme ve karaciğere iyice baktırmak gerektiğini söyledi. Ve demir ilacı da kullanıyorum. Bazı hamile arkadaşlar demir ilacından olduğunu da söylemiş. Bilgisi olan yaşayan lütfen yazsin. Karaciğer enzimleri niye yükselir nasıl düşer bebeğe bir şey olur mu değer yüksek mi sizce cevap verirseniz sevinirim
Canım benim hamileliğimin 5. Ayında falan ikiside 100 ü geçmişti yanılmıyorsam hemen beni yönlendirdi sağlık ocağı bekleme dedi
Gittim ve ilaçları bırakmam söylendi bende bıraktım hemencecik düştü bide senin çok çok yüksek değil şükür. anlayacağın uzun süre kullanılan ilaçlar karaciğeri etkiliyor toksin birikiyor en iyisi sağlıklı beslenmek ara ara vitamin almak

Ç
Canım benim hamileliğimin 5. Ayında falan ikiside 100 ü geçmişti yanılmıyorsam hemen beni yönlendirdi sağlık ocağı bekleme dedi
Gittim ve ilaçları bırakmam söylendi bende bıraktım hemencecik düştü bide senin çok çok yüksek değil şükür. anlayacağın uzun süre kullanılan ilaçlar karaciğeri etkiliyor toksin birikiyor en iyisi sağlıklı beslenmek ara ara vitamin almak
Merhaba bende 9+2 haftalık hamileyim sonuçlarım bu şekilde sizce çok mu yüksek

ALANİN AMİNOTRANSFERAZ (ALT)
77U/LH(5 - 35)

ASPARTAT TRANSAMİNAZ (AST)
48U/LH(5 - 35)

Merhaba bende 9+2 haftalık hamileyim sonuçlarım bu şekilde sizce çok mu yüksek

ALANİN AMİNOTRANSFERAZ (ALT)
77U/LH(5 - 35)

ASPARTAT TRANSAMİNAZ (AST)
48U/LH(5 - 35)
Birwz yükselme olmuş gibi muhtemelen ilaçlardandır telaşa gerek yok çok çok yükselipde sağlıkla doğuranlar var :) içiniz rahat olsun bence fazla yükseklik yok
Tabiki bebeğiniz için her zaöan takıpte olun doktor şuan en fazla ilacı bırak der sana

Birwz yükselme olmuş gibi muhtemelen ilaçlardandır telaşa gerek yok çok çok yükselipde sağlıkla doğuranlar var :) içiniz rahat olsun bence fazla yükseklik yok
Tabiki bebeğiniz için her zaöan takıpte olun doktor şuan en fazla ilacı bırak der sana
Yarın gidicem umarım iyi şeyler duyarım

Ablam yakın zamanda doğum yaptı onda demir ve multivitamine başlayınca değerleri yükselmişti. Bırakınca bütün kan değerleri düzeldi. Alerji oluyor herhalde yapay demire karşı bilmiyorum. Geçmiş olsun bırakınca düzelir inşallah sizinde hapları

Sizi korkutmak istemem takipte kalmanız ve dikkatli olmanız için yazıyorum, bir arkadaşım bu hafta 34 haftalıkken gittiği sağlık ocağı tahlillerinde değerlerin aşırı yüksek çıkması sonucu sezaryen doğuma alındı. Bebek sağlıklı doğdu bildiğim kadarıyla ama hala hastanede olduklarını tedavi gördüklerini söyledi. Çok geçmiş olsun.

Merhaba ben de 6 haftalık hamileyim enzimlerim yüksek çıktı ast 73 alt 68 çıktı 2 hafta sonra tekrar baktıracağım, tüp bebek ilaçları kullanmıştım progestoronu bıraktım sadece folat ve iyot kullanıyorum. Valla ben de korktum ya sizler nasılsınız neler yaptınız düşmesi için bir şey yapabilir miyiz ?

Merhaba geçmiş olsun. benim Alt 78 Ast 56 idi. Doktorum gastroenterolojiye yönlendirdi. Demir hapını bıraktım 2 hafta süre ile ve bol su ictim 3 lt civarı. 2 hafta sonunda değerlerim normale dönmüştü. Doktorum demir hapının yaptıgını söylemisti. Ama benim değerlerime bile korkulacak değerler olmadıgını söylemisti. Yinede tekrarlamanızda fayda vardır tabii doktor daha iyi bilir.
Doğumdan bir kac gün önce yaptığım tahlil demir ilaçlarına da devam ettim şuan aşırı kasintim var herkes bundan olabileceğini söylüyor ilacı bırakmam mi lazim

Eklentiler

• Screenshot_20240103_042507_e-Nabz.jpg
    Screenshot_20240103_042507_e-Nabz.jpg
    22,9 KB · Görüntüleme: 161
X