• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamilelikten önce

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

alminaseyma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
39
Puanlar
28
hamilelikten once doktor muayenesi nasil oluyor yapan varmi kızlar..
ben vajinal muayeneden cok korkuyorum vajiydim daha once simdide oncesinden gitmek istedim. ama bilgilenmek istiyorum. bebek cok istiyorum ama cesaretm de yok cubuk gibi birseyle muayene ediliyor galiba karindan baksa olmuyormu illa o muayeneye giricekmiyiz.

gebelik öncesi test yapanlar biraz anlatabilirmi testler nasil yapiliyor diye canimiz acitan bisi oluyormu

gebelik öncesi test yapanlar biraz anlatabilirmi testler nasil yapiliyor diye canimiz acitan bisi oluyormu
Nasıl bir bilgi istiyorsun anlmadım tam ama ben başımdan geçeni anlatayım :) doktora gidip gebelik düşündüğümü söyledim herhandgi bir problem var mı diye kontol için geldim dedim. Adetlerimi anlattım tabi o zamanlar düzenliydi. Daha sonra önce karından sonra vajinadan kontrol etti ama düşündüğün gibi bir acı ağrı yok ordan daha detaylı kontrol etti ultroson flimleri cekti ölçüleri kalınlığı vs bilgi verdi. Sonra folik asit yazıp hop gönderdi. Bunun üzerinden korunmaya ara verdiğim zamanlarla birlikte 9 ay geçti henüz gebe değilim.

Bu arada doktor kontorol amaçla bir sürü test istemişti özele gitmiştim o zman 600 tl heap çıkarınca yaptırmadım. Şimdi ama sırayla hangi test gerekiyorsa yaptıryorum.

Canım ben 6 ay önce gittim çok utanıyordum napıcam felan diyordum kanlar felan alındı ailemde kanser ırsi olduğu için rahim kanseri varmı diye bile bakıldı , alttan ultrasyonla bakılıyor doktor hiç öyle bakarak oyalanmıyor bile hemen gözüyle bakıp çekiyor....

Hiç çekinme git doktoruna bir an önce eşinde spermine baktırsın

ya biz hic denemedk olur mu olmaz mi diye sadece gebe kalmadan bi problem cikip sonrasinda daha zor olmasindan korkuyorum o yüzden istedm ama o flimler ultrasonlar vs beni feci korkutuyor. altan muayene bi cubuklami bakilan oluyor. ben esime bile dokundurtmuyorm parmk vs sokuyorlarmis cok kotu bisey ya

aslinda bide adet oldugumda karnim asiri derecede ağrıyor ilacsiz gecmiyor ilacta kesiyor beni bu yuzden de gorunmek istiyorum ama ya direk karindan baksa iltrasnla anlamiyolarmi yahuu

aslinda bide adet oldugumda karnim asiri derecede ağrıyor ilacsiz gecmiyor ilacta kesiyor beni bu yuzden de gorunmek istiyorum ama ya direk karindan baksa iltrasnla anlamiyolarmi yahuu
Canım çubuk felan nerden çıktı :D vajinaya uygun ultrasyon cihazı var onunla bakıyorlar , acıma gibi birşeyi yok korkmanada gerek yok kan felan alıyolar yumurtalıklarına bakmak için vajinadan bakılıyor 1.2 dk anca oda

ince bi cubuk vs sokuluyormus parmak sokuluyormus. oyle duydum
Kim söylediyse direk yalan boğazamı bakılıyorda çubukla bakılsın....

Netden bak ultrasyon cihazı okuyor onunla bakılıyor

Elbette git ben çok çekinirdim ama iyiki gitmişim diyorum bir sorunun varmı yokmu gör eşinde spermine baktırsın

Canım bu kadar detaycı olmana gerek yok vajinana bir cihaz var birazcık içine doğru kaydırıyorlar okadar geri o çıkıyor :D

Hmm korkma birşey olmaz eşinle beraner git yaş kaçtı özelemi gidiceksin devletemi..Herhangi bir acısı yok istersen bayan doktor tercih et saha rahat olursun ama rçbana göre erkek doktor daha bilgili

Back