Hamilelikte kilo alım sorunu

Kargatulumba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2022
33
13
38
36
Merhaba ben hamilelikte kilo ile ilgili sizinle hem dertleşmek hem fikir sormak istiyorum şu an ben 13 haftalık hamileyim 58 kilo ile hamile kaldım sabah aç karnıma tartıldığım zaman 63,5 gibi bir kilo görüyorum tartıda ama gün içerisinde işte giydiğim kıyafetler olsun yediğim yemeklerden dolayı içtim su falan vesaire 65'i gördüm bugün E canım sıkıldı Tabii ki ben kalçalardan kilo alan bir bayanım armut vücut tipliyim yani orantılı kilo almıyor vücudun kalçalarım Tabii ki bu dönemde 6 santim genişledi 58 kiloda iken olan pantolonlarım hiçbiri olmuyor Göğüslerim çok büyüdü 85 oldu 80 takıyordum yani bu böyle nereye kadar gidecek Ben ne yapacağım Aslında hamilelikten önce ne yiyorsan aynı besleniyorum yani fazla hiçbir şey yemiyorum aksine hamile kalmadan önce ben sağlık çalışanıyım hastanede çalışıyorum Şu an evdeyim Hani düşük riskim olduğu için ama hastanedeyken her öğlen de bir bir buçuk Pide gibi karbonhidrat yüklü yiyecekler yiyordum sabah muhakkak bir ya da 2 tane yumurta yiyordum bir ya da iki tane simit yiyordum maksimum aldığım kilo 58'de zaten daha fazla kilo almıyordum şu an hamileyim Sabahları sadece süt peynir yumurta bu tarz besleniyorum arada bir tost yapıp yiyorum akşamları yersem yiyorum ama kesinlikle ekmek yemiyorum buna rağmen ben bu küreye çıktım diyete diyetisyene gitmeli miyim yani ben ne yapmalıyım bu durumda çok şikayetçiyim ya da Aldığım bu kilolar normal mi bu konuda beni aydınlatan olabilir mi yani Ben ne yapacağım yürüyüş yapsam faydası olur mu hocam Pilates yap demişti bana pilatese gitsem faydası olur mu aklımda deli sorular beni aydınlatırsanız çok sevinirim

of aynı muhabbet bende de var 49 kiloyla hamile kaldım en son 55 olmuştum belki üstüne de aldım bilmiyorum ve memeler 90 oldu 80ken. geçen gün doktora sordum zayıf başladığın için kilo sınırlamamız yok sana daha iyi olmuş normale gelmişsin dedi. hani öyle selvi boylu falan da değilim 1.64 falanım aslında. senin boy kaç canım belki boydan kazanıyosundur

ben gebeliğin ilk 12 haftası hiç kilo almadım. 12 haftadan somra yavas yavas aldım. 25.haftada +5 kilom vardı. doktorum 5 kilo daha alabilirsin, fazlasını alma yemeni sınırla dedi. ben gebelik öncesi pilatese gidiyordum ama iki kez kanama yasayınca doktorum yürüyüş dısında bi spor aktivitesini yasakladı. ama her gün yürüyüş yapıyordum. 30.haftada artık evden dısarı çıkmaz oldum. doktorum artık spor yap diye diretmeye basladı ama yapmadım çok hemen yoruluyordum. 37+5te +20 kilo ile doğuma girdim doğumdan dört gün sonra 10 kilo verdim. su an 3 aylık anneyim ve 5 kilo aldım hahaha

önceden daha fazla yemek yiyor olabilirsiniz ama su an evdesiniz. kalori yakmıyorsunuz çalıştığınız zamanki kadar. göğüslerin büyümesi zaten normal. benim doktorum diyete hiçbir zaman gerek duymadı sadece kahvaltı harici hamur işi yeme, meyve dısında şeker tüketme diyordu. hiçbirine uymadım tabii ki pişman mıyım? evet simdi deli gibi spor yapıyorum vermek için. yemek yemeyi de bir türlü kesemiyorum. emziriyorum ve her emzirme sonrası canım deli gibi tatlı istiyor. esim, ailem artık karışmaya başladı.. gizli gizli yiyorumm sabah esim uyurken mutfağa gidip gizli gizli pasta, çikolata falan yiyip yatıyorum tekrar aman dikkat edin gebelik boyunca sağlıklı olan +15 kiloyu gecmemek

