• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte toxoplazma yardim edin :(

sizinde cmv ıgm pozitif mi çıktı.peki avidite testi yapıldımı sonra.
avidité ne oluyor bilmiyorum canım türkiyede değilim. Şöyle ki , ben cmv yi çocukluğumda geçirmişim çünkü gebelik öncesi testler tahliller yapmıştık hep. O şekilde daha onceden bu virüsü geçirdiğimi biliyorduk. Virüs vücudumda aktifleŞMiş. Kordondan kan alinip bebege bulastigi tespit edildi. Benim doğumum yakındı ve gebeliği durdurmayacaktim. başka test falan yapmadık.

benım toxo ıgm pozitif çıktı 7. haftanın içindeyım başka hastanede bır daha kan verdim ordan gelen sonuca gore benı enfeksıyon dr na yolluycaklar hamılelıgıme dogru düzgün sevınemıyorum toxo yüzünden tek umudum testın yalnış çıkmasında

Canım toxoplazma kolay bulaşan bir mikrop değil kediden . Kedide eğerki o mikrop varsa , kedi çiğ etle besleniyorsa , sokakta gezip fare avlıyorsa,ineklerin dışkısıyla etkileşime geçip onu yalıyorsa , o zaman kedide toxoplazma olma ihtimali oluyor , eğer kedinin dışkısını elinle dokunup bir şekilde içeride bir dokunla temas ettirmediysen kediden bulaşma ihtimali çok çok az . KÖPEKTEN ZATEN BULAŞMAZ. Burada sen iyi yıkanmamış bir salata yemiş olabilirsin , iyi pişmemiş et yemiş olabilirsin . İlk 3 ay toxoplazma açısından risk taşır. Elbette sonrası da önemli ama en riskli ilk 3 ay derler..İçini ferah tut,üzülme ..Sonuç Allahın izniyle iyi çıkacak , inanıyorum...(Buarada 10 senedir kedi bakıyorum , şuanda da evde 2 kedim bahçede 2 köpeğim var, toxoplazmam negatif...Büyük ihtimal yediğin bir şeyden oluştu bu durum .)

Merhaba aradan yıllar geçmiş gebeliğin son ayında toksoplazma olduğu fark edildi yeni bulaşmış zaten antibiyotik başlandı lütfen cevap verin çocuğunuz ne durumda sağlığı nasıl doğumda sıkıntı yaşadınız mi?

Back