TEbrık ederm canm senı aynı bende oyleym cok rahatım cok sukur...ben orucumu tutuyorum allaha sukur sıkıntı yasamadım gerci bugun 2,gun ama olsun ben yınede kendimi rahat hissediyorum hem bebeğim allaha emanet o yuzden içim coook rahat
Bende tutuyorum orucumu şükürler olsun bi zorlukta yaşamadım bugün 3. Gün ama gayet iyiyim maşallah bebisimde hareketli iftardan sahura kadar bol sıvımı tuketiyorum.dayanabiliyorum baktım olmuyor zaten birakirimKızlar Oruç tutmayı düşünüyor musunuz? Doktorunuz ne önerdi? Benim doktorum bebek için riskli olur tutma dedi ama 30 gün de sonra tutmak çok zorbi denesem mi bilmiyorum
İzin veren doktorun doktorluğundan şüphe ederim. Hamileliğin hangi aşamasında olursanız olun mantıklı değil. Üstelik dinen yükümlülüğü de yok kazası da yok...Şaka değil hamileliğin Başlarında olduğum için sadece fikir almak istedim! Hamileyken Oruç tutan birsürü insan var. Ayrıca hamilelik ve oruç ile ilgili hiçbir bilimsel araştırma olmadığı için kimi doktor izin veriyor kimisi vermiyor.
Orucun kazası vardır bilmeden yanlış yönlendirmeyin insanları adet lohusa ve hamilelikte tutulmayan oruçlar tutulmadığı gunnkadar tutulması gerekirİzin veren doktorun doktorluğundan şüphe ederim. Hamileliğin hangi aşamasında olursanız olun mantıklı değil. Üstelik dinen yükümlülüğü de yok kazası da yok...
arkadaşım nedemek orucun kazası yoktur önüne gelen fetva veriyor dinimiz bizlere kolaylık sağlıyor hamileyken zorlanmayalım diye ama insanlar bunu başka yerlere çekiyor ramazanda tutamadığımız oruçları sonra gününe gün kaza ederiz yaptığımız farz bir ibadet adetliyken kılmadığımız namazlar ile bir tutmayın. lütfen insanların kafasını da karıştrmayn iyice arştırın ondan sonra yorum yapınİzin veren doktorun doktorluğundan şüphe ederim. Hamileliğin hangi aşamasında olursanız olun mantıklı değil. Üstelik dinen yükümlülüğü de yok kazası da yok...
yediklerimden beslenmiyorda ne demek elbette besleniyor bebegi dusurursun sacmalama cahilliginde bu kadari buyuk olsa problem olmaz el madar bebk var karnindaZaten tutmuyorum. Ama ben gün içinde 2-3 litre su içmiyorum . Aklıma gelmiyor susamıyorum alışkanlığım yok. Ayrıca bebek şu anda yediklerimden beslenmiyor. O Yüzden tutan var mı diye sordum. Doktoru izin veren var mı diye sordum
"Sizden kim,(Oruç tutmayacak kadar) hasta veya yolcu olursa(Oruç tutmadığı günler kadar)başka günlerde kaza eder." (Bakara Suresi:184) hamilelerde içinde bu ayet geçerlidir.daha uzun yazmak isterdim ama konuyu uzatmycam burada oruç tutan arkadaşlrda var tutmayan da riskli bir gebelik yoksa tutulmasında birmani görmüyorum ben bugüne kadar elhamdülillah bisıkıntım olmadı bundan sonrada olmaz inşallah.Allah herkesin yardımcısı olsunİyi sen tut arkadaşım benim bildiğim bu kimseye fetva verecek konumda değilim. Dinimiz hoşgörü dini. Nasıl anneleri el üstünde tutuyorsa Hamile bir kadına da hoşgörüyle yaklaşan bir din bizim dinimiz. Sen o halde Kuran'dan hangi ayetlerde hamile kadının orucunun kazasından bahsediyorsa bizimle paylaş ta bilgilenelim. Yanlış biliyorsak yanlışımızı düzeltelim. Ben böyle biliyordum bildiğimi paylaştım. Din dersinde bu konuyla ilgili öğretmenimiz birçok şey anlatmıştı. İlgimi çektiği için unutmamıştım.
bi denesemmi ne demek hamilesiniz farkındamısınız sevap işliyorum sanırken günaha girersiniz hamileyken oruc tutulmaz o çocugu içerde aç bırakarak vebal alırsınız