• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikteki rutin testler??

musmutlu25

Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
25
2
8
İstanbul
herkese merhaba..gebeliğin başlangıcında yapılan rutin testleri (tam kansayımı,anti hcv ,kalitatif..)nerde yaptırmak gerekli..özel hastanem bin liraya yakın bir masraf cıkardı biraz cok geldi butceme..devlette yaptıran var mı aranızda..şimdiden cevaplarınız için teşekkurler canlar.

herkese merhaba..gebeliğin başlangıcında yapılan rutin testleri (tam kansayımı,anti hcv ,kalitatif..)nerde yaptırmak gerekli..özel hastanem bin liraya yakın bir masraf cıkardı biraz cok geldi butceme..devlette yaptıran var mı aranızda..şimdiden cevaplarınız için teşekkurler canlar.

Ben devlette yaptirdim ucretsiz hasteneniz biraz abartmis bence

Betahcg için aile hekimliğine gitmiştim.doktorumuz gerekli testleri istemiş zaten 2tüp kan aldılar.sonucu özel bi hastanede doktora göstereceğimi söyledim,başka test isterse burdan yaptırabiliyormuyum diye sorduğumda da ben gerekli test sonuçlarını size verdim,eğer özelden başka test isterlerse art niyet arayın dedi ve 1ay sonrasına kontrol yazmıştı.özellerde tek tek ölçüyorlar.mesela kan alıyorlar sadece hcg testi için kullanıyorlar,kan alıyorlar vitamin için vs vs ayrı ayrı ücret de alıyorlar tabi.bence aile hekimliğinize bi görünün olmazsa devlet hastanesinde yaptırıp özel doktorunuza kontrole gidersiniz.hayırlı olsun:34:

Betahcg için aile hekimliğine gitmiştim.doktorumuz gerekli testleri istemiş zaten 2tüp kan aldılar.sonucu özel bi hastanede doktora göstereceğimi söyledim,başka test isterse burdan yaptırabiliyormuyum diye sorduğumda da ben gerekli test sonuçlarını size verdim,eğer özelden başka test isterlerse art niyet arayın dedi ve 1ay sonrasına kontrol yazmıştı.özellerde tek tek ölçüyorlar.mesela kan alıyorlar sadece hcg testi için kullanıyorlar,kan alıyorlar vitamin için vs vs ayrı ayrı ücret de alıyorlar tabi.bence aile hekimliğinize bi görünün olmazsa devlet hastanesinde yaptırıp özel doktorunuza kontrole gidersiniz.hayırlı olsun:34:

aynen canım bugüne devlet hastanesine randevu almıştım bir de devlete gidelim bakalım

inşallah canım benim tüm dualarım sen ve anne olmak isteyen tüm kardeslerim için inşallah en kısa zamanda senden de duyarız bu mutlu haberi..

inşallah sağlıkla hayırla,haziranda düşük yaptım maalesf:43:şimdi ufak tefek sağlık problemiyle uğraşıyorum bakalım mevlam ne eyler:26:

inşallah sağlıkla hayırla,haziranda düşük yaptım maalesf:43:şimdi ufak tefek sağlık problemiyle uğraşıyorum bakalım mevlam ne eyler:26:
inşallah bitanem çok geçmiş olsunn ama bak yılardır bebeği olmayan kardeslerimiz var yine senin olmuş bak anneliğe hazırsın hem..inşallah rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla bi bebiş verir canım benim..

bende 13. haftadayım bu cumartesi ikili tarama testi yaptıracağım. Fakat gerek görürse üçlü tarama testi de isteniliyormuş acaba nasıl oluyor bende özel hastaneye gidiyorum da şimdi 3 lü testi isterlerse yaptırayım mı neye göre ayarlıyorlar bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler,:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ben özelde muayene oluyordum, ordan doktorun istediği tahlillere yanılmıyorsam 180 tl fiyat verdiler bende evime yakın devlet hastanesine gidip sabah kan verdim, saat 3 den sonrada sonuçlarını sitesinden aldım.devlet hastanesineleri artık çok güzel çalışıyor bu konularda

bende 13. haftadayım bu cumartesi ikili tarama testi yaptıracağım. Fakat gerek görürse üçlü tarama testi de isteniliyormuş acaba nasıl oluyor bende özel hastaneye gidiyorum da şimdi 3 lü testi isterlerse yaptırayım mı neye göre ayarlıyorlar bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler,:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bexia yaptırdığımız bu testlerin %30 yanılma payları var.Bunun için kendi içinde şu soruya cevap vermen lazım, eğer test sonucu çocuğumda bir şey olduğunu söylerlerse ben onu aldırabilir miyim diye düşün. ben hamile olduğumu bilmeyerek ilk haftalarımda röntgene girmiştim bu sebeple ikili teste girdim Allah'a şükür orda birşey çıkmadı ama sorun var deselerde birşey yapamazdım. Annem ben küçükken en küçüğümüzü bu yüzden aldırmak zorunda kalmıştı ona çok üzülmüştüm, birde ondan sonra çok şey yaşadık. herşeyde vardır bir hayır diyip şükretmek lazım bazen, tabi bu benim görüşüm, herkes dilediğince hareket edip karar verir

Teşekkürler,
Temennin için bakalım bu gün çıkıcak sonuç umarım herhangi bir şey çıkmaz allahın izniye sağ sağlim doğurmak nasip olur benim gibi tüm hamilelere

Back