hamilelikte hemoroid agrisi ve uykusuz geceler :(

PNRZNR57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
1.098
42
34
Selam arkadaslar ,aranızda mutlaka benim durumumu yaşayan olmustur bilgi ve tecrubelerinizi paylaşmanizi rica ediyorum.bundan bir yil önce fissur yani makatta çatlak olduğundan dolayı ve Hemoroidlerimi aldırmak için ameliyat oldum bu ameliyatı olmadan önce hep kabizlik çekerdim doktora giderdim bir ilac verirdi bir hafta ishal olurdum sonra tabi aynı kisir döngü .ama ameliyattan sonra çokta rahatlamistim ne kabizlik kalmıştı ne agri ve yanma ..bu rahatsizlik bende yine nüksetti yine aynı durumda midir bilemiyorum derecesini çünkü ameliyattan önce bile Bukadar şiddetli değildi ağrılarım Bukadar uykusuz bırakmazdi beni daha çok sorunum kabizlik ve şişkinlikti şimdi kabızlık sorunum olmamasına rağmen makattaki yanma ve ağrıdan uyuyamiorm bir aydır hemen hemen haftada bir kez oluyor bu ve çok perişan ediyor.uc kere doktora gittim bunun için.ilki acil doktoru pratisyen hekimdi hemoroide bakmadi ki bende utanıyordum karnım burnumda zaten fitil ve krem verdi yolladi .fitil iyi geldi birkaç saat sonra sancımi kesti o meme ucuda kayboldu.ikincisinde ağrım olmadan uzman bir genel cerraha göründüm oda doguma kadar sabret dedi fitile devam et dedi tabi yine bakmadı ama o meme çok sis ve çok buyuk agridigi zaman sonra ağrı geçince kayboluyor.ensonda kendi kadın dogumcumdan yardım istedim oda Bencede oluştu doğumda dogum yapmana engel değil birşey olmaz dedi ama ben çok aci çekiyorum bu ay sonu yada şubat ortasına kadar bi süre icinde Allah nasip ederse ilk doğum olacak gerceklestirecegim.doktorlar ozamana kadar sabretmemi söylüyor ama ozaman da bebek emzirdigim için genede zor olacak muhakkak tedavisi ..çok zor durumdayim uyuyamiorm doktora gitsem dediğim gibi çözüm yok bekle diyorlar artık fitilde fayda etmez oldu arada gidip sıcak şu tutup krem sürüyorum ama çok canim yanıyor.belkide alternatif tiptan yararlanmm gerekecek ama hamile olduğum için aktardan gidip birşeyde alamıyorum normal insan gibi zararı olabilir diye korkuyorum.ne öneriyorsunuz başına gelen oldumu acaba ?? Doguma kadar sabret diyorlar ama çok yoruluyorum uykusuz boyle :KK43:( Nolur fikirlerinizi ve dualarinizi esirgemeyin teşekkürler ...Şimdiden Allahrazaolsun yardımlariniz için gece uykusu haram oldu güzel bir hamilelik gecirmeme rağmen Hemoroid cikti :KK43:((

hamilelikte değil ama doğum yaptıktan sonra oldu
berbat bi acıydı büyük tuvaletimi yapamıyordum netten araştırdım doktora bile cesaret edip gidemedim
sanırım benimki makat çatlamasıydı anestol diye bi merhem tavsiye etti bi arkadaşım bepantenle karıştırdım her wc ye girişte ve çıkarken sürdüm,dayanabildiğin sıcaklıkta sıcak suya oturdum o bağırsakları yumuşatıyor

ben bunları yaptım şimdi rahatım şükür
geçmiş olsun

hamilelikte değil ama doğum yaptıktan sonra oldu
berbat bi acıydı büyük tuvaletimi yapamıyordum netten araştırdım doktora bile cesaret edip gidemedim
sanırım benimki makat çatlamasıydı anestol diye bi merhem tavsiye etti bi arkadaşım bepantenle karıştırdım her wc ye girişte ve çıkarken sürdüm,dayanabildiğin sıcaklıkta sıcak suya oturdum o bağırsakları yumuşatıyor

ben bunları yaptım şimdi rahatım şükür
geçmiş olsun

Doktora gittim canım banada anestol verdi procto dye bir kremle karistir dedi bide daflon verdi sıcak suya oturmaya korkuyorum erken doguma neden olur diye ama sıcak şu tutuyorum vücuduma .teşekkür ederim sizede gecmis olsun Allah gostermesin bidaha ağrısı dayanilmaz derecede :KK43: sıcak şu çok iyi geliyor ama banyodan çıkıyorum başlıyor gene ağrı ..bakalm anestol İnsallh iyi gelir benim hafif catlakta var üç tanede Hemoroid olmuş :KK43:

