Hamilelikte pizza hamburger

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
702
34
kızlar merhaba
Hamileliğimin ilk aylarında nerdeys hiçbişey yiyemedim ama şimdi 7. Aya girdiğimden beri sürekli canım bişeyler çekmeye başladı. Özellikle pizza hamburger tarzı şeyleri çok çekiyor hatta bazen rüyama giriyor. Bugun dayanamadım pizza yedim mantarlı jambonluydu ama jambonlarını sıyırdım yemedim ama gerçi değdiği için sorun olur mu diye endişe ettim. Bi de canım çok hamburger patates kızartması çekiyor ama hamburger yemedim daha hiç. Siz hamileyken pizza hamburger patates kızartması soğan halkası falan tükettiniz mi? Ayda 1 defa falan çok canım çekince yesem bişey olur mu ?

Ben hep kendim yapıyorum hamburger ve pizzayı. Hamilelikte yapmayı öğrendim ben de. Ekmeğini de hamurunu da köftesini de kendim yapıyorum

Ben hep kendim yapıyorum hamburger ve pizzayı. Hamilelikte yapmayı öğrendim ben de. Ekmeğini de hamurunu da köftesini de kendim yapıyorum
Ben de genelde evde bişeyler yapmaya çalışıyorum ama pizza dışarıdaki gibi olmuyor ki hiç :/ bir de mecburen dışarda yemek zorunda kalıyorum bazen. Bebek alışverişi için dışarıda oluyoruz , malum uzun süre aç kalamıyoeum yiyorum bişeyler. Hiç mi yoktur benden başka hamilelikte dışarıda yiyen böyle :KK43:

Alakasız olcak ama ben çok cahilmişim yahu . Pizza hamburger neden hamileyken yenemesin? Yani fast food tarzı yerlerde değil ama, daha düzgün restoranlarda yenebilir bence pekala.

Alakasız olcak ama ben çok cahilmişim yahu . Pizza hamburger neden hamileyken yenemesin? Yani fast food tarzı yerlerde değil ama, daha düzgün restoranlarda yenebilir bence pekala.
DOktorlar sucuk salam sosis yasaklıyor ya o yüzden sordum. Bi de dışarıda yenilen etten listeria ya da toksoplazma bakterileri kapma ihtimali oluyor :KK43:

Ben normalde kola içen dışarda fastfood yiyen birisi değilim ama 1 kez hamileyken kola içip pizza yemiştim. Pişman da olmadım. Ama dediğim gibi dışarıda yemek konusunda çok titizim.

Ayrıca benim de toxoplazma negatifti ve ben deli gibi sucuk ve pastırma yedim hamilelikte

DOktorlar sucuk salam sosis yasaklıyor ya o yüzden sordum. Bi de dışarıda yenilen etten listeria ya da toksoplazma bakterileri kapma ihtimali oluyor :KK43:

Sağ olun cevap için.

Hamburger yapması çok zor değil köfteyi yapabilirsiniz. Turşu ıvır zıvır koyunca oluyor işte:)

Pizzayı da mantarlı, 4 peynirli vb etsiz yersiniz olur biter:) mantarlı etlilerden bile iyi:deli:

ben de son çare oyle yapıcam sanırım. çok canım istiyor ama hamburger tamam da pizzanın malzemelerine güvenebildiniz mi? Sucuk salamı da yapamayız ya :KK43:

Sağ olun cevap için.

Hamburger yapması çok zor değil köfteyi yapabilirsiniz. Turşu ıvır zıvır koyunca oluyor işte:)

Pizzayı da mantarlı, 4 peynirli vb etsiz yersiniz olur biter:) mantarlı etlilerden bile iyi:deli:
Haklısınız normalde öyle yiyordum aslında ama bugun yan masada gördüm canım çekti jambonlu mantarlı bi de baya kızarmış gözüküyordu jambonları , alt kısmının pişmemiş olanileceğini düşünemedim malesef :KK43: bundan sonra yemem zaten ama şuan bilmeden yedim ve çok korkuyorum

ben de son çare oyle yapıcam sanırım. çok canım istiyor ama hamburger tamam da pizzanın malzemelerine güvenebildiniz mi? Sucuk salamı da yapamayız ya :KK43:

Pizzaya da mozarella peyniri cherry domates ve taze fesleğen yaprağı koyduk

zencefillcim sen bunu ne kadar çok takmışsın kafaya.. Lütfen git test yaptır. Diğer topicte yazılanlar da içini rahatlatamamış belli. Uyku yok sana böyle giderse.

