• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim ama sallayan yok...

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
kızlar canım çok sıkılıyor bu aralar kimseye de anlatamıyorum. bari size anlatayım dedim..

gebeliğimin 14. haftasındayım ilk gebeliğim de bu da bulantılarımdan dolayı çok zorlandım.. yediğimden bişey anlamıyorum farklı bişey yesem hemen çıkartıyorum. canım birşey istese yemeye korkuyorum. çok zorlandım gerçekten 2 aydır neredeyse açım bişey yesem bile tiksinerek yiyorum. yemek bile yapamıyorum. tabi aynı şekilde eşim de dile getirmese de çok memnun değil bu durumdan akşam eve gelip yemek yaptığı çoktur.. dışardan yemekten gına geldi ikimize de vs.. neyse bu arada kayın validem gebeliğimin başında görümceme koli yollayacağını eğer isterse bana de gönderebileceğini söyledi ben de olur dedim. bu arada görümcem de hamile kaldı benim bulantılarım iyice arttı, kayınvalidem fıtık oldu devamlı yatıyor ben kıyıp hani koli nerde diye soramadım kadın zaten yatıyor bir de ben yormak istemedim.. neden sonra öğreniyorum ki görümceme sözü geçen koli çoktan gitmiş.. afiyet olsun yarası hiç gözüm yok sonuçta kızı dururken geliniyle uğraşacak değil.. sonra geçenlerde bir de görümcem memlekete gitti akşamına bir sofra fotoğrafı watsapptan gönderiliyor (eşimin, benim, görümcelerimin, kayınvalidemin olduğu bir gruptan) görüce şok oldum, nispet yapar gibi fotoğraf gönderiyorlar :KK57: hamile kadınım yani işkence etmek gibi birşey.. oldum olası bu sofra fotolarını hiç sevmemişimdir bulan var bulamayan var yazık yani. benden çok eşim kızdı tabi bende dayanamadım dolmuş olduğum diğer konulardan biraz gaz verir gibi oldum, sonradan pişman olsam da.. :110:

eşim için ailesi çok değerlidir ama son zamanlarda maddi manevi o kadar çok kazık yedik ki ailesinden.. şuan onlara hiç güvenimiz kalmadı ve eşim de en ufak şeyde kızar oldu. neyseki annesine babasına karşı gelen bağırıp çağıran bir insan değil ama içten içe çok kızıyor bazen.. ben de kendimi tutamayıp gaz verince olan yine eşime oldu..

bunları neden yazdım diye sorarsanız hiç bilmiyorum derdimi anlatacak birilerine ihtiyacım vardı piyango size çıktı kusuruma bakmayın.. :KK23:

haksızmıyım ama hamile kadına yapamayacağını yiyemeyeceğini bile bile yemek fotoğrafı gönderilir mi?

Yani canım yemek fotoğrafını geçtim hani gaz vermek gibi olmasın ama neden gorumcene yolluyor sana yollamiyor o daha ağır geldi bana açıkçası sonuçta sen emanetsin o kiziysa sende kizisin. Bazı şeyleri yaslidir deriz buyugumuz deriz gecistiririz ama ayrım hiç dayanamam doğrusu onun kızına aynısını yapsalar hoşuna gider miymis acaba ay sinirlendim :anneadayı: ama yine de sakin olmakta fayda var belki yanlış anlasilmistir bişeyler sen Allah a havale et hamile kadın dinde çok kutsaldır hakkın kimsede kalmaz merak etme sen bebeğini düşün haklısın onu bil ama :KK19:

Aslında sadece gelinine değil oğluna da yollamış olacak o koliyi. Neticede tek başına yiyecek değilsin ya. O zaman kızına yolladığı koliyi de damadına yollamış oluyor :) Yaptığı yanlış bir şey ama takmamak ve beklentiye girmemek en iyisi. En azından hayal kırıklığı olmaz.

