hamilelikte kanama yasayanlar acil yardim:(

Kızlar ben artık akıl sağlığımı yitirmek üzereyim... 6.hafta 10. Hafta ve en son bugün 12. Haftada kanamam oldu. Şakır şakır başlayıp yavaş yavaş azalan. Hemen dr. a gittim ve şansıma her dedasında kendi dr. um şehir dışında oluyor ve en yakın kadın doğum uzmanı olan hastanede alıyoruz soluğu. Benimkiler ikiz ve Allah'a çok şükür iyilerdi. Keselere veya plesentaya yakın olmayan bir yerde bir kanama alanı var ve 2-3 haftada bir beni mahvediyor. Benzerini yaşayan varsa nolur bişey desin vana ;(((

Kızlar ben artık akıl sağlığımı yitirmek üzereyim... 6.hafta 10. Hafta ve en son bugün 12. Haftada kanamam oldu. Şakır şakır başlayıp yavaş yavaş azalan. Hemen dr. a gittim ve şansıma her dedasında kendi dr. um şehir dışında oluyor ve en yakın kadın doğum uzmanı olan hastanede alıyoruz soluğu. Benimkiler ikiz ve Allah'a çok şükür iyilerdi. Keselere veya plesentaya yakın olmayan bir yerde bir kanama alanı var ve 2-3 haftada bir beni mahvediyor. Benzerini yaşayan varsa nolur bişey desin vana ;(((
Ben Varım canım, 10. Haftada başlamıştı benim de su gibi akıyordu Bir anda , kanama kesede ve plasentada değildi kesenin dışındaydı her seferinde soluğu hastanede alıyorduk bebeğin iyi olduğunu görüp geri geliyorduk, 4 aya kadar devam etti sonra azalarak geçti bi daha da olmadı şükür

arkadaşlarım nolur fikir verin 5.haftda kahverengi ve pembemsi lekeler ve beraberinde adet olcakmiş gibi kasıklara giren ağrılar normal mi? dr a neden gitmiyosun diyeceksinz, mayıs ayında haftalık boş gebeliğim kürtajla sona erdi, bunda da aynı sonucu almaktan çok korkuyorum, ama hiçböyle sancılarım olmamıştı. kimi çocuk yerleşiyo ondan diyo, kimi yorulma ayakta cok duruyosun diyo, nettenaraştırdım kimyasal gebelik varmış.sizce olabilir mi? normal mi bu durum (

Ben Varım canım, 10. Haftada başlamıştı benim de su gibi akıyordu Bir anda , kanama kesede ve plasentada değildi kesenin dışındaydı her seferinde soluğu hastanede alıyorduk bebeğin iyi olduğunu görüp geri geliyorduk, 4 aya kadar devam etti sonra azalarak geçti bi daha da olmadı şükür
Canım rahatladım biraz çok sağol...

Kızlar bana yardım edin ben 23 haftalık hamileyim ayda 2 kere lekelenmem oluyo 2 3 gün sürüyo bitiyo ama ben çok korkuyorum bu haftaya gelmişim neden hala oluyooo doktorda bi neden sölemiyo bu haftaya kadar geçmesi gerekiyodu diyo

Kızlar bana yardım edin ben 23 haftalık hamileyim ayda 2 kere lekelenmem oluyo 2 3 gün sürüyo bitiyo ama ben çok korkuyorum bu haftaya gelmişim neden hala oluyooo doktorda bi neden sölemiyo bu haftaya kadar geçmesi gerekiyodu diyo

Canım ben daha 12. haftadayım ve bugüne kadar 3 defa kanadım. Bütün umudum 14-16. hafta arası kesilmesi. Bana söylenenlerden ve yaptığım araştırmalardan bazı çıkarımlar yaptım seninle paylaşiyim. Öncelikle

1. Eğer anneninkan grubu rh faktörü - ve bebeğin + ise kan uyuşmazlığı nedeniyle kanama olabilirmiş.

2. Servikal yetmezlik bu tarz kanamalara yol açarmış. Rahim ağzı açıklığının çok olması yani. Serklaj denilen bir işlemle rahim ağzı dikilerek önleniyormuş.

3. Servikal alanda polip olması da bu tür kanamalara yol açarmış.

4. Subkoryonik hematom adı verilen rahim içindeki kanama bölgelerinin ara ara boşalması nedeniyle görülebilirmiş.

5. Genellikle ikiz gebeliklerde ve bebeğin rahmin daha altına yerleştiği durumlarda bebeğin büyümesi sonucu oluşan baskıyla damar çatlamaları nedeniyle kanama olabilirmiş.

