• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte zofer kullanımı

ecems7en_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2025
1
0
1
22
Arkadaşlar merhaba ben 10 haftalık hamileyim midem bulantım o kadar fazla oluyor ki 1 lokma birşey ağzıma alsam anında çıkarıyorum beslenemiyorum doktorum prilam verdi kullandım ama hiçbir etkisi olmadı artık çıkardığım şeyler burnumdan çıkmaya başladı o kadar şiddetli çıkarmaya başladım şimdi doktorum zofer 8 mg kullanmamı istedi reçeteyi okudum hamilelere önerilmediği bebekte bazı yarıklar oluşturduğu yazıyor çok tereddüt ettim ama maalesef kullanmakta zorundayım kullananlar var mı bilgi verebilir misiniz rica etsem ?

Arkadaşlar merhaba ben 10 haftalık hamileyim midem bulantım o kadar fazla oluyor ki 1 lokma birşey ağzıma alsam anında çıkarıyorum beslenemiyorum doktorum prilam verdi kullandım ama hiçbir etkisi olmadı artık çıkardığım şeyler burnumdan çıkmaya başladı o kadar şiddetli çıkarmaya başladım şimdi doktorum zofer 8 mg kullanmamı istedi reçeteyi okudum hamilelere önerilmediği bebekte bazı yarıklar oluşturduğu yazıyor çok tereddüt ettim ama maalesef kullanmakta zorundayım kullananlar var mı bilgi verebilir misiniz rica etsem ?
Öncelikle geçmiş olsun 🧡 Bahsettiğiniz ilacı hiç kullanmadım ama eczacılık öğrencisiyim. İlaç ilk trimester için D kategorisinde yani anne için gerçekten gerekliyse kullanılmalı, söylediğiniz gibi fetüs için zararı olabilir. Özellikle ilk trimesterde ilaç kullanımı mümkün olduğunca olmamalı/güvenli kategoride olmalı çünkü henüz bebek yeni oluşmaya başladığından zarar görmeye en müsait olduğu zaman dilimleri. Tavsiyem ilacı şu an için kullanmayıp başka bir hekime daha danışmanız.

İlaç hakkında bir fikrim yok ama doktorun yanlış bir ilaç vereceğini düşünmüyorum içine sinmediyse kullanma başka doktora git yada direkt eczaneden iste bence

Bence ilaç kullanmak yerine bir iki hafta daha yiyebileceğin şeylerle idare et, peynir ekmek, leblebi, galeta, salatalık, elma mide bulantısına iyi gelen şeyler. Zaten bulantılar 12. Hafta itibariyle azalıyor diyor herkes🙏🏻

Bir de kendini aç bırakma azar azar sık sık ye, ben çözümü böyle buldum. Midem bulanıyor ama kendimi zorluyorum biraz. Ayran yoğurt gibi şeyler de iyi geliyor. Sabah kalkar kalkmaz su içiyorum o çok iyi geliyor.

Back