Gebeliğe Hazırlık Hamilelikte troid yüksekliği sorunlu?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
28
2aydie adet olmadığım için sağlık ocağında kan idrar tahlili yaptırdım sonuçlarda B12 vitamin eksikliği ve troid yüksek olduğunu söyledi ayrıca çocuğa engel değil dedi. Benim anlamadığım troid yüksek olunca metobolizmam hızlı mi çalışıyor yavasmi ? Ayrıca çocuğa engel olurmu

2aydie adet olmadığım için sağlık ocağında kan idrar tahlili yaptırdım sonuçlarda B12 vitamin eksikliği ve troid yüksek olduğunu söyledi ayrıca çocuğa engel değil dedi. Benim anlamadığım troid yüksek olunca metobolizmam hızlı mi çalışıyor yavasmi ? Ayrıca çocuğa engel olurmu

Bende de yüksek ilaçlarla bir düşüyor bir çıkıyor ve hamile kalamiyorum

Anladım teşekkür ederim. Daha önce troidle alakalı hiç sorun yaşamadım spora gidiyorum birde arada harbalife kullanıyorum troidin yükselmesiyle alakası varmıdır
Gebelik düşünen birinde tsh daha düşük olmalı, gebeyken bebeği etkiliyor
Ama hamile kalmayı engelleyecek bir değer değil, zaten gebelik düşünmeseniz bişey yapılmaz
Dahiliyeye gidin

Ben tsh 0 t3 t4 aşırı yüksekken hamike kalmışım 9.haftada düşük yapınca öğrenmiş olduk. Hızlı çalışıyormuş bu yğzden kaybetmişim 3 aydır tedavi olıyorum normale ne zaman dönerse o zaman gebelik düşün demişti dr nornale döndü artık bu ay deneme yapıcam inşallah .. her ay düzenli takip yaptırın ilacını düzenli kullanın olur ama gebeliğe engel değil yani herkesten duyuyorum kalıyo ama tedavi olmadığı zaman düşükle aonuçlanıyor

Ben tsh 0 t3 t4 aşırı yüksekken hamike kalmışım 9.haftada düşük yapınca öğrenmiş olduk. Hızlı çalışıyormuş bu yğzden kaybetmişim 3 aydır tedavi olıyorum normale ne zaman dönerse o zaman gebelik düşün demişti dr nornale döndü artık bu ay deneme yapıcam inşallah .. her ay düzenli takip yaptırın ilacını düzenli kullanın olur ama gebeliğe engel değil yani herkesten duyuyorum kalıyo ama tedavi olmadığı zaman düşükle aonuçlanıyor
Anladım ben de yüksekliği hızlı kilo artışı olarak algilamistim. Bu aralar harbalife ve spora gidiyorum bundan kaynaklanabilir mi acaba daha önce böyle bir durum yasamamistim çünkü

Anladım ben de yüksekliği hızlı kilo artışı olarak algilamistim. Bu aralar harbalife ve spora gidiyorum bundan kaynaklanabilir mi acaba daha önce böyle bir durum yasamamistim çünkü

Olabilir. Ben oğlumda emzirmeyi bıraktım kg vereyim dedim sıkı diyet spor yaptım 2 3 ayda 7 kg birden verdim sonra işte öğrendim sürpriz gebeliği, 9.haftada da kal durdu tahlillerde çıktı tiroidim çoj hızlı çalışıyormuş zaten kalp çaroıntısı ve titreme başlamıştı son zamanlarda ben gebelikten diyordum tiroidden miş. Aman önleminizi alın kötü şeyler yaşadım şükğr yüksek doz ilaçlar hemen düşürdük iştahım da gitmişti. İştahım açıldı yememe dikkat ediyorum ama dr demişti 1 2 alırsın nornale dönünce diye.
1.5 kg aldım olsun ya sağlık olsun da inşaşlah. Şimdi ilaca düşğk doz devam edicem gebelik düşündiğüm için her ay da kontrol altında olacak gebelikte tekrar yükselebilirmiş bakalım kısmet

Tsh değerin hamileliğe engel olacak derece yüksek değil bence üst sınır zaten 5. Ben tsh 6 ile hamile kaldım yalnızca hamile iken yüksek buluyor bu değeri doktorlar 2,5 altında olmasını istiyorlar o yüzden en düşük dozda ilaç başlatmıştı bana ve çok şükür düştü de

canım tshin mutlaka 2.5 olması beklenir gebelikte te öncesinde de. Seninki yüksek .İlaçla düşürülür hem gebelikte düşünüyorsun madem hazırlık olur . Ama şunu da söyleyim ben yıllardır ilaç kullanırım . Gebeliğimi öğrendiğimde ttshıma baktırdım 11 çıkmıştı . Doktor o değerde bile korkma demişti bebek zaten senden alıyor sana takviye yapacağız demişti. Bide malsefki metobolizma yavaş anlamına geliyor.

Back