• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte sinirlilik

slm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım 27 yaşında ve 8 haftalık hamileyim 5 haftalıkken dr kontrolunde kese göründe ve 15 nisanda tekrar kontrolum var inş. kalp atışlarını görürüm çok korkuyorum bi sorunla karşılaşırım diye ama benim asıl sorunum çok sinirli oldum hiç olmadık şeylere çok aşırı kızıyorum evin camlarını falan indircek kadar eşim çok sakin biri çok anlayışlı bulantım falan yok sadece sağ kasıkta çok ağrım oluyo onun için bile yemeği bile o yapıyo işten sık sık arıyor ben neden bu kadar sinirli oldum bunu anlayamıyorum çok uzattım kusura bakmayın arkadaşlar ama kendime zarar vermek bile aklımdan geçiyor gözüm kararıyor:çok üzgünüm bu durum beni çok korkutuyor biz ailemizden çok uzaktayız konuşacak bi bayan yakınım yok aslında kimsemiz yok yaşadığımız şehirde benimde dertleşmeye ve yardıma ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim

Çok normal ya çokta kafaya takmayın bende de çok asabiyet oldu hamileligimde zamanla geçti yerini alinganliga duygusallığa bıraktı :D

Hepsi yaşça benden büyükler komşularım da velilerdehiç kafa dengim bulamadım ne yapacam nasıl olacak bilmiyorum gerçekten

Merhaba arkadaşlar nasilsiniz? Bende aynı dertteyim 24 haftalik hamleyim! Ve yakında 4 yaşına gelecek oğlum var hiç ona kiyamazdim artık sirinimi ondan alıyorum! Birden aşırı sinir geliyor bana içimden fickiryor! Esim çokta anlayışlı değil sinirli! Ilk hamileligimde de yapa yalnizdim esimde hamilelik anlayışı olmadığı için hepten yalnızım! Ailem akrabam herkes uzakta Türkiye'de yalnızım! Ondan oluyor sinirliligim sanırım! Yoksa evlenmeden önce çok sakin bir insandim anlıyorum sizleri ne yapabilirim hiç bilmiyorum sirinimin zararı oğluma içimdeki bebise oluyor

Merhaba arkadaşlar nasilsiniz? Bende aynı dertteyim 24 haftalik hamleyim! Ve yakında 4 yaşına gelecek oğlum var hiç ona kiyamazdim artık sirinimi ondan alıyorum! Birden aşırı sinir geliyor bana içimden fickiryor! Esim çokta anlayışlı değil sinirli! Ilk hamileligimde de yapa yalnizdim esimde hamilelik anlayışı olmadığı için hepten yalnızım! Ailem akrabam herkes uzakta Türkiye'de yalnızım! Ondan oluyor sinirliligim sanırım! Yoksa evlenmeden önce çok sakin bir insandim anlıyorum sizleri ne yapabilirim hiç bilmiyorum sirinimin zararı oğluma içimdeki bebise oluyor
Merhaba seni anlıyorum ilk hamileliğim bende aynı şekildeyim neden oluyor bilmiyorum ama hırçınlaştım herşeye ağlıyorum kasık ağrım oluyor eşimde zor biri 4 haflaık hamileyim ya düzelirsin ya boşanırız dedi bilinç altın bu çocuğu istemiyo çünkü o yüzden sinirlisin dedi bu sinir neden anlayamıyorum

merhaba,

3 aylik hamileyim ve bende de kontrolsüz sinir var,beni kimsenin anlamadigini,yalniz biraktigini düsünüp devamli agliyorum,ailemden uzaktayim,güvendigim bir dostum da yok,su an erkek arkadasimin annesinin evindeyiz,biraz sakinlik bulmaya geldik ama benim içimde hiç huzur yok,herseye aliniyorum,erkek arkadasim çok zor bir insan,kendi kapasitesine göre elinden geleni yapiyor ama yetmiyor,sanki bebegimle birlikte bende bebek oldum,geçen gün acildeydik biraz kan geldi,doktor utrogestan ve bol dinlenme verdi,su an bebegimi kaybetme korkum yuzunden ona baglanmak istemiyorum,eger simdi onunla iletisim kurarsam ve kaybedersem bunun altindan nasil kalkarim,ama negatif oldukça hersey negatif gidecek bunun da farkindayim,sadece kendime hakim olamiyorum,saçma ama bebegimin beni sevmemesinden de korkuyorum,butun bu hallerim ona çok zarar veriyor diye daha da bunalima giriyorum,dipsiz bir kuyu,hersey kendiliginden düzelecek feraha kavusucam diye umuyorum,onu saglikla kucagima alsam dünyalar benim olacak,bu kaotik duygular içinde bogulurken kendimi burda buluverdim,hepinize sevgiler
Merhaba.
Hamileliğinizin üstünden 4 yıl geçmiş. Bebeğiniz doğmuş olmalı. Bende şu anda 3 aylık hamileyim ve geçtiğimiz 3 ay boyunca sinir krizi boyutunda öfke nöbetleri yaşadım. Sizin çocuğunuz doğduktan sonra hamilelikte yaşadığınız stresin bebek üzerinde gözle görülür bir etkisi oldu mu merak ettim. Yaşadığım sinir krizi ataklarının bebeğime zarar vermiş olmasından çok korkuyorum.