6. Sebebi bilinmeyen nedenlerle olurmuş.

Sonuç olarak her kanamada hepimiz korkuyoruz ama önemli olan bazı ayırt edici durumları bilerek daha bilinçli davranabiliriz.
1. Kanamaya aşırı derecede ağrı ve pıhtı düşürme eşlik etmiyorsa,
2. Bebeklere USG ile bakıldığında gelişimleri, amniyotik sıvı miktarları ve kalp atışkarı normal ise,
3. Keseler ve plasenta etrafı düzgünse yani kanama alanı görüntülenmiyorsa,
4. Aktif kanama yani parlak kırmızı kan 10-12 saat içinde koyulaşıyor bordo-kahverengi rengi oluyorsa ve miktarı azalıyorsa daha sakin davranmalıyız ve mutlaka istirahat etmeliyiz. Bol sıvı tüketimi ve önerilen progesteron tedavisini uygulamak da çok çok önemli.
Ama en önemlisi maneviyat ve Allah'a teslim olmak. Dua edin ve Allah'a bırakın.
Allah hepimizin gönlüne göre versin. Unutmayın dua etmekten bıkmayın çünkü Rabbim vermek istemeseydi istemek vermezdi...

Kızlar 7+6 hamileyinmm lekelenmem var iki igne yedim bi de progestan iciyorum bayağı bir yoktu bugün yine lekelenmem oldu.Dr um yurtdışında ne yapabilirim? Yardımcı olurmusunuz

Kızlar 7+6 hamileyinmm lekelenmem var iki igne yedim bi de progestan iciyorum bayağı bir yoktu bugün yine lekelenmem oldu.Dr um yurtdışında ne yapabilirim? Yardımcı olurmusunuz
Canım yatacaksın. Sadece tuvalet için kalkacaksın en az 48 saat yemek bile yatarak yenilecek. Progestana devam ve mutlaka bol sıvı al. Dua et ve inancını kaybetme herşey çok güzel olacak de içinden ç..

Acil yardım lütfen cumartesi degerim 34.5 dr hamilelik var düşük te var dedi pazartesi özelegittim deger 108.5 oldu çarşamba günü 357.5 oldu bu arada pazartesi vuruldugum igne ile kanamam durdu ama bugün yine hafif bir kanama oluyor cok degil idrarden sonra damla damla

OTE="leilla, post: 42745062, member: 669644"]Canım yatacaksın. Sadece tuvalet için kalkacaksın en az 48 saat yemek bile yatarak yenilecek. Progestana devam ve mutlaka bol sıvı al. Dua et ve inancını kaybetme herşey çok güzel olacak de içinden ç..[/QUOTE]
Cok sağol cnm hep yapıyorum ztn ilk defa dün 10-15 dk ayakta kalmistim demek ki sürekli yatmam lazim.

OTE="leilla, post: 42745062, member: 669644"]Canım yatacaksın. Sadece tuvalet için kalkacaksın en az 48 saat yemek bile yatarak yenilecek. Progestana devam ve mutlaka bol sıvı al. Dua et ve inancını kaybetme herşey çok güzel olacak de içinden ç..
Cok sağol cnm hep yapıyorum ztn ilk defa dün 10-15 dk ayakta kalmistim demek ki sürekli yatmam lazim.[/QUOTE]
Aynen öyle :KK66:

Acil yardım lütfen cumartesi degerim 34.5 dr hamilelik var düşük te var dedi pazartesi özelegittim deger 108.5 oldu çarşamba günü 357.5 oldu bu arada pazartesi vuruldugum igne ile kanamam durdu ama bugün yine hafif bir kanama oluyor cok degil idrarden sonra damla damla

Canım bahsettiğin bhcg değerlerinde henüz kese görülmez. Bekleyeceksin ve bhcg değerin 48 saatte 2 katına çıkacak ve 1500-2000 değerlerinde kese görünecek. Ağrılı pıhtılı ve kırmızı bir kanaman olmadığı sürece bu lekeleri implantasyon yani yerleşme kanaması olarak düşün. Herşeyin hayırlısı..

