• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Travocort krem kullanan var mı?

xDerinMavix

Nirvana
Pro Üye
5 Mayıs 2013
33.829
41.244
798
Merhaba arkadaslar.
17+4 gunluk hamileyim. Bir suredir mantarla ugrasiyorum. Doktora sormayi unuttum son kontrolde.
Vajinal mantar icin hamilelikte Travocort krem kullanilir mi? Gebelik kategorisi C yaziyor. Kullanan veya doktoru bu ilaci kullanabilirsin diyen var mi?
Kasinti, kokulu yogun kivamli akinti var. Genital bolgeye sabun degdirmiyorum. Sirkeli su denedim ise yaramadi.
Onerisi olan var mi?

Mantar hastalığına yakalandıktan sonra bir an önce geçmesi için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Bunların bazıları;

►Genital bölgenin temiz ve kuru tutulması,

►Tuvalet temizliğinin titiz yapılması (önden arkaya doğru )İyileşme sürecini hızlandırma ve tekrarları önlemek açısından bunlara dikkat etmeniz önem taşıyor.

►Isı ve nemi düşürmek açısından pamuklu iç çamaşırları kullanmanızda fayda var.
►Dar pantolon veya Jean gibi sıkı giysileri giymekten kaçınmanızda tedaviye katkı sağlıyor.

► Deodorantlı sabunlar, banyo köpükleri, parfümler gibi vajinal bölgeyi tahriş edecek şeylerden kaçınmalısınız. Bunların dışında bir de yeme alışkanlıklarınızla ilgili dikkat etmeniz gereken birkaç nokta daha var. Aşırı şekerli gıdalardan uzak durmalısınız. Günde bir kap yoğurt yemeniz, içerdiği laktabasillus asidofilis bakterileri nedeniyle ( mantar oluşumunu engelleyen bir bakteri) vajinal mantar hastalığı sıklığının azalmasına yardımcı olur.

netten buldum aklında olsun diye
geçmiş olsun canım şekerli şeyler tüketme bakalım bi süre

Mantar hastalığına yakalandıktan sonra bir an önce geçmesi için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Bunların bazıları;

►Genital bölgenin temiz ve kuru tutulması,

►Tuvalet temizliğinin titiz yapılması (önden arkaya doğru )İyileşme sürecini hızlandırma ve tekrarları önlemek açısından bunlara dikkat etmeniz önem taşıyor.

►Isı ve nemi düşürmek açısından pamuklu iç çamaşırları kullanmanızda fayda var.
►Dar pantolon veya Jean gibi sıkı giysileri giymekten kaçınmanızda tedaviye katkı sağlıyor.

► Deodorantlı sabunlar, banyo köpükleri, parfümler gibi vajinal bölgeyi tahriş edecek şeylerden kaçınmalısınız. Bunların dışında bir de yeme alışkanlıklarınızla ilgili dikkat etmeniz gereken birkaç nokta daha var. Aşırı şekerli gıdalardan uzak durmalısınız. Günde bir kap yoğurt yemeniz, içerdiği laktabasillus asidofilis bakterileri nedeniyle ( mantar oluşumunu engelleyen bir bakteri) vajinal mantar hastalığı sıklığının azalmasına yardımcı olur.

netten buldum aklında olsun diye
geçmiş olsun canım şekerli şeyler tüketme bakalım bi süre

Canim tesekkurler. Bunlarin hepsine dikkat ediyorum ama ilac kullanmadan gecmeyecek gibi. Ozellikle bugun iyice yogunlasti.

Back
X