selamlar pupp denen illet 32. haftamda benide bulmuştu aslında doktorum kesin bir teshiş koyamamıştı fakat tümbelirtiler puup olduğumu gösteriyordu benim 2 hafta sürdü tüm vucudum artık kasıdığım yerler kanıyordu gögüslerim bacaklarımda göbeğimde tırmık izleri kalıyordu tırnaklımı derinden kestim.
beni sakinlestren tek sey ılık yanı soğuga yakın duştu. kasınmaktan ağlıyordum uyuyamıyordum, sinirlerim bozulmuştu vsvsv birde sabun duş jeli sampuan vs sürme cildine bence bunlarda tetikliuyordu.
doktorum karaciğer enzimlerimden süphelendi kullandığım demir haplarını kestik . kortizon tedavisi önerdi ben kabul etmedim.
avil ve bi jel verdi sanırım ado ovedroldu bunlar beni sadece sakinlestirdi. suan doğum yaptım bebeğim 24 gunluk.:)
nasılb ir acı olduğunu bilirim .doktorunla görüş soğuk duş beni cok sakinlestirdi. şimdide geçmiş olsun tez zaanda kurtul canım
selam..yengemde 3,5 aylık hamile.sürekli ve şiddetli kaşıntısı var tüm vücudunda cildiye doktoruna gitdik losyon verdi fayda etmedi..şuan karaciğer enzimleri yüksek çıktı bütün ilaçları kesildi kan ilaçları kullanıyordu...yengemdede pupp hastalığımı var yani..bu ne kadar zmanda geçer?nasıl geçer?
3 yıl önce 39. haftamda korkunç kaşınmaya başladım. Önce göbek çevresi, 1-2 gün içinde de yüzüm hariç tüm vücudumda olmaya başladı ve şiddeti de giderek arttı. Oğlum 40. haftada gelmeyince suni sancıyla doğum yaptım, sancı verilmeden karaciğere bakıldı, sorun ondan kaynaklanmıyormuş. Doğumdan 2 hafta sonra geçer dedi doktorum, gebelik kaşıntısı dedi, amam benimki doğumdan 2 hafta sonra daha da arttı, geceleri kabustı hele, buz torbası acımı dindirirdi. 3 farklı cildiyeciye gittim, öööyle bakakaldılar, böyle bişey var mı diye. Öyle ki vücudumda tenimin rengi görünmüyordu, heryerim kırmızı ve tırnak iziydi, ayaklarımda su toplama ellerimde de şişmeler oldu daha sonra da. Oğlum 1,5 aylık olduğunda parmaklarm kaşınmak dışında şişmeye başladı, bacaklarımı kaşımaktan kanatacak hale gelmiştim, bu arada doktor doktor gezip çeşit çeşit losyon kullanıyordum. ayaklarım su toplayınca sarıp üstüne basamaz olmuştum. Geceler beni daha çok bitiriyodu. sonunda Bursa'da çok tanınmış ve iyileştirmediği hasta yokmuş diye söylenen bi cildiyeci bulduk. Bana 15 günlük ciddi bi tedavi yazdı, kortizonlu tedavi yapamam bebği şişmalatır dedi, yediklerimden kullandığım duş jeline kadar herşeyi değiştirip ekledi programa. Avil ve şimdi adını hatırlayamadığım bi iğneyi dönüşümlü olarak 10 gün yaptır dedi. İlçe hastanesine gittiğimde doktor ben bunu lohusa bir kadına yapamam bu iğne çok ağır dedi, bi de doktoruma kızdı. Sorumluluk alamam dedi. Sonra doktoru aradım, sorumluluk benim, yapsın deyince bi daha gittim yaptı artık. Gündüzleri avil kremi sulandııp kullandım, bi de ilaç içiyodum, bu arada bebişimi emzirdim, 15 günün sonunda boynumda ve göğsümde ara sıra da ayağımda kaşıntılar kaldı. Doktor son bi tahlil istedi, onu da yaptırdım, başka bi tedavi daha yapıcaz dedi, ağır bi şurup verdi. surup bebişimi uyuttu hep, sütümün tadını bozdu. Doktoru aradım şurubu toplam 3 kere almıştım, uyku yapar normal dedi, sütü söyleyince hemen kes dedi, bi daha gel bakalım dedi. Ama artık kaşıntı yok denecek kadar azalmıştı gitmedim bi daha, bu arada bebeğim de 2 aylık olmuştu. 2 ay kaşındım yani. Korkunç günler ve geceler geçirdim, Allah kimseye yaşatmasın, çeken bilir. Bu arada kimse bana pupp demedi benimki anormal bişeydi, adı konamadı, gebelik kaşıntısı dendi ama doğumdan sonra daha arttı. Şurup olayı olsa da doktoruma minnettarım, onun tedavisi olmasa kaç ay çekerdim bilmiyorum. Pupp da olabilir belki ağır geçirdim belki de bilmiyorum, ovadrile gelince biraz rahatlatırdı ama geçici bi çözümdü maalesef.
