Hamileyim ama korkudan sevinemiyorum

edsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2009
3
0
Arkadaşlar ,
biz ilk bebeğimizi kan testiyle öğrenir öğrenmez (4hafta 2 günlükken ) çok sevinmiştik...hemen herkese haber salmıştık ...
ama onu sadece kese olarak görebildik...daha sonra ne yolk göründü ne de kalbi attı...bir de üstüne mol gebelikten şüphe etti doktorlar....o kadar stresli günler yaşamılştım ki...bir de KÜRETAJ tabi...en sıkıntılısı da o...çok ağrılarım olmuştu kürtajdan sonra..

o kadar korktum ki altı aydır bebek fikrini ertelemeye aldık...sonra kendimi topladım ve ilk denemede şimdi tekrar hamileyim ...Allah'a şükürler olsun... 4 hafta 5 günlük ... korkumdan ne doktora gidebiliyorum , ne de kalp atışını duymak için onca süreyi bekleyebilecek gücüm var...psikolojim çok fena...günler geçmiyor..hep ağlamak istiyorum...

bebeği , kesedeki yolku ve kalp atışlarını en erken ne zaman görürüm ...nolur söyleyin...

Son düzenleme:
tebrik ederim.ilk seferinde bunları yaşaman bir dahakinde de aynı şeyleri yaşaman anlamına gelmez.kaan kocatepenin sitesinde tüm ayrıntıları bulabilirsin canım.hayırlı uğurlu olsun.

hayırlı olsun
Rabbim kucağına almayı nasip etsin ihşalalhhh:Saruboceq:
pozitif düşün canımmmm:teselli:

canım tebrik ederim.herşey rabbimizden öyle düşün.ilki böyle oldu diye ikincisini allah korusun yaşaıycaksın diye birşey yok.allahım zamanında sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin.hepimizinkiyle inşallah.sıkıntı yapma kendine şimdiden bebişinede yansır.

Canım tebrik ederim.
Ne olur kendini dolayısıyla bebeğini üzme.
Hayatta insanın başına herşey gelebilir, talihszi bir olay yaşamış olabilirsin.
Bunların hepsini unut.
Şuan sadece karnında, sağlıklı olmasını ümit ettiğimiz bebEğine odaklan.

Annesi o seninle,seni dinliyor ve seni üzülürken görünce, üzülüyor.
Sağlıkla ve hayırlarla bebeğine kavuşursun inş...

Dualarımızdasın..

6. haftadan önce kalp atışlarını duyamazsın.
biz de 5 haftalıkken gittik henüz duyamazsınız demişlerdi. 9 haftalıkken gittiğimizde kalbi durmuş 3 gün önce dedi doktorum ve kürtaj yaptı. 5 ay sonra tekrar hamile kaldım bende ilk üç ay diken üstündeydim çok korkuyordum. her pazartesi doktordaydım. doktoruma eve ultrason cihazı almayı düşünüyorum diye espri bile yapmıştım. 3 ay bittiğinde artık kadın. bundan sonra rahat olun (yani her hafta gelmenize gerek yok) ayda bir gelin dedi veeeeeeeeeeee kızım şimdi 17 aylık maaşallah

canım güle güle büyüt bebeğini.allahım ne verirse hayırlısını versin.isteyen herkeze inşallah hayırlı sağlıklı bir evlat verir.

canım öncelikle gözünaydın allahım tamamına erdirsin. içini ferah tut. ilki öle oldu diye buda öle olacak diye birşey yok benim ablamın ilk gebeliğinde de kalp atışları duyulmadığı için kürtaj olmak durumunda kalmış ve 2. gebelikden sonra nur topu gibi bir oğlu olmuştu ve şu an ilkokula başlıcak yeğenim. içini ferah tut. stres yapmaki bebiş etkilenmesin. ben 5. haftamda dr.a gitmeme rağmen kesede bir noktacık gözükmüştü okadar. kalp atışalrı için 7. hafta falan gidersen hem keseyi hem atışları duyabilirsin bence.... yani 2-3 hafta kadar sabır etmen gerek.

4-5 haftalıkken keseyi görürsün.6-7 haftalıkken kalp atışlarını duyarsın.sen gönlünü ferah tut.kendine dikkat et allahın izniyle bebeğine bişey olmaz

Hepinize çok teşekkür ederim... Söyledikleriniz çok iyi geldi. Yavaş yavaş atıyorum üzerimdeki sıkıntıyı...
Bebeğime zarar vermek istemiyorum böyle yaparak..

Hepiniz çok içtensiniz ... Enerji doldum vallahi...

Haftaya doktora gitme kararı aldım... kalp atışı için erken olacak ama olsun bi gidelim bakalım :)

bebek isteyen herkese rabbim sağlıklı bebişler nasip etsin...

tebrik ederim cnm
kucağına almak nasip olur inş.

endişe etmem tatlım benimde ilk gebeliğim 6 haftalıkken düşükle sonuçlanmıştı
bu ikincisinde çok korktum
ama Rabbim büyük
şimdi 2,5 aydır meleğim kollarımda
darısı başına şeker

arkadaşlar bugün doktora gittik..5 +3 alttan ultrasonla kalp atışını bile gördük bebeğimin...

ama yine bir sorunum var ...düşük tehdidi... sürekli yatmam gerekiyor...umarım herşey yolunda gider..dua edin lütfen...

korkma tatlim guclu dur bir kotu tecrubenin etkisinde kalip kendini uzme, ilk gebeligin tam olarak bir gebelik degildi, kalp atisi alinana kadar tipta hicbir kadin hamile degil aslinda, o yuzden simdi kalp atisi var ve bu senin ilk hamileligin oncelikle bunu unutma.
bol su icip yat tatlim, dusuk tehlikesi yasayan ve bebegini kucagina alan bircok arkadasimiz oldu burda, bir haftaya durumun netlesir, Insallah guzel haber vericeksin bize, bu isin sirri sabirli ve sakin olmak belki de, zor ama dene tatlim. bol su en az uc litre, dinlenmek ve dua. herseyin gonlunce olmasi dilegiyle ama lutfen sakin, panik sna hic iyi gelmez su an.

canım hiç korkma aynı sorunu bende yaşadım kürtaj falan oldum 3 ay sonra tekrar hamile kaldım ve çok şükür şuan kızım 5 aylık yani her hamilelik aynı olcak diye bişey yok umarım kucagına aldgın günleride görrsn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…