Doğuma Hazırlık Hamilelikte mide bulantısına çözüm önerisi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

thesimpson

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2020
12
4
Merhaba arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım. Allaha şükürler olsun 2,5 aylık hamileyim ilk hamileliğim. Aşırı derecede midem bulanıyor açken de tokken de midem bulanıyor. Doktorumun tavsiyesi ile Gaviscon kullanıyorum fakat pek faydasını görmüyorum. Bu konuda tavsiye ve önerileriniz nedir teşekkürler.

Zaman malesef. Diyebileceğim tek şey bu. Prilam da kullanıyordum ben etki etmiyordu. Sadece sık sık yemeye çalış. Aç olunca artıyor. Gaz filan var ise midede sakız çiğnemek de iyi geldi bana.

Merhaba arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım. Allaha şükürler olsun 2,5 aylık hamileyim ilk hamileliğim. Aşırı derecede midem bulanıyor açken de tokken de midem bulanıyor. Doktorumun tavsiyesi ile Gaviscon kullanıyorum fakat pek faydasını görmüyorum. Bu konuda tavsiye ve önerileriniz nedir teşekkürler.
Canım öncelikle hayırlı olsun arkadaşın da dediği gibi zaman ben hastanelik olma derecesine gelmiştim prilam kullandım bende ama hiç bir faydasını görmedim yemek yiyemiyorum diye ağlamıştım kaç gece aç uyudum kusmaktan mahfoldum ama şimdi şimdi rahatladım çok şükür sadece sabret canım kuscaksın bu işin kuralı bu malesef 😔

Kacinci haftanizda bulanti basladi acaba yarin 8.haftama giriyorum pek bi bulantim yokda ilk gebeligmde 7.haftamda baslamsti

Gaviscon mide yanmasi icin veriliyo diye biliyorum yani bana onun için verildi.bulantidada zofer etki etti anında kesti ama her bunye bir değil tabi

Herkes de farklı etki ediyor demekki bende prilam kullamdm hala da kullanıyorm aksam yatarken 2 tane gündüz 1 tane içiyorum biraz fazla uyku yapıyor ama midemin devamlı kalkamasından iyidir. Hayırlı olsn insallah evladınız

Buugn itibarıyla prilama basladim gyet iyi
1haftdir kusmktn cnm çıktı
İnsallah hepfayda eder

Merhaba arkadaşlar,

Gaviscon mide bulantisi icin degil mide eksimesi yanmasi icin.soguk sut ic,toz zencefil varsa cok az agzina koy tuzlu krakerler ye eksi turu ne varsa limon elma onlarda ye yogurt ye beyaz nohut bunlar aklima gelenler

Bana da prilam iyi geliyor gece yatmadan 1 tane sabah uyanınca 1 tane içsem çok iyiyim dün gece ve sabah biraz iyiyim diye içmedim midem çok kötü gün boyu çektim birsey de yiyemedim😔

Merhaba arkadaşlar,

Canım ben prilam kullanarak nefes alabilmiştim bulantılardan, kesinlikle öneririm doktoruna da bahset ki yazsın sana

Hayırlı olsun gebeliginiz öncelikle sağlıklı bi sekilde kucağınıza almak nasip olur insallah..

5.ci haftada başlayıp hala süregelen bulantılarım var..ama 13 haftaya kadar şiddetliydi..hicbirsey fayda etmedi geciremedim ama zaman geçince hafifliyo bu haftalarda biraz daha rahatım ama arada kendini hatirlatiyo..bu aralar olips naneli gibi olan portakallı limon aromalı şekeri beni bastırdı sanki Yada geçeceği mi vardı bilemedim 😏

Tek tavsiyem midenizi boş birakmamaniz..
Kusun tekrar yiyin kuşun tekrar yiyin..
Çok zor ama gecicek..

Doktor bana da o ilaci verdi. Ben kendimce yontemler buldum. Burnumun cevresine vicks sürüp derin nefes alıyorum üst üste. Çok iyi geliyor. Zencefili su hazırladım kendime o da iyi gelmişti. Soğuk salatalığı tuzlayıp yiyorum o da iyi geliyor. Açık havada derrin nefes en iyisi ama evde balkon vs varsa.

Hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Bende 2,5 aylık oldum şiddetli bulantı kusma hiç birşey tesir etmedi ve kilo kaybettim bu dönemde siz de kilo verdiniz mi ya da verenler var mı?
gerçi bebeğin sağlığı açısından sıkıntı yok 4 aya kadar annenin depolarından besleniyormuş

Bulduğum en iyi çözüm tavuk çorbası ve naneli şeker hap falan fayda etmedi belki birisine iyi gelir diye yazıyorum.

X