Yani canım yemek fotoğrafını geçtim hani gaz vermek gibi olmasın ama neden gorumcene yolluyor sana yollamiyor o daha ağır geldi bana açıkçası sonuçta sen emanetsin o kiziysa sende kizisin. Bazı şeyleri yaslidir deriz buyugumuz deriz gecistiririz ama ayrım hiç dayanamam doğrusu onun kızına aynısını yapsalar hoşuna gider miymis acaba ay sinirlendim :anneadayı: ama yine de sakin olmakta fayda var belki yanlış anlasilmistir bişeyler sen Allah a havale et hamile kadın dinde çok kutsaldır hakkın kimsede kalmaz merak etme sen bebeğini düşün haklısın onu bil ama :KK19:

canım ben o ayrıma alıştım çoktan ondan sallamıyorum. daha neler var maddi manevi bizi o kadar sıkıntıya soktular ki zamanında.. ayrıca koli gönderse sadece bana oğluna değil bi oğlum daha var 4 yaşında torunu da yiyecek, o da perişan oldu akç aydır.
bir de ben hamileyken içimden ne geçerse olur iyi kötü o yüzden kötü düşünmemeye çalışıyorum.. yazık görümcem de hamile bebeğe bişey olursa kendimden bilirim allah korusun..

Aslında sadece gelinine değil oğluna da yollamış olacak o koliyi. Neticede tek başına yiyecek değilsin ya. O zaman kızına yolladığı koliyi de damadına yollamış oluyor :) Yaptığı yanlış bir şey ama takmamak ve beklentiye girmemek en iyisi. En azından hayal kırıklığı olmaz.

aynen öyle canım beklenti içinne girmemeyi öğrendim. çünkü beklentin arttıkça mutsuz olma ilhtimali artıyor :110:

Canim sana diyebilecegim tek sey kayinvaliden dunyanin en iyi insani olsa da asla anne gibi olmuyor. Biz bunu bekliyoruz belki. Inan bana benim kaynanam o kadar iyi tatli ve kulturlu bi insandir ki herkes bana ne kadar sanslisin diyor.

Ama daha gecen gun eşim calistigi icin ben tek basima gittim seker yuklemesine ki biliyorlardi. Ne kaynanam ne gorumcem geldi. Tek basima o zor testi yaptirdim. Ki benim ailem baska sehirde ben bi de onlara emanetim. Yanimda annem de yok benle gelecek. Ve hala sonuc ne diye aramadi bile biliyo musun.

Bunu anlattim cunku ne kadar iyi insan olsa da anne gibi olmuyor.. kizi olsa hic bana yaptigini yapar miydi? Cok uzuldum bende ama sonra esimin tesellisiyle bosver dedim kizim bak seni dusunen kocan var herseyden onemlisi o. Yeterki eşin iyi olsun. Canini sıkıp bebisini de uzme..

Asla gercek kizi gibi dusunmeyecegini kabullenirsek inan bu kadar uzulmeyiz.

Canim sana diyebilecegim tek sey kayinvaliden dunyanin en iyi insani olsa da asla anne gibi olmuyor. Biz bunu bekliyoruz belki. Inan bana benim kaynanam o kadar iyi tatli ve kulturlu bi insandir ki herkes bana ne kadar sanslisin diyor.

Ama daha gecen gun eşim calistigi icin ben tek basima gittim seker yuklemesine ki biliyorlardi. Ne kaynanam ne gorumcem geldi. Tek basima o zor testi yaptirdim. Ki benim ailem baska sehirde ben bi de onlara emanetim. Yanimda annem de yok benle gelecek. Ve hala sonuc ne diye aramadi bile biliyo musun.

Bunu anlattim cunku ne kadar iyi insan olsa da anne gibi olmuyor.. kizi olsa hic bana yaptigini yapar miydi? Cok uzuldum bende ama sonra esimin tesellisiyle bosver dedim kizim bak seni dusunen kocan var herseyden onemlisi o. Yeterki eşin iyi olsun. Canini sıkıp bebisini de uzme..

Asla gercek kizi gibi dusunmeyecegini kabullenirsek inan bu kadar uzulmeyiz.
merhaba yesemin 4
bende bugun o testi yaptirdim
biraz miden alt ust oluyor ama nersi zor o testinki

kimseden beklentiye girmzseniz hiç hayal kirikligina ugramazsiniz konu sahibesi ..

merhaba yesemin 4

kimseden beklentiye girmzseniz hiç hayal kirikligina ugramazsiniz konu sahibesi ..
Merhaba,
Evet cok zor degil belki ama bana gore zordu ben hastane ortamindan kokusundan igneden vs zaten cabuk etkilenirim bayilirim tansiyonlarim oynar ondan oyle dedim. Ayrica bence yaninda biri olmali o testte herkesin bunyesi ac karnina o sekeri kaldirmiyo kusup bayilabiliyosun.

