Gebeliğe Hazırlık Hamilelikte sigara

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

CocoChanelmademoiselle

Bi kızı bi oğlu varmış 👩‍👧‍👦🥰🙏🏻
Pro Üye
22 Haziran 2016
12.668
57.649
598
Merhaba kızlar,

Kaç gündür içimi kemiren bi derdim var.ben hamile olduğumu bilmeden sigara kullandım.baya baya içtim ama.hamileliğimi geç öğrendim yani hastaneye gittiğimde doktor bakınca keseyi gördü küçüktü 2 hafta sonra gel kalp atışlarına bakalım dedi.hamile olduğumu öğrendiğim andan beri sigarayı bıraktım ağzıma sürmedim.ama yinede korkuyorum bebeğime birşey olmuş mudur diye.kan akımını yavaşlatıyor çünkü.ya kalbi durmuşsa ya sağlıksız olmuşsa benim yüzümden diye.en azından kese oluşmadan falan öğrenmiş olsaydım Yine bi nebze ama geç öğrenince daha da evham yaptım illaki zararı olmıştur diye.nolur beni aydınlatın :(

Gecen Bir arkadasim karni burnundayken sigara içtigini gordum ve dedimki sen nabiyorsun delimisin? Cocuguna neden bunu yapiyorsun? Doktoru gunde 4 icebilirsin demiş miş... doktorda iciyormuş...
Hayret ettim.Evladin icin daha sigaradan vazgecemiyorsan o kanı pisletip onun vucuduuna atmayi goze aliyorsan daha ne diyebilirimki dedim.. 6 ay oncesi birakilmali deniyor elbette ama insallah birseyi yoktur bundan sora o sabi icin dikkat edersiniz :(

Gecen Bir arkadasim karni burnundayken sigara içtigini gordum ve dedimki sen nabiyorsun delimisin? Cocuguna neden bunu yapiyorsun? Doktoru gunde 4 icebilirsin demiş miş... doktorda iciyormuş...
Hayret ettim.Evladin icin daha sigaradan vazgecemiyorsan o kanı pisletip onun vucuduuna atmayi goze aliyorsan daha ne diyebilirimki dedim.. 6 ay oncesi birakilmali deniyor elbette ama insallah birseyi yoktur bundan sora o sabi icin dikkat edersiniz :KK43:
Ay Allah korusun o yavruyu da korusun rabbim.çok korkuyorum ya napcam bilmiyorum.planlı bi gebelik değildi o yüzden hiç hamile olabileceğimi düşünmeden içtim.geç öğrendim birde.inşallah herşey yolundadır :( arkadaşınız hamileliğin başından beri içiyor yani :(

Ay Allah korusun o yavruyu da korusun rabbim.çok korkuyorum ya napcam bilmiyorum.planlı bi gebelik değildi o yüzden hiç hamile olabileceğimi düşünmeden içtim.geç öğrendim birde.inşallah herşey yolundadır :( arkadaşınız hamileliğin başından beri içiyor yani :(
Tabiki iciyor.. ama ben cok uzuldum. Ya zaten yedigimiz ictigimiz seyler artik saglikli degil ustune böyle kül atmak.. zararlarini ne kadar hafif goruyoruz ya.. tamam herkes kanser olmuyor ama akciger gitmiiyormu solunum yolu skntılari dişler agiz sagligi tehlikeye girmiyormu.. o bebek icerde oksijenle yasamaya ihtiysci var sigara dumaniyka degil.
Siz de inşallah birakabilirsiniz.. bilmeden olmuş yasayacak nefesi varsa hersey bahane.. onemli olan tedbiri elinize hemen almaniz..
Uzulmeyin stres yapmayin şuan icin insallah birsey olmaz.