58 ile hamile kaldım ilk üç ayda 65 69 u gördüm şuan 27 haftalığım 70 kiloyum ilk 3 aydan sonra kilo alımı duruyor yavaşlıyor yani dikkat edersen tabi

düşük riskin yoksa doktorunda onay verirse pilatese başlamanı mutlaka öneririm. ilk hamileliğimde de yaptım şimdide yapıyorum. online yapıyorum
ama tabi pilates yapıyorum diye hamburger yersem bende kilo alıyorum.
59 ile hamile kaldım 19+ 5 oldum 63 kg çıktım.
karbonhidrat, şeker dikkat edersen birazda hareket edersen bence kontrollü gidersin

Korkmayın doğumdan sonra vereceksınız zaten plesentasıydı suyuydu gogsuydu 3-4 kilo onlar var 3 de bebek gelse -6_7 kilo gidecek

Çalışırken hareket varmış hayatınızda şimdi hareket yok .

Yürüyüş yapın plastes yapın en azından vücudunuz doğru şekillensin dogumdan sonra kilo eskiye dönmüyor her kişide …herseyden önemlisi kendınızı sevin ve kendınızle barışık kalın

Hamileliğim boyunca ( ki hala doğuramadım ulan sancı gel artık) 12 kilo aldım. Ağırlıklı olarak protein şeklinde beslendim. Çünkü et, balık severim ve sevdim hiç azalmadı. İlk 15 hafta kustum sadece kraker yedim hatta canım çiğköfte istiyordu hep yedim ve onlar beni daha beter yaptı. Buraya konu açmıştım yeme dediler yemeyince midem daha iyi oldu. Hipoglisemi gördü doktor yani kan şekerimin kendi kendine sürekli düşmesi bu yüzden 3 ana 3 ara öğün şeklinde sık sık yedim. Ama şöyle mesela tatlı yiyeceğim diyelim ana öğünümden hemen sonra yiyordum ve bir buçuk saat sonra yoğurt+meyve gibi yiyordum. Kan şekerim düşmesin diye sürekli tatlı yemiyordum tam tersi etki ediyor. Günde bir kere kesin porsiyonluk tatlı da yedim ama yemek vakitlerinden sonra ara öğün gibi değil. Boy avantajım var hala karnım çok büyük değil zaten

Herkesin süreci farklı bazı insan çok fazla ödem tutuyor sağlıklı beslenin kalori kısıtlaması yapmayın zaten normal bi diyet verecek ben de 62 ile hamile kaldım ilk 3 ay 1 kilo verdim 22. Haftam 64 kiloyum ki 650si bebeğim boyum 176. Şekerim vr diye diyet yapıyorum yürüyüş yapıyorum mecburen

Ben şu an 22. Haftayı bitirdim ve hamile kaldığımı öğrendiğimde 62 kiloydum ve şimdi 70 im. 8 kilo aldım 5 aylık süreçte. Planım kesinlikle bu değildi hatta 70 te doğursam falan diyordum şimdi bu dediğime gülüyorum.

Özellikle senin gibi ilk aylarda çok hızlı kilo aldım , bence şişlik de fazlaydı. 65 i çok hızlı gördüm, 70 e kadar da yavaş yavaş çıktım, maalesef ki benim de popodan kilo alma sorunum var , o yüzden şu ara hiç memnun değilim bu durumdan. 3 haftadır falan 70 deyim , en azından daha fazla almadım.

Planım bol bol yürüyüş yapmak ve olabildiği kadar ekmeği azaltmayı planlıyorum ve paketli ürünleri. Bakalım inş 80 olmadan bu işi bitirebilirim sana da yürüyüşü ve yapabiliyorsan pilatesi öneririm. Ben açıkçası pilates yapmak istemiyorum , 40 50 dakikalık yürüyüşlere başladım. Hani daha fazla almasam ya da az alsam ona da şükredeceğim. Çünkü bir de bunun doğum sonrası var vermesi var.

İşin en kötüsü karbonhidratı azalttığımda anında moral bozukluğu yaşıyorum. Zaten tamamen kesmiyorum ama biraz azaltınca bile direkt olumsuz duygular beni buluyor. İnş bu durumu yenebilirim :ad hamile olmak zor iş

Merhaba sizinle aynı durumdayım 58 ile hamile kaldım 11 haftalık hamileyim ve tartılmaya korkuyorum aslında aynada aynı gözüküyorum kıyafetlerde de bir problem yok ama kendimi çok kilolu hissediyorum piskolojik olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…