Hamileyim acile gitmeli miyim

ssusam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
654
1.168
Öncelikle konunun yanlış başlıkta olduğunu biliyorum lütfen kusura bakmayın saat geç olduğu ve ensiselendigim için hemen cevap almak istediğimden buraya acıyorum.

Arkadaşlar 24 haftalik yani 5 aylık hamileyim. Bugün balık yedim midem zaten biraz kötü olmuştu ama az önce uykumdan uyanıp baya bir kustum kahverengi ve siyaha dönük gibiydi. Acaba zehirlendim mi acile gitmeli miyim? 112 yi arayınca sağlık personeli acile gidip gitmemem hakkında bilgi verir mi? Birde balık yemeden 1.5 2 saat önce makarna salatası yedim içerisinde yoğurt olduğu için de zehirlendim mi diye düşünüyorum. Balığı 6.30 gibi yedim şuan saat 1.30. Biraz karışık yazdım ama midem hala çok kötü. Bu arada normalde bulantilarim biteli çok oldu

Toplu cevap vermiş olayım hepinize teşekkür ederim hastaneye gidiyorum. Arkadaşlar hastanede de kusmam devam etti rengi sonradan normale döndü doktor serum takacaktı ama kusmamın rengi normale dönünce istersen kendin de takip edebilirsin dedi öyle olunca eve geldim hepinize teşekkür ederim en azından içim rahat etti hala midem kötü ve kusuyorum. Basit bir zehirlenme yaşıyor olabilirmişim ama hamile olduğum için ilaç kullanamayacağımı söylediler Merak eden olursa diye açıklama yapmak istedim

Son düzenleme:
Kesinlikle beklemeyun Gidin

Koş

Tabiki gitmeniz gerek. Hiçbir şey olmasa bile kusmanızın rengi endişe verici.

Hastaneye gidin

Önleminizi alın, gidin bir görünün. Hem sizin de içiniz rahatlar. Böyle acabayla sabaha kadar çok zor.

E git tabi ki niye bekliyorsun

Evet tabi ki git.

Yogurt balik ikilisi insani balik bozuk olmadigi surece zehirlemez bu bilgiyi kenara koyup derhal acile gitmenizi oneriyorum cunku siyaha yakin kusma (yediklerinizin rengini bilemedigimizden) normal degil.

Ayrica gebelikte anormal buldugunuz her sorun icin acile gitmelisiniz.

Gecmis olsun

Balık bayat olmadığı sürece yoğurtla yenildiği zaman zehirlenme olmaz. Balık taze ise zehirlenme değildir yani.
Midenizi üşütmüş olabilirsiniz ya da yedikleriniz fazla ağır karışık ise dokunmuş olabilir.
Beklemeyin acile gidin. İhmal etmeyin.

İnşallah gitmişsinizdir. Kusmuğunuzun rengi iyi değil.
Allah korusun sizleri

Acile gidin bence de ama bildiğim kadarıyla fışkırma şeklinde değilse korkmanıza gerek yok

Balık yiyip istifra ettiğinizde evet siyah renk kuruyorsunuz bende yaşadım bunu gebeliğin ilk zamanlarında.Bir sıkıntı olmadı şükür sizde de olmasın inşallah

Balık yiyip istifra ettiğinizde evet siyah renk kuruyorsunuz bende yaşadım bunu gebeliğin ilk zamanlarında.Bir sıkıntı olmadı şükür sizde de olmasın inşallah
Teşekkür ederim evet bir sıkıntı olmadı ama çok zordu hiç bir şey yiyip içemedim serum taktılar evde istirahat ediyorum hala halsizlik ve bulantı var ama baya bir düzeldim

Ben de balık yediğimde kusmuştum zehirlenme aklımın ucundan bile geçmedi. Balık iğrenç bişey olduğu için kusmuştum. Balığa hayır

Ben de balık yediğimde kusmuştum zehirlenme aklımın ucundan bile geçmedi. Balık iğrenç bişey olduğu için kusmuştum. Balığa hayır
Ben normalde çok severim ama uzun bir süre yiyebileceğimi sanmıyorum. Birde okuyan olursa diye yazayım sabaha kadar saat başı kustum ishal başladı ve mide krampları titreme üşüme vardı ilk gittiğim acilde hamile olduğum için ve daha ishal olmadığından önemsiz görülüp eve gönderdiler sonraki gün sivi kaybım çok olduğu için iş arkadaşlarım acile götürdü serum takip gözlem altında tuttular kan degerlerime baktılar eğer başına gelen olursa fikri olsun diye yazıyorum benim gibi geri eve dönmeyin en azından ısrarla bile olsa bebeğe baktırın çünkü sonraki gün gittigimde bebek de hareketsizleşmişti en son bebek normale dönünce eve gönderdiler. Hatta yatış vereceklerdi ama istemeyip eve geldim çünkü yanımda kalacak kimse yoktu erkek refakatçide almıyorlardi. Doktor da risk kalmadi diyince eve geldim. Bu arada 2 hastanede devlet hastanesiydi birinde çok kötü muamele gördüm belki ben kendimi ifade edemedim ya da daha kötüleşmedigim için öyle oldu bilmiyorum ama 2.gittigim hastanede doktorundan hemşiresine herkes çok çok iyiydi 5-10 dakikada bir gelip kontrol ettiler ihtiyacın var mı diye sordular demem o ki hastaneden hastaneye çok şey değişiyor ve bu ilgili olan hastane daha yoğundu ilk gittiğim boştu ve başka doğru düzgün hasta yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…