Tabiki iciyor.. ama ben cok uzuldum. Ya zaten yedigimiz ictigimiz seyler artik saglikli degil ustune böyle kül atmak.. zararlarini ne kadar hafif goruyoruz ya.. tamam herkes kanser olmuyor ama akciger gitmiiyormu solunum yolu skntılari dişler agiz sagligi tehlikeye girmiyormu.. o bebek icerde oksijenle yasamaya ihtiysci var sigara dumaniyka degil.
Siz de inşallah birakabilirsiniz.. bilmeden olmuş yasayacak nefesi varsa hersey bahane.. onemli olan tedbiri elinize hemen almaniz..
Allah’ın izniyle bebeğime birşey olmamış olsun yeterki,tövbe birdaha ömür boyu sürmiycem ağzıma :(

• Beğen
Reactions: H M
Allah’ın izniyle bebeğime birşey olmamış olsun yeterki,tövbe birdaha ömür boyu sürmiycem ağzıma :(
Yok yok ben 5 ay aģir ilac kullanip bebegini 5 ay sonra ogrenip kucsgina sapasaģlam alanlari gordüm. Hicbirsey olmaz insallah icinizi ferah tutun. Birsey olmaz insallah.

öğrenince bırakmanın çocuğa inanılmaz büyük yararı yok ki. onca zamandır aldığınız nikotin vücudunuzda, ciğerlerinizde. sadece miktar artmamış oluyor.

Hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah canim.
Hepimizin çok korkulari var gebelikle ilgili ama Allah'a sığınıp dua etmekten başka bi çare yok,
Biz elimizden geleni yapalım gerisi Rabbimize kalsın❤
Allah razı olsun canım 🙏🏻🌸

• Beğen
Reactions: Eva
Aynen ona raģmen oluştu diyor yani.. bunyeniz atmaz saglamsa.. her bunye ayni degil.ama tedbir bizden tabi😊
valla bi arkadaşım sağlık nedeniyle hamile kalmayacağını düşünürken, son derece sigaralı ve alkollü olduğu bi akşam hamile kaldı (günden emin), öğrenene dek alkol da sigara da çok almıştı. öğrenince bıraktı tabi. sapasağlam çocuğu var.

valla bi arkadaşım sağlık nedeniyle hamile kalmayacağını düşünürken, son derece sigaralı ve alkollü olduğu bi akşam hamile kaldı (günden emin), öğrenene dek alkol da sigara da çok almıştı. öğrenince bıraktı tabi. sapasağlam çocuğu var.
Ya öldürmez diye birsey yok öldürür diye de birsey yok ama evvelde ama cocukken birseyler olabilir ama dikkat etmek gerekir zannimca zaten cocyklar cok hasta oluyor direncsiz artik.. ogrenene kadar ok ama ogrendiktrn sora etmeliyiz ne tutarsa diye sans oyunu oynamayayiz can bu nihayetinde.. sigara yetiskin insanlari da oldurmuyor vakti gelmemisse hicbiri olmuyor dogma da olmede ama surünüp sürünmemekte bizim elimizde azicikta olsa 😊

Ya öldürmez diye birsey yok öldürür diye de birsey yok ama evvelde ama cocukken birseyler olabilir ama dikkat etmek gerekir zannimca zaten cocyklar cok hasta oluyor direncsiz artik.. ogrenene kadar ok ama ogrendiktrn sora etmeliyiz ne tutarsa diye sans oyunu oynamayayiz can bu nihayetinde.. sigara yetiskin insanlari da oldurmuyor vakti gelmemisse hicbiri olmuyor dogma da olmede ama surünüp sürünmemekte bizim elimizde azicikta olsa 😊

ben zaten konu sahibine içmeye devam et demedim ki :) asıl olay içilen geçmiş dönemde birikenler dedim. yoksa bile bile içmek zaten acımasızca.

Sağolun kızlar,gebelik testini bulantılarımdan şüphelenip yapmıştım.testi yaptığımın ertesi günü de devam etti sonra bıçak gibi kesildi bulantılarım :( Allahım inşallah birşey olmamıştır :(

Back