• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte ne yenir ne yenmez?

Deniz3486

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2021
284
9
13
38
Kızlar ilk bebek ve yeni hamileyim . Yaştan dolayı geç olunca dolayısıyla biraz eşim ve benm için ayrı bi duygusallık var herkes için öyledir tabi . Allah sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin. Eşim bu konuda çok titiz sürekli internetten bakıp onu yeme bnu ye diyip duruyor yok kahve içme üzüm yeme soda içme vs ya diyorum böyle olmaz doktorumuza sorarız diyorum . Kızlar ne yenmemesi ne içilmemesi gerekiyor ( Alkol ve sigara dışında )

canınız ne istiyorsa abartmadan yiyebilirsiniz, sadece salam, sucuk sosis gibi ürünlerden uzak durun, et, tavuk, köfte gibi ürünlerin çok iyi pişmesine dikkat edin ve yediğiniz herşeyi çok güzel yıkayın özellikle yeşillikleri sağlıkla kucağınıza alın

Sebze meyve protein agirlikli beslenirsen iyi olur. Ama her zaman dort dortluk beslenemezsin. Illa ki arada kacamaklar olacak. Ben mesela cay,soda ve su disinda bi icecek icmiyorum. Sodayi da cok icim yanarsa iciyorum. Cayi da gunde 2 veya 3 cay bardagi kadar. Bitki cayi zaten yasakmis. Bu kis hastalanirsan falan bitki cayi yapayim deme. :) ciğ kuruyemisler baya faydali. Badem findik ceviz falan. Bakliyat yemegi yapabilirsin. Ben mesela canim cig kofte cekti yedim. Iyi mi yaptim hayir ama hergun yenilen bisey degil sonucta. Tuzu da iyotlu kullaniyorum. Aklima gelenler bunlar. :)

Sebze meyve protein agirlikli beslenirsen iyi olur. Ama her zaman dort dortluk beslenemezsin. Illa ki arada kacamaklar olacak. Ben mesela cay,soda ve su disinda bi icecek icmiyorum. Sodayi da cok icim yanarsa iciyorum. Cayi da gunde 2 veya 3 cay bardagi kadar. Bitki cayi zaten yasakmis. Bu kis hastalanirsan falan bitki cayi yapayim deme. :) ciğ kuruyemisler baya faydali. Badem findik ceviz falan. Bakliyat yemegi yapabilirsin. Ben mesela canim cig kofte cekti yedim. Iyi mi yaptim hayir ama hergun yenilen bisey degil sonucta. Tuzu da iyotlu kullaniyorum. Aklima gelenler bunlar. :)
bitki çaylarına benim doktorum günde 1 fincanı geçmeyecek şekilde izin vermişti, ama tabiki her hamilelik başkadır, doktora danışmakta fayda var

Çay, kahve ve bitki çaylarını bence içmemek gerekiyor. Ayrıca üzüm, kavun, incir gibi şeker oranı yüksek olan meyveleri çok abartmamak lazım. Ve tabii ki protein ağırlıklı beslenmek lazım. Yumurta, süt, yoğurt, ayran, bakliyat, et ve balıktan oluşan bir beslenme programı uygulamak lazım. Böylece hem aşırı kilo alınmaz hem de bebişin istediği tüm besinler alınmış olur 😊

Ihlamur harici bitki çayı içme ve civa oranı yüksek olan balıklara dikkat et balık yerken internetten bakıp öyle yiyebilirsin. Az pişmiş etten de uzak durman gerekiyor. Onun haricinde benim doktorum özellikle bir şey söylemedi. Ben de canım ne isterse yiyorum içiyorum 😂 çok düşünmemek lazım bence tabi herkesin kendi görüşü saygı duymak lazım 👼🥰

bitki çaylarına benim doktorum günde 1 fincanı geçmeyecek şekilde izin vermişti, ama tabiki her hamilelik başkadır, doktora danışmakta fayda var
Oyle mii benim bi arkadasa doktoru kesinlikle icme demis. Acaba onun dusuk riski vardi diye mi bilemefim. Cunku ben doktoruma sormadim. Zaten pek bitki cayiyla aram yok o yuzden kurcalamadim. Konuyu acani da yanlis yonlendirmis oldum.

