Hamilelikte oruç

Canım ben 21 hafta 4gunluk hamıleym tutuyrm ...hıc zorlanmadm karpuz falan su cok tuketyrm...rabbım yardm edyr..ayrıca ılk 3 ay tutulmasındada bır sakınca yok bebek kendı kendını beslıyr ılk 3 ay..ben 5.5 aylık hamıleym ama dunde bugunde bı sorun yasamadm ve bebegm gayetde hareketlı

Ben de tutuyorum orucumu elbette öncelikle sıhhat ve elbette Rabbim dinde zorlama yoktur demiştir. Ki normalde de günde 2-3 lt su içmiyorum ha şuanda bebeğim benim yediklerimden besleniyor ama Rabbim kolaylığını veriyor ve ben de buna inanarak tutuyorum doktorum da tahlillerin iyi olduğunu söyledi dayanabilirsen tut dedi çok şükür dayanamazsam elbette tutmam.

Kızlar Oruç tutmayı düşünüyor musunuz? Doktorunuz ne önerdi? Benim doktorum bebek için riskli olur tutma dedi ama 30 gün de sonra tutmak çok zor :KK43: bi denesem mi bilmiyorum
Bende tutuyorum orucumu şükürler olsun bi zorlukta yaşamadım bugün 3. Gün ama gayet iyiyim maşallah bebisimde hareketli iftardan sahura kadar bol sıvımı tuketiyorum.dayanabiliyorum baktım olmuyor zaten birakirim

Benim gebeligim sıkıntılı olduğu için ben tutamiyorum.
Kan sulandirici kullaniyorum. oglen ve akşam ictigim ilaçlarım var. Ayrıca mide bulantım çok. Hele de ac kalinca bulantim beni bunaltiyor. Bu yüzden Cesaret edemiyorum. Oruç tutsam da iftara kadar yatarim heralde namazları bile kilacak halim kalmaz. Eğer normal bir gebeligim olsaydı ilk aylardayim tutardim. Doktora danışmak lazim tabi..

Hamilelikte oruç tutmaya engel olan hamile olmak değil . Hamileliğin anneeye verdi bir takım rahatsızlıklar Eğer kendinde ve bebeğinde bi rahatsızlık yok ise iftar ve sahur arasında sıvı ve diğer ihtiyaçlarını güzelce karşılarsan Allahın izniyle hiç bişey olmaz tutarsın. Tutupta pişman olan hiç görmedim ben ilk gün tuttum ama bulantılarım izin vermiyor tutmama içim içimi yiyor . Yani Kardeşim bi dene baka bakalım nasıl olacak . Çok zorlandın bozarsın ve diğer günler tutmassın.

Bugün doktor randevum vardı. Oruç tutmuyorsun dimi dedi bende tutmuyorum dedim. Benim için sıkıntı olmazmış ama bebek için riskliymiş susuz ve aç kalmam. İnşallah seneye kazasını yaparım oruçlarımın

Şaka değil hamileliğin Başlarında olduğum için sadece fikir almak istedim! Hamileyken Oruç tutan birsürü insan var. Ayrıca hamilelik ve oruç ile ilgili hiçbir bilimsel araştırma olmadığı için kimi doktor izin veriyor kimisi vermiyor.
İzin veren doktorun doktorluğundan şüphe ederim. Hamileliğin hangi aşamasında olursanız olun mantıklı değil. Üstelik dinen yükümlülüğü de yok kazası da yok...

Yanlış bilgi vermeyin. Kuranda orucu tutamayan tutamadığı günler sayısınca tutar diyor. Hamile oruç tutmayınca kazası da yok demiyor.

