Merhabalar,
Ben 38 haftalık hamileyim. Hamileliğim boyunca pek çok sorun yaşadım.
Geç döllenme olduğu için bebeğim olması gerekenden 2 hafta kadar küçük görünüyor.
3 kere kanama geçirdim, 1 kere de 15. haftada suyum geldi.
4 ay kadar yattım, işi gücü bıraktım.
2'li ve 3'lü tarama testlerinde down sendromu riski yüksek çıktı, amniyosentez düşük tehlikesini artırıyormuş, benim zaten düşük tehlikem olduğu için amniyosentez yaptırmadım. Ayrıntılı ultrasonda down sendromuna dair bir sorun tesbit edilmedi ama bunun da %85 doğruluk payı varmış, aklımın bir köşesinde hep bu sorun var, bebeğim doğduğunda yüzüne bakacağım o anı hasretle bekliyorum.
2 kere 4 boyutlu ultrasona girdim, bebeğimin kalbinde bir tane nokta tesbit edildi ama sorun olmaz, birden fazla görüldüğünde riskli olur dediler. Ama gene de aklımın bir köşesinde bebeğimin kalbindeki nokta sorun olur mu diye düşünmeden yapamıyorum. Bu nedenle yenidoğan chek-up'ı yaptırmayı düşünüyorum.
24. haftada gebelik şekeri tesbit edildi. Diyabetik beslenmeye dikkat ediyorum.
Bu arada tansiyonum sık sık yükseliyor, tuzu azaltarak beslenmeye dikkat ediyorum
2-3 hafta kadar önce şiddetli diş ağrılarım başladı, tüm dişlerim dökülecekmiş gibi geliyordu, kalsiyum eksikliğindenmiş. Kalsiyum takviyesi ile ağrılarım azaldı çok şükür.
Daha önce hiç sorunum olmamasına rağmen gebelik hormonlarından hemoroit oluştu.
Şimdi doğuma az bir zamanım kaldı, hamileliğimin tadına doya doya varamadım. İnşallah bebeğim sağlıklı ve hayırlı olur, yaşadığım her şeye değer.
Benim kadar sorunlu hamilelik geçiren var mı merak ettim, paylaşırsanız sevinirim.