Kızlar bana yardım edin ben 23 haftalık hamileyim ayda 2 kere lekelenmem oluyo 2 3 gün sürüyo bitiyo ama ben çok korkuyorum bu haftaya gelmişim neden hala oluyooo doktorda bi neden sölemiyo bu haftaya kadar geçmesi gerekiyodu diyo
Canım ben daha 12. haftadayım ve bugüne kadar 3 defa kanadım. Bütün umudum 14-16. hafta arası kesilmesi. Bana söylenenlerden ve yaptığım araştırmalardan bazı çıkarımlar yaptım seninle paylaşiyim. Öncelikle
1. Eğer anneninkan grubu rh faktörü - ve bebeğin + ise kan uyuşmazlığı nedeniyle kanama olabilirmiş.
2. Servikal yetmezlik bu tarz kanamalara yol açarmış. Rahim ağzı açıklığının çok olması yani. Serklaj denilen bir işlemle rahim ağzı dikilerek önleniyormuş.
3. Servikal alanda polip olması da bu tür kanamalara yol açarmış.
4. Subkoryonik hematom adı verilen rahim içindeki kanama bölgelerinin ara ara boşalması nedeniyle görülebilirmiş.
5. Genellikle ikiz gebeliklerde ve bebeğin rahmin daha altına yerleştiği durumlarda bebeğin büyümesi sonucu oluşan baskıyla damar çatlamaları nedeniyle kanama olabilirmiş.
6. Sebebi bilinmeyen nedenlerle olurmuş.
Sonuç olarak her kanamada hepimiz korkuyoruz ama önemli olan bazı ayırt edici durumları bilerek daha bilinçli davranabiliriz.
1. Kanamaya aşırı derecede ağrı ve pıhtı düşürme eşlik etmiyorsa,
2. Bebeklere USG ile bakıldığında gelişimleri, amniyotik sıvı miktarları ve kalp atışkarı normal ise,
3. Keseler ve plasenta etrafı düzgünse yani kanama alanı görüntülenmiyorsa,
4. Aktif kanama yani parlak kırmızı kan 10-12 saat içinde koyulaşıyor bordo-kahverengi rengi oluyorsa ve miktarı azalıyorsa daha sakin davranmalıyız ve mutlaka istirahat etmeliyiz. Bol sıvı tüketimi ve önerilen progesteron tedavisini uygulamak da çok çok önemli.
Ama en önemlisi maneviyat ve Allah'a teslim olmak. Dua edin ve Allah'a bırakın.
Allah hepimizin gönlüne göre versin. Unutmayın dua etmekten bıkmayın çünkü Rabbim vermek istemeseydi istemek vermezdi...