Çay, kahve ve bitki çaylarını bence içmemek gerekiyor. Ayrıca üzüm, kavun, incir gibi şeker oranı yüksek olan meyveleri çok abartmamak lazım. Ve tabii ki protein ağırlıklı beslenmek lazım. Yumurta, süt, yoğurt, ayran, bakliyat, et ve balıktan oluşan bir beslenme programı uygulamak lazım. Böylece hem aşırı kilo alınmaz hem de bebişin istediği tüm besinler alınmış olur 😊
Balik konusu da baya sıkıntılı diyolar. Hamileligimi ogrenince 3 hafta ust uste cupra baligini firinda yapip yedim. Sonra internette baliklarla ilgili bir suru sey okuyunca baliktan sogudum. Dip baligiymis.

canınız ne istiyorsa abartmadan yiyebilirsiniz, sadece salam, sucuk sosis gibi ürünlerden uzak durun, et, tavuk, köfte gibi ürünlerin çok iyi pişmesine dikkat edin ve yediğiniz herşeyi çok güzel yıkayın özellikle yeşillikleri sağlıkla kucağınıza alın
Heh ! Her şeyi okuyan adam salam sucuğu okumamış herhlde sabah sucuklu kaşarlı tost yapmış 🤣

Balik konusu da baya sıkıntılı diyolar. Hamileligimi ogrenince 3 hafta ust uste cupra baligini firinda yapip yedim. Sonra internette baliklarla ilgili bir suru sey okuyunca baliktan sogudum. Dip baligiymis.
Ben somon tercih ediyorum genelde çuprayı bilemedim

Günde 1 soda ve 1 fincan kahve tüketebilirsiniz.
Ambalajlı ürünlerden, işlenmiş gıda ve her türlü sakatattan, dışarı yemeklerinden, iyi yıkanmamış sebzelerden ve iyi pişmemiş yiyeceklerden uzak durmanız yeterli.

Gazlı içecek yasak diyor ama meyve suyu içebilirsin diyo bana . Soda zarar lı mı çok içince yani . Bitki çayı derken mesela köyden gelen ıhlamur vs kendin kaynatsanda mı ?

Ben somon tercih ediyorum genelde çuprayı bilemedim
Memorial kndi sitesinde cupra yenir denmis. Ama baska bi forumda cupra yenmez denmis. O yuzden bir daha almadim. Somonda bi sıkıntı yoksa haftada 1 somon yiyim bari. 12.haftamda doktoruma gidince zaten su balik konusunu baya bi soracagim. Esim karadenizli ve biz kisin her hafta neredeyse 1 kilo hamsiyi 2 kisi bitiririz. O yuzden doktoruma soracagim.

Sucuk, salam, sosis yemeyin. Meyveli soda içmeyin sade soda 1 tane içilebilir. Kokoreç, çiğ köfte etli etsiz fark etmez yemeyin. Dışarıda yemek yiyecekseniz yeşil sebzeleri yani salata gibi yemeyin. İyi yıkanmamış olabilir. Çay ve kahve 1 tane içebilirsin demişti doktorum ama ben düşük tehditi yaşadım aylarca korkudan içmiyorum. Tetikleme durumu var kafeinin. Maydanoz tüketmiyorum düşüğe sebep oluyor diye şuan erken doğum olmasın diye yemiyorum. Maydanozun söktürücü özelliği var çünkü. Bitki çayları tüketmeyin. Bebeğiniz şuan küçük sanırım ama asıl kiloyu 25-26.hafta sonrasında almaya başlayacak. Kilo alması için kaşar peyniri, kuruyemiş, süt, yoğurt, haşlanmış yumurta ve bol et tüketin.

Gazlı içecek yasak diyor ama meyve suyu içebilirsin diyo bana . Soda zarar lı mı çok içince yani . Bitki çayı derken mesela köyden gelen ıhlamur vs kendin kaynatsanda mı ?
Bence meyve sulari hamile olmayanlar icin bile gereksiz seker deposu. Kis geliyor evde mis gibi portakal suyu sıkmak daha iyi olabilir. Soda zararli diyen de var magnezyumdan dolayi saglikli diyende. Cok sicak olursa iciyorum. Bi arkadasima doktoru kesinlikle bitki cayi tuketme demis. Kendim de pek sevmedigimden o yuzden doktoruma sormadim. Ama siz bi doktorunuza danisin isterseniz.

Back
X