hamilelikte yatış pozisyonu ?

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
25 haftalık hamileyim ve uyku pozisyonu aldığımda nasıl rahat ediyorsam öyle yatıyorum.
karnımın altına ya da bacak aralarıma yastık falan koyduğum yo,k üstelik sol tarafa dönüp sağ bacağımı karnıma doğru çekip yatıyorum, karnım büyük olmasa dizim göğüsaltına gelir :) bu durumda karnımın sağ yarısı hafiften üstüne yatmış gibi oluyor. dizim nerdeyse mide hizasında oluyor. (hamile kalmadan önce de böyleydim uykuda)
sağa dönersem de bacağımı eşimin üzerine atıyorum , yüksekte ve karnıma doğru çekilmiş vaziyette CADIARZU en rahatı bu aslında.
anneme söyledim, hiç rahat bırakmıyorsun bebeği, birşey olcak sonra dedi, içime kurt düştü.
sizce de yanlış mı?
:uhm: CADIARZU

bende karnımın altına yastıkkoyuyorum yoksa karnım aşağı doğru sarkmış gibi oluyor bacaklarımın arasına yastık koyuyorum 1 haftadır çünkü bütün gün kuyruk sokumu ağrısı çekiyorum buna rağmen sanki karnıma doğru yatmışım gibi geliyor hemen belimin altına yastık koyup biraz rahatlatıyorum. anlayacağın heryerim yastık sabaha kadar yastıklarla boğuşuyorum.
ben yatış pozisyonunda bir sakınca olmadığını düşünüyorum bebek sonçta suyun içinde zaten istesende karnının üzerine yatamazsın :)

bilmiyorum canm yanlışmı ama bacaklarını karnına doğru çok çekmen braz rahatsız edebilir sanırım bilmiyorumkismile .ben sağımada yatıyorum solumada sırt ustude yatıyorum ama dızlerımı çok çekmıyorum
amann o kadarda takmayaa nasıl rahatsan öle yat zemuszemus

bende sabaha kadar heryerimde yastiklarla bir saga bir sola done done uyumaya calisiyorum.Her ne kadar bebek suyun icinde de olsa sen yine de fazla sikistirma bebisini.

29+4deyim bende yastık ve yorganı yani ikisini birden alıyorum bacaklarımın arasına. yüksek olunca ancak öyle rahat yatabiliyorum. sağa sola dönmek çok zor oluyor ama napalım dayanıcaz artık.

bende sağ tarafıma yattığımda rahat ediyorum soluma yatmaya çalışıyorıum ama hiç rahat edemiyorum bebeğimde rahat edemiuyor geçen gün nstye bağladılar sol tarafıma yatırdı hemşire bebişin kalp seslerini duyamadı rahatsız oldu sonra sağ tarafıma yatırdı öle dinlediler 1 5dakka boyunca öle kaldım bence nasıl rahat ediyorsanız öle yapın o sizi yönlendiriyor zaten nerde rahat ettiğini.

Doktorlar sola yatın diyor ama ben malesef sola yatamıyorum en fazla 2 dk dönüyorum soluma hemen sağa geri dönüyorum daha yastıklık olmadı bebişim ama bende onu rahatsız tmekten çok korkuyorum hamile kalmadan önce hep yüz üstü yatardım şimdi gece uyandığımda bazen yüz üstü olduğumu fark ediyorum çok üzülüyorum dr gidince sorucam Allah yavrularımızı korusun inşallah..

ben 37 haftalık hamileyim soluma yatıyorum yastıkla hiç yatmadım hiç rahatsızlığım yok çok şükür yüz üstü ve sırt üstü yatmamaya çalışıyorum sola öneriyo doktorlar o yüzden ama tabii sağ tarafımada yatıyorum belki karnım çok çıkmadı ondan rahatım iç karnım geniş son aylarım ama hiç son ayda gibi değilim

Aynı dert bendede var.her gece nasıl yatsam nereye dönsem diye sürekli pozisyon alıyorum..ben yatınca bebiş nedense sürekli tepikliyo beni..bende acaba rahatsızmı oluyo diye yönümü değiştiriyorum o zaman tepikler kesiliyo..çok ilginç..anlamadım gitti..bende yüzüstü uyuyan biri olarak,şimdi doğal olarak öle yatamadığım için çok zorlanıyorum..her tarafım yastık dolu..normaldede hiç rahat uyuyan bi tip değilimdir deli yatarım zaten..sıcaklar gelince karnımda büyüyünce eşim beni yanına almazsın sen diyo bana :)) bende kesin öle olcak gibi görünüyo diyorum..çünkü şimdiden adamada rahat vermiyomkii...

sorma canım bende yüz üstü sağa dönük alısmısım bazen o sekilde olmus oluyorum farkında olmadan uyandığımda belim feci ağrıyor oluyor

Bende 27 haftalık gebeyim şimdilik çok zorlanmıyorum uyurken ama yattıgımda çok tepinio bizim oglan uyuyunca zaten duymuyorum :)

ben hamile kalmadan önce yüz üstü yatanlardandım ama doktorum sakincalı olduğunu kendimi yavaş yavaş alıştırmamı söyledi ayrıca sırt üstü yatmak kan basıncını arttırdığı için bebeğe zaralı sol tarafa yatmak kalbe baskı yapıp uyumanı zorlaştırır sağ tarafa yat dedi ve benim uykusuz gecelerimde başladı hala tam olarak uyuyamıyorum ben karnımın altına yastık koyuyorum ama bacak arama koymuyorum eşimi yastık olarak kullanıyorum gece uyandığımda sırt üstü buluyorum kendimi hemen dönüyorum tekrar ne zor daha bebek gelmeden uykusuz geceler başladı

doktorlar sol tarafa yatmayı öneriyorlar ama bizim bebişin kafası genelde sol tarafta , ne zaman soluma dönsem hemen uyandırıyor beni , çok tekmeliyor.rahatsız oluyor yani. , sırt üstü yatamıyorum belim ağrıyor , hep sağ tarafıma yatmak zorundayım bu da beni çok yoruyor.sabah kalktığımda sağ tarafım tamamen ağrıyor.bacak arama yorgan sıkıştırıyorum...

33.haftamdayım ve halen ya sağ ya sol yatıyorum. çünkü bu ikisi dışındaki tüm yatış pozisyonları zararlı bebişlerimize. normalde daima yüzğstü yatarım ve daha hamileliğimin 3.ayına girmeden kendimi alıştırmaya başlamıştım. ilk günler çok zor oluyor ama sonra alışıyorsun. her nekadar uyumakta zorlansakta bebeklerimiz için değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…