zencefillcim sen bunu ne kadar çok takmışsın kafaya.. Lütfen git test yaptır. Diğer topicte yazılanlar da içini rahatlatamamış belli. Uyku yok sana böyle giderse.
Daha geçen hafta yaptırdım test doktorum hemen bir daha yapmaz muhtemelen :KK43: malesef çok takıyorum evet engel olamıyorum kendime

Baska yerde yaptır istersen. Ama jambon zaten kıpkırmızı olacak olan bısey degıl kı. çok çok pembeleşir. Kaç derecede pişti o fırının içinde ki az pişmiş olması imkansız çünkü zaten incecik bişey. hamur pişecek de o pişmeyecek öyle mi.. Boşveer. afiyet olsun.

Baska yerde yaptır istersen. Ama jambon zaten kıpkırmızı olacak olan bısey degıl kı. çok çok pembeleşir. Kaç derecede pişti o fırının içinde ki az pişmiş olması imkansız çünkü zaten incecik bişey. hamur pişecek de o pişmeyecek öyle mi.. Boşveer. afiyet olsun.
Teşekkür ederim cevabınız için :KK200:

Esim veteriner hekim..bnim dr tavuk yememi kesin bir dille reddetti..onun disindakileri hic kisitlamadi..
Toksoplazma cig ette olur, brucella ise cig sut urununde.. Pismis urunde , hayvasnda viruslu bisey yoksa sikinti yok demektir..
Mantar alerjendir,her mantari yemeyin bnce..
Hormon almak istemiyorsaniz gdo acisindan misirdanda uzak durun.

Herseyi kndi mevsiminde tuketin..

Esim veteriner hekim..bnim dr tavuk yememi kesin bir dille reddetti..onun disindakileri hic kisitlamadi..
Toksoplazma cig ette olur, brucella ise cig sut urununde.. Pismis urunde , hayvasnda viruslu bisey yoksa sikinti yok demektir..
Mantar alerjendir,her mantari yemeyin bnce..
Hormon almak istemiyorsaniz gdo acisindan misirdanda uzak durun.

Herseyi kndi mevsiminde tuketin..
Normalde yemiyorum zaten. Yani hamileliğim boyunca ilk kez yedim ve pişman oldum. Normalde sağlıklı besleniyorum. Çiğ et tabiki yemiyorum ve dikkat ediyorum ama bukez pizzanın üstünün iyi pişmiş görünmesine aldandım. Jambonların üstü baya kızarmış hatta kurumuş gibiydi ama altları pembeymiş

Normalde yemiyorum zaten. Yani hamileliğim boyunca ilk kez yedim ve pişman oldum. Normalde sağlıklı besleniyorum. Çiğ et tabiki yemiyorum ve dikkat ediyorum ama bukez pizzanın üstünün iyi pişmiş görünmesine aldandım. Jambonların üstü baya kızarmış hatta kurumuş gibiydi ama altları pembeymiş
İlk uc ay en yuksek etkilenme orani fetusun..bunun nedeni saglikli organ ve hucre olusum sureci olmasi..

Bnce sizin bebege olsa olsa protein gitti jambondan..sifa olsun kuzucuga,oyle dusunseniz :)

İlk uc ay en yuksek etkilenme orani fetusun..bunun nedeni saglikli organ ve hucre olusum sureci olmasi..

Bnce sizin bebege olsa olsa protein gitti jambondan..sifa olsun kuzucuga,oyle dusunseniz :)
Zaten 1 hafta önce tokso testim yine yapıldı hala negatifti. Doktorum da bu saatten sonra kapsan da bebeğe geçse bile zararı olmaz dedi. Benim korktuğum daha çok listeria bakterisi. O daha tehlikeliymiş okuduğum kadarıyla

Her yer mikrop ve virus aslinda,hergun maruz kaliyoruz ama sukur hepsi zarari hissetmeden atlatilio vucudumuzda..o nedenle evham yapmayin,bu gunler bidaha gelmiyor,gecmis geride..hayirli dogumlar :)

Her yer mikrop ve virus aslinda,hergun maruz kaliyoruz ama sukur hepsi zarari hissetmeden atlatilio vucudumuzda..o nedenle evham yapmayin,bu gunler bidaha gelmiyor,gecmis geride..hayirli dogumlar :)
Haklısınız valla bazen üzülüyorum bütün hamileliğimi endişe içinde geçirdim hiç tadını çıkaramadım diye. 35. Haftaları görsem sonra tadını çıkarıcam inşallah rahatlayıp :)))

X