hamilelikte yüksek şeker ve düşük kan değeri

asunagi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
195
0
45
merhaba
kardeşim 31 yaşında 5 aylık hamile.bugün aldık test sonucunu şekeri yüksek ,kanı düşük çıktı.dr diyetistene gitmesini söyledi.bayramdan sonra gidecek.hamile arkadaşlar size soruyorum böyle bi durum başınıza geldimi şekeri dengelemek için dr neler yemnizi önerdi yazarsanız çok sevinirim
teşekkürler

gecmiş olsun ayni durum bende de cıktı 24.haftadayim moralim bozuldu tabii.ama doktoruma ulasamadim sanirim 100 luk yukleme yapılacak simdi.ayrica demiir ilaci vermişti bu hafta bakalım.ben kestim makarna pilavi hemen bugun.beyaz ekmekte yemeyi dusunmuyorum zaten pek yemem ama..bunlar kulaktan dolma bilgilerim yani dedigim gibi doktorum birsey soylemedi.bayram osnrasi gelişme olursa yazarim.
tekrar gecmiş olsun...

aynen bende de oyle çikdi , 100luk yukleme yapilicak pazartesi gunu , bugun de demir hapimi aldim , nasil gelisicek çok merak ediyorum , bunu yasayan ve dogum yapmis olan anneler bizlerle paylasirsa çok sevinirim , tedirginim.

bendede durum aynı şekerim yüksek kanım düşük.diyet verdi dr 3 gün bugün 3.günü yarın 100 lük yükleme yapılacak.dua edin kızlar kolay geçsin herkes çok zor diyor 100 lük yükleme için mide bulantısı halsizlik yaşıyorlarmış.inş kolay geçer...

benim görümcemin 100lük değeride yüksek çıkınca direk diyete girdi.
tatlı,patates kızartması,unlu gıdalar,ekmek,makarna,pilav yasaktı.
sebze meyve ağırlıklı beslendi.ki meyveyide fazla tüketemedi.
ekmek tam tahıllı kepekli ekmek yiyordu.
tam bir sorayım öyle cevaplayayım.

bende hıpoglısemı war yanı dusuk seker demek. aclık veya tokluk farketmıyo sekerım sureklı dusuk... ekmek makarna unlu gıdalar abur cubur pılav turu seyler tuketmıyorum. normalde uyguladıgım yontem buydu... hamılelıktede aynı sekılde devam edıyorum. acıktıgım zamanlar anıden sekerım dusuyo elım ayagım tıtrıyo karnımı doyurdugum zamanda boyle oluyo. bu yuzden karbonhıdrat ıceren yanı beyaz ıceren gıdalar (unlu sekerlı falan) mumkun oldugunca az yıyorum. meyvenınde fazlasını onermıyor doktor. cok ozel bı dıyet uygulamıyorum sadece dıkkat edıyorum o gun pılav yemıssem ekmek tuketmıyorum makarna yemıyorum yada ertesı gun sebze yada et yıyorum... mumkun oldugunca hareket edıyorum yuruyus yapmayı calısıyorum... kola fanta gıbı ıcıcekler ıcmemeye dıkkat edıyorum. fast food ve abur cubur yasak zaten... boyle yanı benım uyguladıgım yontem bu. ve ac kalmamaya dıkkat edıyorum. 2-3 saatte bı bıseyler atıstırıyorum sekerımın dusmesını engellıyorum. cok aclık krızıne gırınce de 1 bardak meyve suyu ıle sekerımı dengelıyorum...

selam öncelikle geçmiş olsun benimde şekerim yüksek çıktı şuan diyet yapıyorum eğer düşmemiş olursa insilüne başlanacak diyetisyen kardeşinizin kilosuna boyuna ve hamilelikte aldığı kiloya göre bi diyet listesi çıkarır yani kişiye özel ama kesin yememesi gereken şeyler şeker tatlı hamur işi kek pasta vs. kızartmalar hazır meyve suları pirinç patates şekeri yüksek olan meyveler bunlarda üzüm muz kavun karpuz bunların olmadığı üç ana ve üç ara öğünün bulunduğu bir diyet olacaktır benimki öyle tekrar geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…