Hamileyim, nefes alamıyorum

Queenbee0

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2022
769
581
23
24
Merhaba kızlar. Ben 32 haftalık hamileyim son iki gündür çok fazla nefes darlığı yaşıyorum, nefes alırken çok ama çok zorlanıyorum kalbim de çok hızlı çarpıyo. Bu durum uzandığım zaman daha da çoğalıyo gece olmasın diye ağlıyorum resmen.. Tecrübeli olanlar ne yapmam gerekiyo acile gitmem gerekiyomu bana fikir verin lütfen.

Son düzenleme:
Tansiyonunuz nabzınız ne alemde ?

Şu an ölçtürmedim ama normal kontrollere gittiğimde hiç sorun çıkmadı
Ben soluma yatıyorum o biraz düzenliyor. düz yatarsam zaten hiç nefes alamıyorum, sağa yatarsam da genelde midem ekşiyor asit yukarı çıkıyor. veya iki üç yastık arka arkaya koyup hafif dik bi şekilde uyuyorum o da işe yarıyor kaburgam ve ciğerime daha az baskı oluyor . Bir de akşam yemekten sonra yürüyüş yapınca daha az nefesim daralıyor bunu keşfettim. Yemekten sonra birikmiş gaz olursa onlar da sıkıştırıyor çünkü yürüyüşle fazla gazı atıyorum ve ciğerim de açılıyor. Bu 2. hamileliğim olduğu için nefes darlığı normal geliyor ama aşırı sıkıştırırsa da sizin için doktora danışmakta fayda var. Bunlar kişisel aldığım bikaç tedbir.

Önerileriniz için çok çok teşekkür ederim hepsini deniyorum ama ben ayaktayken bile boğulur gibi oluyorum. Belki pazartesine kadar kötüleşmeye devam ederse acile gitmeyi düşünüyorum, kötüleşmezse de cuma günü randevum var zaten o zaman söylerim dedim. Birde benim bebeğim ters duruyor hâlâ o yüzden böyle oluyor ola bilirmi

Bende aynı sizin gibiydim sabah kalktığımda hiç bir iş yapmadan bile nefes alamıyordum ağladığımı biliyorum bu sebeple. Şiddetli çarpıntı nefes alamama sanki panik atak nöbeti gibi oluyor sadece oturunca duruluyordu. Sonra bir anda geçti doktor 10 gün tansiyon takibi ve kardiyoloji görsün demişti bana ama geçince gitmedim tansiyonum da normal çıkıyordu. Ters pozisyonun etkisi olabilir ben doktora bebek pozisyon almış mı diye sormuştum doğuma yaklaşan haftalarda,nefes almada rahatladınjz mı demişti evet deyince ozaman doğum pozisyonunu almış demektir dedi. Ve bol su için.

Kesinlikle bazen pozisyondan kaynaklı oluyor evet özellikle makat geliş vs. durumlarında kaburgayı çok sıkıştırıyor. ama şöyle ki 32. hafta tam bebeğin hızlı kilo alış haftaları en hızlı kiloyu 32-36 arası alıyorlar muhtemelen ona uyumlanmaya çalışıyor vücudunuz ama gene de her zaman şahsi düşüncem bu konularda tedbirden yana. Baktınız olmuyor dediğiniz gibi acilde veya doktorun önerisiyle bi kan verip Kansızlık, tsh hormonu, tansiyon, nabız vs. ne durumda bakılır en kötü içiniz rahat eder.

Ay evet bu arada kaburgalarım da o kadar sıkışıkki sürekli battığını hissediyorum sanki, önerileriniz için teşekkür ederim bence de kan vermeliyim ne olur ne olmaz şakaya gelmez bu durumlar

İnşallah benimki de doğum pozisyonu alır 32. Haftadan sonra yeri daralıyormuş dönmesi zorlaşıyomuş, eğer dönmezse sezaryen doğum olacak ben normal doğum istiyorum ama sağlıklı olsunda nolursa olsun

İnşallah benimki de doğum pozisyonu alır 32. Haftadan sonra yeri daralıyormuş dönmesi zorlaşıyomuş, eğer dönmezse sezaryen doğum olacak ben normal doğum istiyorum ama sağlıklı olsunda nolursa olsun
Evet birde suyu fazlaysada yapıyor benim öyle bir durumda vardı. Bekleyin yakında rahatlarsınız inşallah gönlünüze göre olur her şey

Merhaba üzerinden zaman geçmiş epey bende aynı şikayetleri yaşıyorum geceleri de gündüzleri de uyuyamıyorum bu nefes darlığı kalp çarpıntısı yüzünden gündüzleri bile aynı 19 hafta da çıktı bende şuan 22 haftadayım hala aynı sizin şikayetlerınız ne zaman geçti acaba neler yaptınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…