[QUOTElla, post: 42750471, member: 669644"]Canım bahsettiğin bhcg değerlerinde henüz kese görülmez. Bekleyeceksin ve bhcg değerin 48 saatte 2 katına çıkacak ve 1500-2000 değerlerinde kese görünecek. Ağrılı pıhtılı ve kırmızı bir kanaman olmadığı sürece bu lekeleri implantasyon yani yerleşme kanaması olarak düşün. Herşeyin hayırlısı..[/QUOTE]
Dünkü deger 357.5 iken bugünkü deger 374.5 dr az bugün dedi yarın bşr test daha istedi ama bu gece lavoboya gittiğimde çok koyu leke geldi aklım o kadar karışıkki hiçbirsey hissedemiyorum

Arkadaşlar bn Dr a gittim sistist olmşum.kanama oluyor idrar yaparken çok korkuyorum.Dr iac verdi içmek istemiyorum ama mecbur alicsm artik kan görünce korktum.başınıza geldi mi hiç böyle durum:KK43:(

Arkadaşlar bn Dr a gittim sistist olmşum.kanama oluyor idrar yaparken çok korkuyorum.Dr iac verdi içmek istemiyorum ama mecbur alicsm artik kan görünce korktum.başınıza geldi mi hiç böyle durum:KK43:(
Merhaba canım, ben de idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum. İdrar tahlilimde nitrit (+) ve lökosit (+) çıktı. Doktorum bana monurol şase verdi, kardeşim eczacı ona sordum içebilirsin veriliyor hamilelere dedi. Çarşamba günü içtim, on gün sonra tekrar tahlil vereceğim umarım geçer.. İye hamilelikte tehlikeli olabiliyormuş canım o yüzden ilacını iç derim, ve bol su iç. Bende de bir iki damla kan geldi idrar ile ama enfeksiyondan diye düşünüyorum, belirtileri arasında kanlı idrar var çünkü. Ben hamilelikten önce de çok şiddetli geçirmiştim o zaman daha da fazla kan gelmişti.. Sıkma kendini, doktorunun verdiği ilacı iç, bol su iç. İnşallah en kısa zamanda düzelir :KK50:

Canım ben daha 12. haftadayım ve bugüne kadar 3 defa kanadım. Bütün umudum 14-16. hafta arası kesilmesi. Bana söylenenlerden ve yaptığım araştırmalardan bazı çıkarımlar yaptım seninle paylaşiyim. Öncelikle

1. Eğer anneninkan grubu rh faktörü - ve bebeğin + ise kan uyuşmazlığı nedeniyle kanama olabilirmiş.

2. Servikal yetmezlik bu tarz kanamalara yol açarmış. Rahim ağzı açıklığının çok olması yani. Serklaj denilen bir işlemle rahim ağzı dikilerek önleniyormuş.

3. Servikal alanda polip olması da bu tür kanamalara yol açarmış.

4. Subkoryonik hematom adı verilen rahim içindeki kanama bölgelerinin ara ara boşalması nedeniyle görülebilirmiş.

5. Genellikle ikiz gebeliklerde ve bebeğin rahmin daha altına yerleştiği durumlarda bebeğin büyümesi sonucu oluşan baskıyla damar çatlamaları nedeniyle kanama olabilirmiş.

6. Sebebi bilinmeyen nedenlerle olurmuş.

Sonuç olarak her kanamada hepimiz korkuyoruz ama önemli olan bazı ayırt edici durumları bilerek daha bilinçli davranabiliriz.
1. Kanamaya aşırı derecede ağrı ve pıhtı düşürme eşlik etmiyorsa,
2. Bebeklere USG ile bakıldığında gelişimleri, amniyotik sıvı miktarları ve kalp atışkarı normal ise,
3. Keseler ve plasenta etrafı düzgünse yani kanama alanı görüntülenmiyorsa,
4. Aktif kanama yani parlak kırmızı kan 10-12 saat içinde koyulaşıyor bordo-kahverengi rengi oluyorsa ve miktarı azalıyorsa daha sakin davranmalıyız ve mutlaka istirahat etmeliyiz. Bol sıvı tüketimi ve önerilen progesteron tedavisini uygulamak da çok çok önemli.
Ama en önemlisi maneviyat ve Allah'a teslim olmak. Dua edin ve Allah'a bırakın.
Allah hepimizin gönlüne göre versin. Unutmayın dua etmekten bıkmayın çünkü Rabbim vermek istemeseydi istemek vermezdi...

Doktor bi neden sölemiyooo bıktım yoruldum artık ben psikolojim bozuldu herkese bağırıyorumm çabuk sinirleniyorumm ne yapcam bilmiyorumm

X