Hamilelikte ilaç kullanımı

limoncicegii

eat pray love
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
1.315
1.024
Herkese iyi günler. Bugün üst solunum yolu enfeksiyonu şikayeti ile KBB’ye gittim. Doktora hamile olma ihtimalimin olduğunu durumun netleşmediğini söyledim. Gebeliğe uygun antibiyotik ve ilaçlar yazacağım, dedi. Eczacı eşime eşiniz hamile mi diye sormuş durup dururken. (Gerçekten) Eşim de ihtimal var bekliyoruz inşallah falan deyince eczacının yüzü biraz değişmiş. Normalde hamilelikte kullanılmıyor ama doktorunuz dediyse doğrudur gibi bir şeyler söylemiş. İlaç prospektüslerindeyse hiç iç açıcı şeyler yazmıyor. İlaçları kullanmamayı düşünüyorum fakat doktor bana bu ilaçları neden yazdı? Aklım almıyor şu an.
Fotoğraf yükleyemedim fakat burada yazılanları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
1. Fetüste yanlış gelişmeye yol açtığı Kanıtlanmış olmakla beraber en azından hamileliğin ilk üç ayında kullanılmaması tavsiye edilir.
2.Gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Başka ilaçlar da olduğu gibi ilacın hamilelik sırasındaki kullanımı sadece beklenen yararın cenin üzerindeki riskten yüksek olduğu durumlarda ve doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.
3.Hamilelik döneminde ilacın kullanımı ile ilgili yeterli çalışma bulunmadığından bu dönemde Önerilmemektedir.

İçinize sinmiyorsa başka bir doktora gidin veya ilacı bir de kadın doğumcunuza sorun. Prospektüste yazanlar hiçbir zaman iç açıcı olmaz zaten..

Beta hcg ye baktirip durumunuzu netlestirseniz, sonra da ilaci kullanip kullanmamaya karar verirsiniz?

İçinize sinmiyorsa başka bir doktora gidin veya ilacı bir de kadın doğumcunuza sorun. Prospektüste yazanlar hiçbir zaman iç açıcı olmaz zaten..

Küçük bir ilçedeyim. Çok seçenek de yok her yerde aşırı sıra var. Bugün de epey bekledim muayene olmak için. Kadın doğuma gitmedim henüz o aşamada değiliz, sadece ihtimal var. Ama sadece bu ilaçları kullanmalı mıyım onu sormak için bile gidebilirim. Teşekkürler

Bende hamileligin ilk haftasinda hasta olmustum kbb ye gittim hamileyim dedim. Ona gore ilac verecem dedi. Ilaclari aldim ozaman doguda bir ildeydim. Ordaki kadin dogumcuya sordum. Hamileyim dedin mi dedi evet dedim ozaman kullan dedi. Sonra icime sinmedi kendi ankaradaki kadin dogumcuma msj attim ilaclari oda direk sakin ama sakin kullanma gebelikte onermiyorum bu ilaci kullanma dogal yonden cozmeye calis cozemezsen baska bir ilac ismi onermisti onu kullan dedi. Tabiki ben ilacsiz cok fena bir sekilde 10 gun cekmistim. Ilac icine sinmiyorsa bi kadin dogumcuya sor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…