Herkese iyi günler. Bugün üst solunum yolu enfeksiyonu şikayeti ile KBB’ye gittim. Doktora hamile olma ihtimalimin olduğunu durumun netleşmediğini söyledim. Gebeliğe uygun antibiyotik ve ilaçlar yazacağım, dedi. Eczacı eşime eşiniz hamile mi diye sormuş durup dururken. (Gerçekten) Eşim de ihtimal var bekliyoruz inşallah falan deyince eczacının yüzü biraz değişmiş. Normalde hamilelikte kullanılmıyor ama doktorunuz dediyse doğrudur gibi bir şeyler söylemiş. İlaç prospektüslerindeyse hiç iç açıcı şeyler yazmıyor. İlaçları kullanmamayı düşünüyorum fakat doktor bana bu ilaçları neden yazdı? Aklım almıyor şu an.
Fotoğraf yükleyemedim fakat burada yazılanları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
1. Fetüste yanlış gelişmeye yol açtığı Kanıtlanmış olmakla beraber en azından hamileliğin ilk üç ayında kullanılmaması tavsiye edilir.
2.Gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Başka ilaçlar da olduğu gibi ilacın hamilelik sırasındaki kullanımı sadece beklenen yararın cenin üzerindeki riskten yüksek olduğu durumlarda ve doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.
3.Hamilelik döneminde ilacın kullanımı ile ilgili yeterli çalışma bulunmadığından bu dönemde Önerilmemektedir.