Doğuma Hazırlık Hamilelikte hurma

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

muraddi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
38
11
Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `Kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.`

Hurmanın hamilelikte ve doğum esnasındaki bazı faydaları şöyle sıralanıyor:

Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.

Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.

Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.

Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.

Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.

Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.

Doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır.

ben bugünden itibaren başladım kızlar 20 haftalığım ve hergün sadece 1 tane belki doğum haftamda 3_4 e cıkarırım.sizlerinde bebeğe ve doğumda kolaylık açısından bildiğiniz şeyler varsa paylaşın lütfen.

Canım bence yememlisin, bende içindeki lifler sebebi ile kabız olmamak için yiyordum ama belli belirsiz ağrılarım oluyordu. Doktorum, hurmanın doğumu kolaylaştırıcı etkisi var, kasılmalarının sebebi bu olabilir dedi. Internette arastırınca bunun dogru olduguna dair bir kac makale bile okudum, hurma yemeyı kesince , o agrılarım son buldu. Hurma seninde yazdıgın gibi rahim içerisindeki kasları harekete geçirme ihtmali var, bu istenmeyen durumlara sebeb olabilir.

Ben de en son buraya yazdıgımdan berı 3 4 adet hurma yıyorum gunde. Cok fazla yenmesı erken doguma neden oluyor dıye bılıyordum ben. 39+ 3 olduk esım bunu bılse avuc avuc hurma yedırecek cunku kızını cok merak edıyor :)):21:

hurmayı 6 ve 7. ayda yememenizi tavsiye ederim erken dogum sebebi ama 36 haftanın sonunda bolbol yiyin dogumu kolaylaştırıyo kas gevsetici etkisi var rahim açılmasına hurmadan daha yardımcı bişe zor bulursun birde karanfil kaynatıp içmekte yarıomuş içebilene :)

kızlar 2010 ocakta doğum yapmış bir anne olarak hamileliğim boyunca hergün 2-3 bazen 5-6 tane hurma yedim.

ve hurma yediğim için ne bir ağrım nede erken doğum tehlikem asla olmadı aksine çok rahat bir hamilelik ve doğum geçirdim.

doğuma yakın hurma yemekse daha faydalı rahimin eski haline gelmesini ve doğumda halsiz düştüğümüz için hurma o eksiklikleri tamamlıyor

hatta buunla ilgili ayet var hz. meryem haz. isayı doğuruken çok acılar çektiği ve zor bi doğum yaptığı için allah c.c bir ayetle hurma dalı uzatmıştır hz. meryeme

uzun lafın kısası kesinlikle hurma yiyin hanımlar

Son düzenleme:
eltim doguma giderken belki sezeryan olur abartma dedigimiz halde bi kutuyu yedi hakkatende açılması falan ilk doguma gore çok ii gitti normal doguma girdi ama çatı muayenesi yapılmamıştı şimdi dusunuyorumda acaba çatısı darmı diye çunku bebek kanala takıldı doktor vacum tehlıkelı dıye yapmadı sezeryana yattı dogdugunda minik iclalin kafasında yamukluk vardı bi kat daha vardı ama şimdi geçti 4 aylık ve cok guzel bı bebek oldu :))) zederdi dogum maceranı sabırsızlıkla beklıorum

aynen ben de sabırsızlıkla beklıyorum cnm ya. Aksam yatagın ortasına oturdum oylece karnıma bakıyorum. esım de gelmıs zederdı ıyımısın nabıyosun dıyor. ben de nabıcam karnıma bakıyorum ne zaman gelecek acaba dıye bakıyorum dıyorum. esım de sen ıyıce tırlattın valla. dıyor karnıma bakıp kızım gel artık annen kafayı yıcek yakında dıyor. sabah da kalkınca kız sen daha dogmıcan mı dıyor :)))

bende hurma yemeye başladım karın ağrılarım kasık ağrılarım var bu aralar hurmaya yedim ya acaba psikolojik olarak mı etkilendim diye düşündüm ama demekki gerçekten etkili:KK53:

erken dönemde önerilmiyor arkadaşlar çünkü doğumu başlatan oksitosin hormonu salgılatıyor.ama 37 haftadan itibaren bol bol tüketilebilir ben de başlayacağım bu hafta...

dini konular arasında daha önce duymuş okumuştum hurmanın hamileye yararlarını.. Eşimde hurma yememi söylerdi hep ama vakit bulup bi alamadık.. Kayınvalidem bugun iş yerime elinde koca paket hurmayla çıkageldi.. :KK9: bugun başladım bende kızlar..... 4,5 aylık oldu oğluşum kavuşmamıza 4,5 ay kaldı Rabbim kavuştursun bizi ve herkesi.

X