hamilelikte kac kilo alınması gerekiyo

sebilesarican

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
9
0
selamlar.. ben 5 aylık hamileyim ve suana kadar 10 kilo aldım.yalnız suan aldıgım kilomla birlikte normal kiloma geldim yani gebelik öncesinde 48 kiloydum suan 58 im. bu ilk gebeliğim daha kac kilo daha alırım acaba ve bu aldıgım kilo normlami yoksa asırımı? boyuma göre olmam gereken kilo 61 gösteriyorönemli olan bebeğimin sağlığı ama yinede insanın aklına takılıyor..

selamlar.. ben 5 aylık hamileyim ve suana kadar 10 kilo aldım.yalnız suan aldıgım kilomla birlikte normal kiloma geldim yani gebelik öncesinde 48 kiloydum suan 58 im. bu ilk gebeliğim daha kac kilo daha alırım acaba ve bu aldıgım kilo normlami yoksa asırımı? boyuma göre olmam gereken kilo 61 gösteriyorönemli olan bebeğimin sağlığı ama yinede insanın aklına takılıyor..

canım bence çok almıssın ama yınede doktorunla görüş onunda fikrini al bende 49 kılo ile hamile kaldım 3 aylık hamileyim 50.5 kıloyum ve boyumda 1.68 bence dıkkat et canım kılo yapıcı şeyler degılde bebegı besleyıcı seyler yemeye özen göster saglıklı hamilelikler dilerim....

Canım hayırlı olsun öncelikle. ılk 5 aylık dönem en az kilo alınan dönem. O yüzden bence de biraz fazla almışsın. Normal olman gereken kiloyla hamilelikte aldığın ya da alman gereken kilo orantılı değil. Önemli olan senin ve bebişinin sağlıklı olması.

ınternette hesaplayıcılar var bununla ilgili, "gebelikte kilo alımı hesaplayıcısı" diye aratırsan karşına çıkar canım.

X