Yaa kesinlikle katılıyorum anne yerini tutmuyolar ne kadar kızim da deseler kızlarının yerine koyamazlar en iyisi hiç takmamak hamileyken daha alıngan oluyoruz tabi bende başka sehirdeyim annemden uzak olunca nedense daha bi gözüme batmaya başladılar o_O

Merhaba,
Evet cok zor degil belki ama bana gore zordu ben hastane ortamindan kokusundan igneden vs zaten cabuk etkilenirim bayilirim tansiyonlarim oynar ondan oyle dedim. Ayrica bence yaninda biri olmali o testte herkesin bunyesi ac karnina o sekeri kaldirmiyo kusup bayilabiliyosun.
olsun yinede fazla ilgi bekleyince boyle hayal kirkligina ugruyoruz
6kere yaptirdim o testi 5 inde yalnizdim, 5 inde de kustum
bisey çikmaz insallah sonucundan sizede banada : )

olsun yinede fazla ilgi bekleyince boyle hayal kirkligina ugruyoruz
6kere yaptirdim o testi 5 inde yalnizdim, 5 inde de kustum
bisey çikmaz insallah sonucundan sizede banada : )
Valla haklisin canim:)
Benim sorun cikmadi insallah seni ki de guzel cikar

Yaa kesinlikle katılıyorum anne yerini tutmuyolar ne kadar kızim da deseler kızlarının yerine koyamazlar en iyisi hiç takmamak hamileyken daha alıngan oluyoruz tabi bende başka sehirdeyim annemden uzak olunca nedense daha bi gözüme batmaya başladılar o_O
Yaa aynen yanimda birbirlerini opmeyi cok seviyolar bi de benimkiler inan icim parcalaniyo o kadar uzuluyorum ki. Annem yanimda olsa bu kadar takmam. Cidden bosver deyip gecmekten baska sansimiz yok bos yere uzuluruz yoksa.

Valla haklisin canim:)
Benim sorun cikmadi insallah seni ki de guzel cikar
saol canim aminn

konu sahibesi kusura abkma konunu baltalamis olmayim
senin içinde ayni sey geçerli, kimseden bisey beklemezsen çok mutlu olursun, çogu gitmis azi kalmis 3 ay bittiginde yeme isi duzelir insallah ...

Sıfır beklenti sonsuz mutluluk...
Herkesi kendiniz gibi bilmeyin ve beklemeyin bence..
Çünkü ne kadar çok beklentiye girersek o kadar çok üzülmüyormuyuz?
Bir de hamileymişsiniz, kendinizi boşa strese sokmayın bu tip şeylerle.

yorumlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim kızlar..

merhaba yesemin 4

ben de ilk gebeliğimde 2 kere yaptım o testi ilkinde kustum 2.de ilaç kullandım ama sonunda acillik oldum. hayatımın en uzun göz kararmasını yaşadım. resmen kör oldum sandım :110: böyle bir durumda kesinlikle yalnız bırakılmamalıydı. komşusu olsa insan koşar gider..

Yaa aynen yanimda birbirlerini opmeyi cok seviyolar bi de benimkiler inan icim parcalaniyo o kadar uzuluyorum ki. Annem yanimda olsa bu kadar takmam. Cidden bosver deyip gecmekten baska sansimiz yok bos yere uzuluruz yoksa.

kıyamam ben sana yaa :KK19: gel ben seni öpeyim uzaktan uzakan :KK60:

saol canim aminn

konu sahibesi kusura abkma konunu baltalamis olmayim
senin içinde ayni sey geçerli, kimseden bisey beklemezsen çok mutlu olursun, çogu gitmis azi kalmis 3 ay bittiginde yeme isi duzelir insallah ...

hiç sorun değil canım.. herkesin derdi var paylaaşmak içinn yazdım ben buraya :KK19:paylaşalım ki uçup gitsin..
aslında 3 ayı bitiirdim :110:biraz da azaldı gibi ama hala tam olarak geçmiş değil... bi de halsizlik var ki tüketti beni..

Ah canım ya aynen aynen öyle biliyo musun bizimkilerde sapur supur. Bide benim babam yok yani gorusmuyoruz kayinpeder benim yanımda hep kizimm diye kızına sariliyo opuyo sanki durumumu bilmiyo gibi. Ama hiç takmiyorum artık öyle yaptıkça kendimi uzaklastiriyorum bende az görüşüyorum yapan kendine yapar bize yapılan geçer gider :KK19: belki kötü niyetli değiller aama biraz daha düşünceli olabilir herkes kendi kızlarına yapılsa aynilari hiç dusunmuyolar :110:

Back