Son düzenleme:
Merhaba.
Hamileliğinizin üstünden 4 yıl geçmiş. Bebeğiniz doğmuş olmalı. Bende şu anda 3 aylık hamileyim ve geçtiğimiz 3 ay boyunca sinir krizi boyutunda öfke nöbetleri yaşadım. Aizin çocuğunuz doğduktan sonra hamilelikte yaşadığınız stresin bebek üzerinde gözle görülür bir etkisi oldu mu merak ettim. Yaşadığım sinir krizi ataklarının bebeğime zarar vermiş olmasından çok korkuyorum.
Bebeginizle ofke nobetleriniz gecince konusup hersey yolunda sakin ol anne iyi sende iyi olacaksin diyerek elinizi karniniza koyun. Bebekler hisseder. Olabildigince olumlu cumleler yukleyin bebeginize.

Bebeginizle ofke nobetleriniz gecince konusup hersey yolunda sakin ol anne iyi sende iyi olacaksin diyerek elinizi karniniza koyun. Bebekler hisseder. Olabildigince olumlu cumleler yukleyin bebeginize.
Teşekkür ederim. Mümkün olduğunca söylediğinizi yapıyorum ama stresin bebeğin gelişimi üzerinde negatif etkisi olduğunu okudum çok yerde. Fizyolojik bir zararı olmuş mudur; ondan cok korkuyorum. Defalarca sinirden tansiyonum çıktı; bağırmaktan sesim kısıldı, sinir krizleri sırasında neredeyse bilincimi kaybedecek düzeye geldim. Hamilelik dönemim malesef ki hayatımın gergin ve sorunlu bir dönemine denk geldi. Aile bireylerimin ciddi hastalıkları, maddi güçlükler, bu süreçte işsiz kalmam, eşim ve ailesinin duyarsız davranışlarına maruz kaldım. Istemeyerek bebeğime kalıcı bir hasar vermiş miyimdir diye çok korkuyorum. Nifty testi gibi testlerde böyle bir hasar fark edilebilir mi, bilgisi olan var midir acaba?

Teşekkür ederim. Mümkün olduğunca söylediğinizi yapıyorum ama stresin bebeğin gelişimi üzerinde negatif etkisi olduğunu okudum çok yerde. Fizyolojik bir zararı olmuş mudur; ondan cok korkuyorum. Defalarca sinirden tansiyonum çıktı; bağırmaktan sesim kısıldı, sinir krizleri sırasında neredeyse bilincimi kaybedecek düzeye geldim. Hamilelik dönemim malesef ki hayatımın gergin ve sorunlu bir dönemine denk geldi. Aile bireylerimin ciddi hastalıkları, maddi güçlükler, bu süreçte işsiz kalmam, eşim ve ailesinin duyarsız davranışlarına maruz kaldım. Istemeyerek bebeğime kalıcı bir hasar vermiş miyimdir diye çok korkuyorum. Nifty testi gibi testlerde böyle bir hasar fark edilebilir mi, bilgisi olan var midir acaba?
Merhabalar hamileyken çok sinirli olduğunuzu falan yazmışsınız aynı şeyleri yaşıyorum bebeğiniz nasıl acaba? inşallah sağlıcakla almışsınızdır kucağınıza

Merhabalar hamileyken çok sinirli olduğunuzu falan yazmışsınız aynı şeyleri yaşıyorum bebeğiniz nasıl acaba? inşallah sağlıcakla almışsınızdır kucağınıza
Sizin bebeğiniz nasıl acaba sağlıklı mı,çok kötü bir hamilelik geçiriyorum sürekli sinir krizi geçiriyorum ve çok korkuyorum bebeğime bir şey olur diye

Back