Hamilelikte Sorunlar

amazonsmyrna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2009
144
2
Merhabalar,

Ben 38 haftalık hamileyim. Hamileliğim boyunca pek çok sorun yaşadım.
Geç döllenme olduğu için bebeğim olması gerekenden 2 hafta kadar küçük görünüyor.
3 kere kanama geçirdim, 1 kere de 15. haftada suyum geldi.
4 ay kadar yattım, işi gücü bıraktım.
2'li ve 3'lü tarama testlerinde down sendromu riski yüksek çıktı, amniyosentez düşük tehlikesini artırıyormuş, benim zaten düşük tehlikem olduğu için amniyosentez yaptırmadım. Ayrıntılı ultrasonda down sendromuna dair bir sorun tesbit edilmedi ama bunun da %85 doğruluk payı varmış, aklımın bir köşesinde hep bu sorun var, bebeğim doğduğunda yüzüne bakacağım o anı hasretle bekliyorum.
2 kere 4 boyutlu ultrasona girdim, bebeğimin kalbinde bir tane nokta tesbit edildi ama sorun olmaz, birden fazla görüldüğünde riskli olur dediler. Ama gene de aklımın bir köşesinde bebeğimin kalbindeki nokta sorun olur mu diye düşünmeden yapamıyorum. Bu nedenle yenidoğan chek-up'ı yaptırmayı düşünüyorum.
24. haftada gebelik şekeri tesbit edildi. Diyabetik beslenmeye dikkat ediyorum.
Bu arada tansiyonum sık sık yükseliyor, tuzu azaltarak beslenmeye dikkat ediyorum
2-3 hafta kadar önce şiddetli diş ağrılarım başladı, tüm dişlerim dökülecekmiş gibi geliyordu, kalsiyum eksikliğindenmiş. Kalsiyum takviyesi ile ağrılarım azaldı çok şükür.
Daha önce hiç sorunum olmamasına rağmen gebelik hormonlarından hemoroit oluştu.

Şimdi doğuma az bir zamanım kaldı, hamileliğimin tadına doya doya varamadım. İnşallah bebeğim sağlıklı ve hayırlı olur, yaşadığım her şeye değer.

Benim kadar sorunlu hamilelik geçiren var mı merak ettim, paylaşırsanız sevinirim.

merhaba canım ben de doğuda görev yaptığımızdan ordayken hamile kaldım,ordan memlekete geldiğimde kanamam oldu ama öyle böyle değil bacaklarımdan aktı ve düşük yapıyorum diye gitiim hastahaneye ve 2 ay sonra anca kesildi (bu arada gelmeden de kanamam olmuştu ama onu çabuk atlattım) çok şükür atlattım ama burda yazıldığı kadar kolay olmuyor maalesef her gece gene kanamam mı var diye 2 saatte bir uyandım ve ilk 5 ay hemen hemen hep yattım.tam bunları atlattım derken ayrıntılı ultrasonda bebeğimin kalbinde asimetri var diye down sen.dan şüphelendiler ama ben de senin gibi amniyosentez yaptırmadım zaten düşük tehlikem vardı.ama ben hiç önemsemedim çünkü öyle olma olasılığı az dedi prof.ve başka doktorlara danıştım onlar pek ihtimal vermedi ve hiç aklıma öyle bişey getirmiyorum.

sadece şu an bebeğimin gelişminin iyi olması ve kalbinde bir sorun olmaması için dua ediyorum inş.öyle de gidiyo ve bundan sonrası sorunsuz geçerse hiç bugünleri hatırlamak istemiyorum zaten bebişim sağ salim doğsun yeter ki onu kucağıma alabilmek bütün çektiğim sıkıntılara değer bence.........

sen de yolun sonuna gelmişsin bak.allah kurtarsın inş.sağlıkla ve yaşadığın kötü tecribeleri unutmaya çalış canım..........

unutmuşum bu arada kanamam varken doktor orda oluşan bir pıhtının beni de zehirleyebileceğini söylemişti allah ım ne zor günler geçti.inş. hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız da unutuveririz bu günleri canım.allah kolaylık ve şifa versin tekrar................

Geçmiş olsun sana da... Ben de ilk kanamamda hastanede yattım, sonrakilerde yatırmadılar ama doktorlar bu bebeğe bağlanma dediler. Kanamaları atlatmak çok zor. ınsanın aklı sürekli orda oluyor. 20. haftaya kadar ben de hep yattım. Yattığım halde kanamalar tekrarladı. Eşim bir gelsin, poposuna bi şaplak benden diyor :))) Bebişim zor da olsa tutundu, şimdi de doğmak istemiyor. Doğuma ilişkin hiçbir belirti henüz başlamadı. Annelik zor şeymiş. Allah beterinden korusun.

ben de 10.ve 11.haftalarda iki kez kanama yaşadım ve 2şer gün hastende yattım.plesanta dışında kan pıhtısı vardı ve kanamayı o yapıomuş.tam 2,5ay hep yattım sadece doktor için dışarı çıktım.sonra plasenta previa dendi o yüzden de yattım şimdi biraz yukarda ama yine de haftasıona göre aşağıdaymış.en son gittiğmde de miyom tespit edildi 4,5cm.salı ayrıntılı ultrasona giricem ve çok korkuorum.inşallah güzel haberler alırım artık hamile olduğumun tadını çıkarmak istiorum.allah hepimizin bebeklerini korusun, bizlere bağışlasın.

selam kızlar bende ikinci bebeğime hamileyim bu bebişimi tam 2 sene bekledim vbe tam umudumu kesmişken bebeğim merhaba dedi bana 5 haftalıkken kese görünmedi doktor git 1 hafta sonra gel dedi sonra kanamam başladı doktor kese yanlış yere tutundu kronual gebelik yani bir tür dış gebelik dediler git 2 hafta sonra gel dediler tabi bu 2 haftada benim kanamalar devam etti bu 2 haftada öldüm öldüm dirildim sonra bebişimin kalp atışlarını duydum herşeyi unuttum sonra tam bir rahat nefes alamadan ikili testlerim riskli çıktı ense kalınlığım 4 çıktı amniyosentez dediler tabi ben kahroldum tam 1 ay amniyosentez olmak için bekledim bu bir ayda eridim resmen amniyosenteze alındım ilk girişte suyu alamadı doktor çıktı ikinci defa girdi tabi bu arada ben çok korktum eşimde yanımdaydı bana bişey olur korkusuyla adamcağız yere yığıldı bayıldı neyse eve geldik eve geldiktebn 3 saat sonra suyumun yarısından çoğu geldi apar topar hastaneye gittik 4 gün hastanede yattım bu esnaa doktorlar bu bebek yaşamaz seni doğurtalım dediler ama bebeğimin kalbi atıyordu hayır dedim bebeğim ölecekse karnımda ölsün dedim nitekim bebişim bu badereyide atlattı suyumuz düzene girdi şimdi tam 1 ay oldu amniyosentez sonucumu bekliyorum her ne olursa olsun ben bebeğimi dünyaya getireceğim bu kadar şeyde bana tutunan ve beni bırakmayan bebeğime ben hiç kıyamam...

aynen canım ben de bu kadar şeye rağmen bana tutunan bebeğime kıyıp amniyosentez bile yaptıramadım.......inş. bu felaket tellalı doktorların yüzünü kara çıkartıp sağlıklı bebişler doğururuz..............

sağol canım.annelik gerçekten çok zormuş inş.sağ salim kucaklarımıza alırız meleklerimizi de unutuveririz bu günleri...................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…