Hamileyken ev taşımak :(

Ben 3 kez ev tasidim biru 4.5 aylik hamileyken cok sorunum olnadi benim hamileligim problemli gecmiyordu birde calisiyordum dusun :KK76:
diger tasinmam kizim 1.5 yadindaykendi yine calisiyordum o cok zor oldu surekli bacaklarimda agladi yavrum.:KK1:

Merhaba kızlar, benim ki biraz hafif kalabilir ama dert mi dert işte. 19 haftalık hamileyim. Ankara da yaşıyorum.Çalıştığımdan kayınvalideme yakın bir yere taşınacağım. Malum, bebeğime o bakacak.Evi tuttuk ama şöyle bir problem ortaya çıktı. :KK43:Maddi anlamda çok sıkıntılı bir dönemdeyiz ve şunun şurasında 3 4 ay sonra doğum iznine ayrılacağım daha çok sıkışacağız. Ev taşımak başlı başına masraf zaten.Eşim ısrarla evi evden eve nakliye yapan firmalara verelim diyor haklı da bir yerde 2 yıl olmadı evleneli eşyalar yeni.Ama paketlemeyi falan onlar yapsın diyor öyle olunca fiyat minimum 700 tl den başlıyor. :KK57:(evler aynı semt mesafe yakın) Bende bu kadar sıkıntının içinde, bebeğe bile hiç birşey almadık, biz paketleme yapalım,eşyayı onlar taşısın diyorum.Kızıyor. Kaldım öylece. Nakliye firmasınında 4 /4 lük yapacağını bilmiyorum ki. Ne yapayım bir akılverin. Evden eve nakliye kullanıp memnun olan var mı?Bilhassa Ankara da. Gözümü karartıp 700 tl vereyim mi, paketlemenin altından kalkabilir miyiz, mobilya beyaz eşya vs. yoksa kocamı ikna etmeye mi çalışayım. Strese girip bebeğimi de etkilemek istemiyorum. Bana bir çare o_O

ben bir şirketle anlaştım 1500e ama Ankaradan iki uzak ilçelere. sadece ç.makinesi hafif ezildi. bütün paketlemeyi onlar yaptı. kolilerde bir iki varil vardı sadece. biz memnun kaldık. mesajla ismini atayım sen bir ara sor.

Ben 8 aylık hamileydim evimi tek başıma topladım, allaha şükür hiç de sıkıntı olmadı. Eğer genel olarak bir şikayetin yoksa hamilelik bi hastalık değil çok aşırı ağır falan kaldırmadığın sürece bişey olmaz. Neyi nereye koyduğunu bilirsin en azından. Ama bi de tabi yerleştirmesi var onları.

Ankara Çubuk'ta daha geçen hafta taşındık.
5 dk mesafe en üst kattan en üst kata taşındı. Taşırken biraz asansörden yardım alındı..
550 tl. Tüm paketlemeleri de kendimiz yaptık üstelik.
Yani bence 700 çok uygun fiyat.

cnm bende ankaradayım ve tıpkı senin gb.22 haftalık hamileyken bir üst sokağa taşındık 500 tl.ben sadece kırılacakları kutuladım geri kalanları nakliye halletti bazamın ayağı dışında herşey sapasağlam getirdiler ve herşeyi kendileri yaptılar ranzayı söküp tekrar kurdula makinaları bağladılar falan bence nakliye tut çok yardımı oluyor.

Nakliyeciler büyük eşyaları paketliyor
buzdolabı yada mobilya gibi
siz içindeki eşyaları kolilersiniz sadace bir sorun olmaz
ben hiç evden eve vermedim bir bardağım bile kırılmadı

Merhaba kızlar, benim ki biraz hafif kalabilir ama dert mi dert işte. 19 haftalık hamileyim. Ankara da yaşıyorum.Çalıştığımdan kayınvalideme yakın bir yere taşınacağım. Malum, bebeğime o bakacak.Evi tuttuk ama şöyle bir problem ortaya çıktı. :KK43:Maddi anlamda çok sıkıntılı bir dönemdeyiz ve şunun şurasında 3 4 ay sonra doğum iznine ayrılacağım daha çok sıkışacağız. Ev taşımak başlı başına masraf zaten.Eşim ısrarla evi evden eve nakliye yapan firmalara verelim diyor haklı da bir yerde 2 yıl olmadı evleneli eşyalar yeni.Ama paketlemeyi falan onlar yapsın diyor öyle olunca fiyat minimum 700 tl den başlıyor. :KK57:(evler aynı semt mesafe yakın) Bende bu kadar sıkıntının içinde, bebeğe bile hiç birşey almadık, biz paketleme yapalım,eşyayı onlar taşısın diyorum.Kızıyor. Kaldım öylece. Nakliye firmasınında 4 /4 lük yapacağını bilmiyorum ki. Ne yapayım bir akılverin. Evden eve nakliye kullanıp memnun olan var mı?Bilhassa Ankara da. Gözümü karartıp 700 tl vereyim mi, paketlemenin altından kalkabilir miyiz, mobilya beyaz eşya vs. yoksa kocamı ikna etmeye mi çalışayım. Strese girip bebeğimi de etkilemek istemiyorum. Bana bir çare o_O

4 yillik evliligime 3 tasinma sigdiran biri olarak kendin paketlemeyi onermem. Eger hamile olmasaydin olurdu ama paket yapmak oyle bel sirt agritan bisey ki sagligindan onemli degil hele bebeginden hic degil. Paketleme yapacak yakinlarin varsa sorun yok ama kendin zor. Bir de ilk tasinmamizda adamlar begenmemisti cok agir olmus koliler biz paketlemistik de hepsini bozdular.
Ben soyle yapiyorum Kiyafetlerimi kendim topluyorum ve mutfak erzagini da kendim topluyorum. Banyo esyalarinin arasindan makarna paketi cikabiliyor cunku. Geri kalani gayet iyi paketliyorlar. Bir de illa dort dortluk olmayabiliyor cok titiz olma sinirin bozulur.
Ankarada iki buyuk firma var bir tanesini daha cok oneririm istersen ozelden yazarim.

Ne yaparsaniz yapin ucuza kacmayin, ben de 3 yil once istanbulda digerlerinin yari fiyatini veren bir firmayla anlastim. Esyalarimi b.k cuvali tasir gibi tasidilar velhasil astari yuzunden pahaliya geldi. Bidaha tasinirsam paraya kiyar sigortali bir firmayla tasinirim.

X