• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Mide Bulantıları ve Tiksinme

gunesindunyasi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
37
81
3
29
Herkese merhaba,
ben 15+4 'te artık canından bezmiş bir gebeyim. 6. haftaya girdiğimden beri artarak devam eden bir mide bulantım ve her şeyi daha da kötü hale getiren tiksinmelerim var. 13-14. haftalarda biraz rahatlar gibi oldum ama son 3-4 gündür tekrar coştu hem bulantı hem tiksinme. Kusmalarım da çoğaldı. Çok ama çok yoruldum. Ailemden uzakta yalnızım eşim tüm gün işte. Acılı, salçalı, soğanlı hiçbir şey yiyemiyorum hatta düşünmek bile mahvediyor beni. Yemek seçeneğim çok az, aklıma yemek gelmiyor. Meyvelerin de hepsinden nefret etmiş durumdayım, ağzıma sürecek olsam kusuyorum direkt.
Prilam kullanıyorum, ek olarak metpamid de verdi doktor. Kusmamı çoğu zaman önlüyor ama bulantıları asla.
İlerleyen haftalarda olanlar ya da doğum yapmış olan anneler, nolur bana güzel şeyler söyleyin, önerilerde bulunun, delirmeme ramak kaldı. 😔

Dr bana zofer diye bi ilaç.vermişti tamamen kesti bulantımı.bi danış dr una istersen. Biraz daha ilerleyen haftalarda rahatlarsın. İnşallah bu zorlu yolda meleğini kokladığında hepsini unutuyorsun. Prilam da belki yan etki yapıyodur. Bazi vitamin ilaçları yapıyor. Dekavit gibi

Vitamin ya da demir ilacı kullanıyor musunuz?

Bana feramat demir ilacı ve imom omega vitamin verdi 3 gün içtim mahvoldum kusma bulantı tiksinme.

(Bulantı için prilam yeterli oluyordu bana tiksinme de bu kadar değildi. Ama ilaçları aldıktan sonra kötü oldum bıraktım 2 günde düzeldim)

Şimdi imom u gece yatmadan içiyorum bulantı falan yok. Demir hapınada başlamadım tekrar aynı olcam diye.

Tiksinmem içinde bizim buralarda iştahı kapanan çocukları peryavșan otu var onla yıkarlar yüzünü falan. Annem bi deneyelim dedi onla yikadim sabahları yüzümü çok şükür düzeldim tiksinmem azaldı baya

Dr bana zofer diye bi ilaç.vermişti tamamen kesti bulantımı.bi danış dr una istersen. Biraz daha ilerleyen haftalarda rahatlarsın. İnşallah bu zorlu yolda meleğini kokladığında hepsini unutuyorsun. Prilam da belki yan etki yapıyodur. Bazi vitamin ilaçları yapıyor. Dekavit gibi
zofer de kullandım birkaç hafta. ilk haftalarda başka bi doktora gidiyordum sonra bir anlaşmazlık oldu başka bir doktora başladım. yeni başladığım doktorum zoferin avrupada yasaklanmış bir ilaç olduğunu ve önermediğini söyledi, yerine metpamid ile destekledi.

eminim, kokusunu duyduğum an tüm bunlar geçecek ama şu an çok zorlanıyorum ve zaman sanki akmayı bırakmış durumda, sürekli bulantıyla ve her an neyden tiksinicem diye korkuyla geçmiyor zaman :(

zofer de kullandım birkaç hafta. ilk haftalarda başka bi doktora gidiyordum sonra bir anlaşmazlık oldu başka bir doktora başladım. yeni başladığım doktorum zoferin avrupada yasaklanmış bir ilaç olduğunu ve önermediğini söyledi, yerine metpamid ile destekledi.

eminim, kokusunu duyduğum an tüm bunlar geçecek ama şu an çok zorlanıyorum ve zaman sanki akmayı bırakmış durumda, sürekli bulantıyla ve her an neyden tiksinicem diye korkuyla geçmiyor zaman :KK43:
Rabbim kolaylaştırsın inşallah

Vitamin ya da demir ilacı kullanıyor musunuz?

Bana feramat demir ilacı ve imom omega vitamin verdi 3 gün içtim mahvoldum kusma bulantı tiksinme.

(Bulantı için prilam yeterli oluyordu bana tiksinme de bu kadar değildi. Ama ilaçları aldıktan sonra kötü oldum bıraktım 2 günde düzeldim)

Şimdi imom u gece yatmadan içiyorum bulantı falan yok. Demir hapınada başlamadım tekrar aynı olcam diye.

Tiksinmem içinde bizim buralarda iştahı kapanan çocukları peryavșan otu var onla yıkarlar yüzünü falan. Annem bi deneyelim dedi onla yikadim sabahları yüzümü çok şükür düzeldim tiksinmem azaldı baya
ferrum mudur nedir, öyle bi ilaç vermişti son kontrolümde. 12. haftada başla demişti. ben bekledim 13. haftada başladım, tam da yeni yeni bi şeyler yemeye başladığım günlerdi. bir günde tekrar en kötü halime döndürdü beni. koku hassasiyeti ve tiksinme hat safhaya çıktı, hemen bıraktım bi daha da kullanmadım. kan değerlerim gayet iyi gidiyor, neden bu tarz ilaçları bi düşüş görmeden verdiklerini de anlamıyorum açıkçası. bi düşüş olmazsa kullanmayacağım zaten.

ferrum mudur nedir, öyle bi ilaç vermişti son kontrolümde. 12. haftada başla demişti. ben bekledim 13. haftada başladım, tam da yeni yeni bi şeyler yemeye başladığım günlerdi. bir günde tekrar en kötü halime döndürdü beni. koku hassasiyeti ve tiksinme hat safhaya çıktı, hemen bıraktım bi daha da kullanmadım. kan değerlerim gayet iyi gidiyor, neden bu tarz ilaçları bi düşüş görmeden verdiklerini de anlamıyorum açıkçası. bi düşüş olmazsa kullanmayacağım zaten.
O zaman ondan değil. Bu haftalarda artıyormuș bi anda sonra geçiyor diyorlar inşallah doğrudur. Gerçekten zor bi durum çabucak geçer inşallah

Benimde kan değerlerim gayet iyiydi direkt verdi. Hatta günlük alınması gereken dozdan baya fazla. Bıraktım valla bende

Back