Hamilelikte mesir macunu yenir mi ?

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
703
43
35
merhaba size bi sorum olacak
hamileyim. Eşimin iş yerine ziyarete gittiğimde patronu lokum ikram etti , ısrar etti al diye eşim de ayıp olmasın diye al ye bi tane dedi. Ben de yedim ama yedikten sonra ağzımda çok keskin bir tat kaldı. Ben de lokumun içinde ne var diye kutusuna baktım meğerse mesir macunu lokumuymuş. Bitkisel ve baharat karışımı diyor. İçinde 41 çeşit ot varmış. İçinizde hiç hamileyken mesir macunu yiyen oldu mu ? Bi zararı olur mu ? Lütfen cevap yazın çok korkuyorum

Bitki çayları falan zararlı ama bu konuda net bilgim yok.
Fakat lokum dediğinize göre küçücük bir şeydir.
Bir şey olmaz inşallah.

Evde şimdi mesir macunu var. Canım çekti e merakta var azcik. yesem birşey olur mu diye düşünüyordum:KK64:

Evde şimdi mesir macunu var. Canım çekti e merakta var azcik. yesem birşey olur mu diye düşünüyordum:KK64:
Canım valla doktorun bilir en iyisini. Konuyu ben açmıştım. Yedim bişey olmadı bebem sağasağlam kucağımda şuan. Ama bana olmadı diye sana da olmaz diyemem.

Zararı niye olsunki olsa gebe degıl normal insan olarak bizde yemezdık içinde bir sürü iyi ve faydalı baharat var faydası bile olur nıye öyle düşünüyosunuz herseyden yiyin sadece fastfood asıtlı içecek abur cubur hayatınızda olmasın gerisi boş.

Zararı niye olsunki olsa gebe degıl normal insan olarak bizde yemezdık içinde bir sürü iyi ve faydalı baharat var faydası bile olur nıye öyle düşünüyosunuz herseyden yiyin sadece fastfood asıtlı içecek abur cubur hayatınızda olmasın gerisi boş.
Medir macunu içindeki çoğu bitki hamilelikte yasaklar listesinde. Düşüğe yol açan bitkiler listesindeki bitkilerden çoğu var

Hazır tüketilen ambalajlı süt, yoğurt peynir hatta pazarda satılan domates salatalıj, mısırın bile bunlardan daha fazla zararı olduguna emin olun. Ve cocugunuz dogdugunda o minik yogurtlar var ya meyveli danone sütaş markalılar hepsi onları asla yedirmeyin içerisindeki maddeler unutkanlık zeka geriliği yapıyomus. Yogurdunuzu galan kendiniz mayalayın oda paket süt olmasın. Ama tabi günümüz sartlarında kolay değil karkısız sütü bile tedarik etmek ama benim imkanım bar biz kendimiz yaparız yogurdumuzu bile

Mesir macunun içindekiler, mesir macunu baharatları

Mesir macununun yapımında genellikle zencefil, zulumba, kremtartar, kişniş, kebabiye, havlican, Hindistan cevizi, anason, yeni bahar, hıyarşembe, çam sakızı, zafiran, tarçın, udülkahır, çöpçini, hardal, eskir, karanfil, çivit, meyan balı, tiryak, sarıhelile, raziyane, kimyon, zerdeçal, tarçın çiçeği, karabiber, çörek otu, darıfülfül, ravent, limon tuzu, kakule, şamlı, vanilya, şeker, günbalı, Hindistan çiçeği, limon kabuğu, galanda, tekemercini tohumu, portakal kabuğu baharatları bulunur.

Back
X