İzin veren doktorun doktorluğundan şüphe ederim. Hamileliğin hangi aşamasında olursanız olun mantıklı değil. Üstelik dinen yükümlülüğü de yok kazası da yok...
Orucun kazası vardır bilmeden yanlış yönlendirmeyin insanları adet lohusa ve hamilelikte tutulmayan oruçlar tutulmadığı gunnkadar tutulması gerekir

arkadaşım nedemek orucun kazası yoktur önüne gelen fetva veriyor dinimiz bizlere kolaylık sağlıyor hamileyken zorlanmayalım diye ama insanlar bunu başka yerlere çekiyor ramazanda tutamadığımız oruçları sonra gününe gün kaza ederiz yaptığımız farz bir ibadet adetliyken kılmadığımız namazlar ile bir tutmayın. lütfen insanların kafasını da karıştrmayn iyice arştırın ondan sonra yorum yapın

Zaten tutmuyorum. Ama ben gün içinde 2-3 litre su içmiyorum . Aklıma gelmiyor susamıyorum alışkanlığım yok. Ayrıca bebek şu anda yediklerimden beslenmiyor. O Yüzden tutan var mı diye sordum. Doktoru izin veren var mı diye sordum
yediklerimden beslenmiyorda ne demek elbette besleniyor bebegi dusurursun sacmalama cahilliginde bu kadari buyuk olsa problem olmaz el madar bebk var karninda

Ben tutmuyorum kızımda tutturmaz zaten acıkınca beni deli ediyor bende aç susuz kalamıyorum küçüklen kolay herlde bize zor ama

İyi sen tut arkadaşım benim bildiğim bu kimseye fetva verecek konumda değilim. Dinimiz hoşgörü dini. Nasıl anneleri el üstünde tutuyorsa Hamile bir kadına da hoşgörüyle yaklaşan bir din bizim dinimiz. Sen o halde Kuran'dan hangi ayetlerde hamile kadının orucunun kazasından bahsediyorsa bizimle paylaş ta bilgilenelim. Yanlış biliyorsak yanlışımızı düzeltelim. Ben böyle biliyordum bildiğimi paylaştım. Din dersinde bu konuyla ilgili öğretmenimiz birçok şey anlatmıştı. İlgimi çektiği için unutmamıştım.

Bu arada özellikle ilk ve son üç ayda oruç tutmanın bebeğe vereceği zararlardan bahseden bir araştırma okudum. Bilimsel olarak kanıtlanmış gerçeklerden bahsediyorum. Sonradan kazasını tutun ya da tutmayın. Beni orası ilgilendirmez.

Hamile iken nasil oruc tutulur ben anlamiyorum. bebek sizden besin bekliyor vitamin bekliyor siz kisitliyorsunuz.
sonucta hamileyken ac kalindiginda tansiyon dusuyor bas donmesi oluyor ben hala yasiyorum uzun sure susuz da kalinicak 17 18 saatten bahsediyoruz yapmayin gozunuzu seviyim.
doktorlar bile izin vermiyor boyle bisiye bebegin gelisimini etkilemeyin derim.

Son düzenleme:
Yapmayin Allah askina. Sen tutarsin ama minicik yavruya ne diye eziyet ediyosun. Hele bu sicak gunlerde. Suya en cok ihtiyacimiz olan gunlerde. Dinen rahat degilsen, yukarida @pekbilmis cok guzel aciklama yapmis.

Yine de siz bilirsiniz.

İyi sen tut arkadaşım benim bildiğim bu kimseye fetva verecek konumda değilim. Dinimiz hoşgörü dini. Nasıl anneleri el üstünde tutuyorsa Hamile bir kadına da hoşgörüyle yaklaşan bir din bizim dinimiz. Sen o halde Kuran'dan hangi ayetlerde hamile kadının orucunun kazasından bahsediyorsa bizimle paylaş ta bilgilenelim. Yanlış biliyorsak yanlışımızı düzeltelim. Ben böyle biliyordum bildiğimi paylaştım. Din dersinde bu konuyla ilgili öğretmenimiz birçok şey anlatmıştı. İlgimi çektiği için unutmamıştım.
"Sizden kim,(Oruç tutmayacak kadar) hasta veya yolcu olursa(Oruç tutmadığı günler kadar)başka günlerde kaza eder." (Bakara Suresi:184) hamilelerde içinde bu ayet geçerlidir.daha uzun yazmak isterdim ama konuyu uzatmycam burada oruç tutan arkadaşlrda var tutmayan da riskli bir gebelik yoksa tutulmasında birmani görmüyorum ben bugüne kadar elhamdülillah bisıkıntım olmadı bundan sonrada olmaz inşallah.Allah herkesin yardımcısı olsun

X