hamilelikte toxoplazma yardim edin :(

karaduts

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2011
68
3
46
İstanbul
Merhaba arkadaslar insan basina gelmeden anlamazmis. Ben 17 haftalik hamileyim testlerimde toxoplazma pozitif cikti daha sonra avidite testi yaptirdim ve dusuk cikti. Degerlerimi 8. haftada yaptirmistim fakat guvendigim doktorum farketmedi sonrada bana hemen rovamisin kullanmam gerektigini cocukta sakatlik olabilcegini soyledi. Coook cok uzuldum ne yapacagimi sasirdim. Suan beni riskli gebelikleri takip eden prof takip ediyor ve cuma gunu amniyosentez yaptiricam cocugun bulundugu siviya bakacaklar. Forumda internette heryerde arastirdim bunu yasayanlar var fakat sonrasini hic yazan yok cok korkuyorum sivida bu mikrop cikar diye. boyle mikrop cikipta saglikli dogum yapanlar varmi? Eger sivida cikmazsa ilaclarimi biraktiracagini soyledi doktorum. Cok caresizim uzgunum yorumlariniza ihtiyacim var tesekkur ederim

Insallah amniyosentez de sorun çıkmaz canım sosis salam falan yedin mi hic neden toksoplazma cikti acaba bisey dedi mi doktor

hiç sıkma canını çiğ etten de bulaşıyo biliyorsundur ...urfalılar napsın çiğ köftenin içinde de çiğ et var hamileler yiyor...o taraflarda kimse öyle test felanda yaptırmıyo...Allahın izniyle sağlıkla al kucağına...

Evet hamilelik oncesi olsaydi hic sakincasi yokmus fakat hamilelikte sakincalari var ister istemez baya kafama taktim. Urfalilarin belki yiye yiye bagisikligi vardir ben hic cig et yemem cok dikkat ederim zaten basak burcuyum tuvalete bile girmem disarda ama keske boyle olmasaydim cok pismanim (

ben öylesine örnek verdim için biraz rahat etsin diye...inşaallah hayırlı sonuçlar alırsınız....

Canım, bendede toxoplazma değeri sınırda çıkmıştı, doktor olası hep kötü ihtimalleri söylemişti. Ama sonra tekrarladık testi ve normal çıktı hepsi. Bazen böyle olabiliyormuş. Sende bi karar vermeden önce testi tekrar yaptırmak istediğini söyle. İnşallah normal çıkar, gerçekten çok stresli ve üzücü birşey, Allah hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucagına almayı nasip etsin.

toksoplazma ayri, cig etten bulasan rahatsizlik ayri adini unuttum simdi. Toksoplazma kediden kedinin pisliginden vs. Bullasiyor belki daha once gecirdiniz onun icin pozitif cikmistir. Suan var oldugu anlamina glmez ki bu. Bosuna sıkintı yapmayon bence kendinize.

acaba yanlışmı biliyorum diye tekrar baktım...

Toksoplazma hastalığı

Etin ancak pişirilmesiyle parazitlerden arınacağını, çiğ etin parazit
yapmasının yanı sıra "toksoplazma" denilen, kedi, köpek ve çiğ et
yoluyla insana bulaşan enfeksiyon hastalığına neden olduğunu anlatan Koruk, şunları kaydetti: "Hastalık, hafif kas ve eklem ağrıları, halsizlik, yorgunluk, lenf düğümlerinde şişlik gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Bazı kişiler kendiliğinden bu hastalığı atlatabilir. Bazen hastalar lenf bezlerindeki şişlik nedeniyle bize geldiklerinde toksoplazma olduğunu ortaya çıkarabiliyoruz.Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süda Tekin Koruk, ALINTIDIR....

Canim benim bunlatin test ve tahlilleri ayridir.Toxoplazmaya ayri bakilir. Senin icin teslerime baktim cig etten vs. bulasan cmv ab igm dir. Buldugun bilgi genel bir bilgi. Asla iddia etmiyorum ama benim de toxoplazma negatif digeri ppzitif cikinca cok arastirmistim

bu gun amniosentez yapildi sanirim. insallah guzel haberler almissinizdir...

ben cmv virusuyle ile dogum yaptim. cig etle ilgisi yok. cocukken genelde herkesin gecirdigi, sivilarla bulasan bir virustur. yani mesela, bu virus kendisinde aktif olan bir cocugun burun akintisi, tukrugu, idrarindan bulasabilir.

bu testleri yaptirip sonra avidite testi yaptirdim o vucuda hangi zaman diliminde girdigini gosteriyor maalesef goztepe hastanesinde heyete ciktim onlarda hanilelik doneminde dedi. 5 doktora gittim.

Test yapilmadan once detayli ultrasonda degerlerim normal cikto. Fakat amniyosentez daha cikmadi cikinca paylasicam insallah. Destek verici yorumlariniz icin cok tesekkurler
Geçmiş olsun canım. Bir tanıdığımdada pozitifti , uzunca bir süre antibiyotik kullandı ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Umarım sonucun gönlüne göre olur , hayırlısı neyse o olsun canım.

benimde ilk negatifken 7.ayda igg degerlerim cok az artmıştı pozitiflesti o yuzden doguma kadar antibiyotik kullandım hemde ilk ay 3×2 kullanmıştım şimdi kızım 5 aylık şimdilik gelişiminde bi sorun yok şükür ben çok korkmustum hala diken ustundeyim yuruyup konusana kadarda gecmiycek sanırım

Sizi cok iyi anliyorum banada bundan sonra gecmez deselerde icimde hep ni suphe var. Allah yardimcimiz olsun beterinden korusun

ben cmv virusuyle ile dogum yaptim. cig etle ilgisi yok. cocukken genelde herkesin gecirdigi, sivilarla bulasan bir virustur. yani mesela, bu virus kendisinde aktif olan bir cocugun burun akintisi, tukrugu, idrarindan bulasabilir.
sizinde cmv ıgm pozitif mi çıktı.peki avidite testi yapıldımı sonra.

Kızlar inşallah hiç birinizde birşey cıkmaz konuya bakan olur diye yazıyorum cmv ıgg pozitif cmv ıgm negatif ise daha önce geçirdiğinizi bağışıklığınız olduğunu bir sorun olmadığını gösterir . Cmv ıgg negatif cmv ıgm negatif hiç geçirmediğinizi çok çok dikkatli olmanız gerektiğini Cmv ıgg pozitif Cmv ıgg pozitif o testin yapıldığı dönemde geçirdiğinizi virüsün aktif olduğunu gösterir tekrarlayan bir virüsdür bağışıklık olsa dahi çokk dikkat edilmesi gerek . Hepimize Saglıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin Allahım inşallah hiç birinizde sorun cıkmaz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…