canım şimdi bak bence madem çocuk istemiyorsun tedbirini başta alacaktın korunacaktın
ama artık olmuş önümüze bakalım diyelimki çocuğunu aldırdın bir ömür boyu pişmanlık yaşayacaksın belki bidaha çocuğun olamayacak
biliyomusun ben üniversite sınavına girdiğimde 8 aylık hamileydim hiç bi zaman çocuk benim için engel olmadı üstelik hem çalışıp hem çocuğunun yanında olan birsürü insan var bi abla olarak sana tavsiyem bu bebişe kıyma
hem dogracaksam cocogumdan hiç ayrılmak istememdemişsin madem o zaman bebişini hiç bırakma annesi isteyipte çocuk sahibi olamayan o kadar insan varki forumda gezinirsen görürsün canım Allah hakkında hayırlısını versin
Çocuğunun babası olmadan evli olmadan doğurup hayatını yönlendirenler var, planlı olmayan bir gebelik, ama sonuçta evlisin kocan var, öyle bir yazmışsın ki ben evlilik dışı hamile kaldığını sandım, büyükler destek çıkar belki, bende bebeğim varken iki yıllık yüksek okul bitirdim hemde bebeğim çok ağlayan her daim ilgi isteyen bir bebekti, bilemiyorum ama sen çok zorlaştırıyorsun, ileride ya kocamdan ayrılırsam ya kocam ölürse nasıl bakarım diyorsun, aileleriniz yardım eder, hepimiz için geçerli şu dediklerin mesleği olup bu ülkede işsiz olan bir sürü insan var, ayrıca kati olarak kararını vermiş gibisin ne diyelim ki şimdi biz sana, ama çocukla okuyan bir sürü insan var, tamamen mantıksal bakılacak bir durum değil dir çocuk konusu, istemediğin halde gelmişse belki bir hayır vardır belki uğur getirecek her işin rast gidecek, annesizliğin acısını yaşayan birinin çocuk aldırma düşüncesi de bana tuhaf geldi, çünkü sen ona kıyarsan doğmamış bir çocuğu annesiz bırakmış olacaksın, kürtaja sağlık nedenleri dışında karşıyım, evlilik dışı genç yaşta yaşanan gebeliklerde ekonomik durumu çok vahim durumlarda belki diyorum ama sende bunların hiç biri yok, sırf okumak meslek sahibi olmak uğruna bir cana kıymaya değecek mi? hele ki kürtajın kadın üzerinde yıllarca süren psikolojik etkileri düşünülecek olursa, ayrıca bahsettiğin sosyo ekonomik durumlar yüzünden ben 2. çocuğu düşünemiyorum mesela, yazdıklarımdan kuluçka makinesi gibi doğuran bir kadın izlenimi yaratmasın sende, bir çocuğum var daha küçük ama ben onun geleceğini düşünmekten uykularım kaçıyor, anneliğe hazır olmak demişsin böyle bir şey yok aslında, daha önce çocuk sahibi olmamış bir kadın anneliğe ne kadar hazır hissedebilir ki kendini, yaşayarak tecrübe edilerek yaşanan bir duygudur annelik
canım benim annem de bana hamileyken okumuş
ayrıca benim bir arkadaşım vardı senin gibi üniversite birinci sınıfta hamile kalmış hukuk okuyordu kolay bir bölüm de değil hem okulu dört yılda bitirdi hem çocuğunu büyüttü bu arada en son yüksek lisans yapmaya başlamıştı
başka bir arkadaşımın ortağının eşi de mezuniyet balosuna hamile katılmış SPK uzman yardımcılığı sınavına 40 günlük lohusayken girip kazanmış uzmanlığı da ikinci çocuğu doğduktan sonra almış
demem o ki rahatlıkla yaparsın istersen
bir de çocuğu bırakmak istemiyorum diyorsun da okula bitirip çalıştığında da çocuğu bırakmak zorunda kalmayacak mısın
yine de karar senin bence bırak anne olmayı evlenmek için bile yaşın çok küçük ama tek sorunun hem okuyup hem çocuğa bakmaksa ailen yardımcı olabilecekse dert etme derim ben sütünü verir derse gidersin sen yokken de bakan kişi senin sağdığın sütü verir bebişe bir şekilde büyütürsün
kendini anneliğe hazır hissetmiyorsan keşkee hamile kalmamak için daha iyi bir yöntem kullansaydınız.
bende 5 aylık evli sayılırım. açıköğretime kayıt yaptırıyorum bu hafta çocuk bende düşünmüyorum olurda hamile kalırsam diye korktuğum zamanlar bile oluyor. gerçekten ciddi bir sorumluluk annelik.. evliliğe iyice alışıp rayına oturtmadan anneliğe terfi etmek istemiyorum.
eşinle konuş belki hem okuyup hem bebek büyütebilirsiniz. benim bir arkadasım karnı burnunda derslere gelirdi. doğurdu eşi kapıda kantinde beklerdi bebekle...
evt dediklerin çok mantıklı..sana yüzde yüz katılıyorum..cocuk konusunda bilinçli olsak keske ne sokakta cocuklar olur ne de yurtlarda terk edilmiş cocuklar olurdu..
şimdi asıl mevzuya gelelim..herkes cocuğuna en iyisini en güzelini vermek ister haklisin..anladığım kadarıyla annen yok kayınvaliden var..
isin maddi boyutunu esinle,manevi boyutunuda kayinvalidenle konuşman lazım..sonuçta üniversiteye gideceksin liseye değil..sbhtan aksama kdr olmicak belki derslerin..o yüzden birine bırakabilirsiniz veya ilk sene ya da yarım donem kaydini dondurabilirsin en azından bebeğin sütten kesilene kdr yanında olursun..
keske bende genc yasta anne olabilsem :) avantaj bence bu yasta hamile kalman..
eğer maddi sıkıntınız yoksa bence aldırmanın anlamı yok..
ben senin yerinde olsam aldirmazdim ama yinede karar senin hayat senin..
Canim kurtajda kararli misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?