ya inanamıyorum ne kadar ağır geçirmişsin. umarım o kadar sürmez. insanı intihara sürükler valla bu kaşıntılar:)))sanırım bendede bi işe yaramıyor bu ovadril
canım burdan bi arkadaş da benden sonra yakalandı, onun doğumdan 2 hafta sonra geçti gerçekten.Benimki ağır geçti, şimdi yine hamileyim aynı şey olmasın diye dua ediyom. İntihar benzetmen süper olmuş, ancak bu kadar anlatılabilir , yaşamayan kaşıntı değil mi diyebilir ama hayatını karartıyo insanın.
domates yeme demişti doktorum, bi de hazır çorba gibi hazır gıdaları. sabunla yıkanma dedi, bi duş jeli adı vermişti, buraya hepsini yazmıştım o zaman, şimdi unuttum biçok ayrıntıyı.
:) canım o an kasıntıdan kurtulmak tek dileğimdi çatlak vs umtumda değil di hala da değil bebeğim herseye yetiyor.
çatladım hemde cok feci inş sen catlmazsın . bol bol duş al nemli tut cildini elin v turnaklarınla değilde bi tulbent kullan yavasca onu sür cildine.[
of offff okadar da önem veriyordum çatlamamya ama çatlayacağım demekki... karnımı nemli tutuyorum ama bacaklarıma ovedrol sürüyorum başka bişey sürmüyorum. ne yapalım artık
sevimy benide 6. haftamda yakaladı bu illet heryerim özellikle kollarım bacaklarım ve boynum minik minik kırmız sivilce benzeri garip yaratıklarla dolu, kaşıntıdan çıldıracaktım neredeyse, drumda cildiyecide bişi yapamadı verdikleri kortizonlu kremleride ben kullanmadım, kaşına kaşına kudurdum, evet soğuk duş, kompres iii geliyor ama bir süre için.. şu an 16 haftalık gebeyim şimdilik biraz hafifledi şükür ama çok korkuyorum yine artacak die...mafoldumben
Ben de 32.haftada basladi. Karaciger tahlilleri de temiz. Ama ursafolku verdi yine de kadin dogumcu. En kisa surede dahiliye ve cildiyeye gorun dedi. Bayram tatilinin bitmesini bekliyorum su anda. Ovedrol mu nedir bir losyon verdi. Onu kulkaniyorum cok kasinan yerlere. Ama en iyi ilik suyla dustan sonra son olarak karbonatlu su dokme geliyor. Durulanmadan o halde cikiyorum. Gecici de olsa yanma ve batmali kasintiyi azaltiyor. Bir de kasimamak en guzeli. Ama bazen kriz gibi geliyor o zaman dayanamayip kasiyorum ve her yer kabariyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?