Hamilelikte TSH hormonu düşen ve doğum yapan var mı ?

nurayben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2008
20
0
86
44
Antalya
ben 11 hafta 3 günlük hamileyim. 7. haftada doktora gittim Tsh hormonum 0,029 du. Endokrinoloji uzmanı gördü hamilelikte düşer normal ama takip edelim dedi. Dün tekrar gittim Tsh hormonum 0,02 çıktı doktorum endişelenmemi ve bir an önce endokrinolojiye görünmemi söyledi. Bayram sonuna randevu alabildim ama korkuyorum bebeğimde bir sıkıntı olur mu ? Ellerin titriyor, kalp çarpıntılarım var, aşırı susuyorum. Bebekte zihinsel sorunlar olabileceğini, boyunun kısa kalabileceğini, bazı organların gelişmeyeceğini söylediler. KORKUYORUM. Allah rızası için bilgisi olan yazabilir mi lütfen yazın

canım geçmiş olsun.tsh hormonu tiroid hormonu oluyor sanırım.ama bunun bir çaresi vardır diye düşünüyorum.daha önceye randevu alamadın mı.bir an önce alınması gerken önlemleri lırdın en azından.tiroid hastası olup da doğum yapan çok fazla insan var.inşallah herşey yoluna girer

teşekkür ederim canım en yakın 30 ekime verdiler araya bayram girdiği için dua edin bana

düşük olmasını bilemicem ama benim de yüksek çıkmıştı, zor dengeledik, şu anda 2.5 un altında hatta bugün tahlil sonucumu aldım sağlık ocağından, öğle sonra doktoruma götürcem. ilaçla düzeldi benim, seninkinin de vardır mutlaka bi çaresi. zihinsel gerilik ilk öğrendiğimde benim de hiç aklımdan çıkmamıştı o yüzden sana kendini üzme diyemicem, ben başaramamıştım çünkü. ama alıştım, allah ım hayırlısını versin, ondan gelene razı olmaktan başka yapacak bişey yok

ben de 14. haftadayım ve düşük çıktı. Ama doktor düşük değil, yüksek olması sorun oluşturur dedi. :44:

ben de 14. haftadayım ve düşük çıktı. Ama doktor düşük değil, yüksek olması sorun oluşturur dedi. :44:

çok teşekkür ederim rahatlattın beni canım bende araştırıyorum hep yüksek olması problem düşük olması bizim için sorun bebek için değil çünkü sürekli sinir stres ellerimdeki tiitreme beni çıldırtıyor sanada geçmiş olsun doktordan sonra sonucu yazarım

geçmiş olsun canım hayırlısı inş hakkımızda erken farkediliyor olması ve ilaçla düzelmesi umut verici doktorundan iyi haberlerle dönersin inş.

Geçmiş olsun.
Ben de sabahtan beri araştırıyorum.Benim Tsh yüksek çıkmıştı.
Yaklaşık 8 aydır ilaç kullanıyorum.Çocuk düşünüyoruz,bayramdan
sonra tekrar gideceğim doktora.Okuduğum kadarıyla düşük olması
o kadarda kötü değilmiş.Yani yüksek olması daha riskli bir durummuş.
Bir de anladığım kadarıyla hamileyken de ilacı kullanmaya devam edebiliyormuşuz.
Hakkımızda hayırlısı bakalım.

Allah Allah ne saçma,nasıl bi doktor muş o öyle?

1.Değeriniz çok güzel.
Zeka geriliği ancak ilk üç ayda 4 ün 5 in üstüne çıkarsa risk.
Sizinkisi gayet iyi..Hatta ben kendi tsh hormonumu sizin değerleriniz civarında tutmak için her gün ilacımı aksatmadan klasik dozumda alıyorum.

Bende hipotiroid hastasıyım,hamilelikte çok üzüldüm bir sorun çıkar diye..ama yanıldığım gibi olmadı.
0.0 küsür değeri nadir görsemde normalde 1..1,5 civarında çok şükür.
Değeriniz çok daha fazla düşmedikçe,ve 3 ün üzerine yükselmedikçe korkmayın.

Zeka geriliği yüksek değerlerde olur muş dediğim gibi.
Boşuna üzülmüşsünüz,siz bilirsiniz genede ama değeriniz süperken dr'unuz neden 'derhal endokrine görün' dedi anlamadım.
Kafası karışıktı o an herhalde..

canım benim ilk ölçümümde 11ci haftadaydı 0.09 du heray takibe alındım şuan 2aydır normal değerde ama yinede takip edelim dediler ben endokrine sıra bulamayınca içhastalıklarına almıştım endokrin direk bununla alakalı olsada içhastalıklarıda bakıyor 2aydır düzelmese ilaca başlıyacaktık yalnız ben hamile kalmadan troid guatır için baktırmış ozaman değerlerde ultrason da iyiydi ordan da bi güvencemiz vardı çok takma int okuyunca bazı yerlerde yüksek bazı yerlerde düşük olması bebekte sorun teşkil eder diyor ama genelde çok yüksek olması iyi değil hamilelikte genelde tsh düşüyormuş ama t3 ve t4 ün normalse çok önemsemiyor doktorlar ama kadın doğumcular oraya sevk ediyor yinede inşallah bişey yoktur minişinde annesi rahat ol bide onu stres yapma kendine

benimde 2.49 çıktı canım referans aralığı 0.27-4.20 yazıyo bişey yoktur canım merak etme

Allah sizlerden razı olsun beni rahatlattınız dün aile hekimime gittim o da aynı şeyi söyledi Tsh beyinin ürettiği bir hormon ben ne kadar rahat hissedersem hormonlarımda normal seyredermiş. Yalnız kendim için değil hepimiz için dua ediyorum Rabbim kimseyi evladı ile imtahan etmesin.

Benim de Bambi's ahimsa 2.16 oldugu halde gebelik nedeniyle 4.68 olmus, insane hep en Kotu ihtimale taking kaliyor
Sen de be bebekte problem olumadi ins nasil kontrol Altima aldiniz?

Arkadaşlar doktora gittim hem endokrinolojiye hem kadın doğuma ikili testimde yapıldı çok şükür bir risk yok. Tsh değerlerimde düzelmeye başladı ama yine de takip ve kontrol ediyorlar salı günü tekrar gideceğim. Hepimizin rahat bir gebelik ve doğum geçirmemiz için dua ediyorum. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Hamileliğimin 6. haftasındayım, 6cm miyomum var. Bu da yetmiyormuş gibi, dün kan testi yaptırdım, eşim sonuçlarımı alıp doktora gösterdi, Dahiliyeye gitsin, guatr tedavisi olması gerekiyor demiş. Sordum, TSH 8,63 müş Çok yüksek değil mi, bayağı zor ve riskli bir hamilelik beni bekliyor sanırım, TSH değeri düşer mi dersiniz, yarın gideceğim doktora ;(

İlaçla düşer canım merak etme.endişelenme, hamilelikte ani değişiklikler olabiliyo tsh değerinde..

merhabalar gecmiş olsun öncelikle ben de hamileliğimin 7.haftasındayım ve tsh değerim 7.82 çıktı benim de 1 haftadır ilacımı düzenli kulanıyorum ama sizin hamilelik süreciniz nasıl geçti acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…