Çok acı veriyor ya bende önceden çatlak vardı simdi hamilelikte Hemoroid oldu ve çok fena doğum sonrası kurtulurum insallah.

canım çok geçmiş olsun ben evli değilim ama benimde çatlağım var ne kadar zor bir durum anlıyorum seni krem kullansan sürekli fitil benim doktorum el yapımı bi krem vermişti iyi gelmişti birde bol su tüket kuru kaysı incir filan lifli gıda yani senin durumun ilerlemiş canım yaa çözüm bulamayız ama ağrılarını hafifletir bunlar ancak allah kurtarsın canım ya

canım çok geçmiş olsun ben evli değilim ama benimde çatlağım var ne kadar zor bir durum anlıyorum seni krem kullansan sürekli fitil benim doktorum el yapımı bi krem vermişti iyi gelmişti birde bol su tüket kuru kaysı incir filan lifli gıda yani senin durumun ilerlemiş canım yaa çözüm bulamayız ama ağrılarını hafifletir bunlar ancak allah kurtarsın canım ya

Daflon verdi doktor canım bide fitili biraktirdi yeni doktorum erken doğumA sebep olur dedi :KK43:( ikigundur iyiyim coksukur anestol krem ile procto glyvenol u karistirp sürdüm sıcak şu torbasina oturdum daflonda içtim iyi şimdi coksukur doğumdan sonra nolcak bakalım insallaj yeniden amelyt olmak zorunda kalmam :KK43: bebegime rahat bakmak istiorm :KK43:( Kabizda deilim ama oldu ışte .Saol canim Sanada çok çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin.

Oncelikle gecmis olsun.Cepten yaziyorum umarim karisiklik olmaz yazimda.Ben bir ay evvel basurla tanıstım vedalasmam bir haftayi almadi :)
oyleki şok olmustum bir gecede olustu hic bir belirti olmaksizin.
Fakat pamugu kantaron yagi sisemin agzina dayayip yeterince emmesini sagladiktan sonra popomun arasina koydum ve inanilmaz rahatladim.
Oyleki bas parmagimin yarisi buyuklugunde bir meme olusmustu.Once agrimi ve yavas yavasta memeyi yok etti.Hamdolsun ki afedersiniz kabiz bile oldum tekrarlamadi :)
Hamile oldugunuz icin hekiminize danisarak olumlu cevap aldiginiz takdirde kullanin derim.
Çunku daha pamugu ilk koydugum dakikalarda agrimin gectigini belirteyim.
Ki is yerimde yamuk yumuk oturup ayakta bile zor durmustum :KK43:
Ta ki kantaron yagi kullanana dek.Diger arkadaslara da tavsiye ederim.(Bu arada sari kantaron yagi benimki).
Baharda kendim toplayip dogal olarak elde edicem insallah.Cunku bir cok seye faydasi var.İyi aksamlar.

Son düzenleme:
Hemoroidleri patlatti doktor boğma yöntemiyle sanirim on onbeş dakika sürdü çok acı verdi ama çok rahatladim hamile oldgm halde bu işlemi yaptı bişey yapılmaz sanıyordum ama...

Hemoroidleri patlatti doktor boğma yöntemiyle sanirim on onbeş dakika sürdü çok acı verdi ama çok rahatladim hamile oldgm halde bu işlemi yaptı bişey yapılmaz sanıyordum ama...
konu çok önce yazılmış ama ben de çok fenayım.cok acı çekiyorum:KK43:napıcamı şaşırdım:KK43:

canım bu işlemden sonra rahat mısın şu anda?tekrar cıktı mı yoksa?

Bende hemoroid ve makatta çatlak ameliyatı oldum.%100 iyileşmesemde eskiye göre çok iyiyim.yapacak çok bişey yok malesef çok ayakta kalmamaya çalışın anestolü wc öncesi mutlaka sürün çıkınca sıcak su tutup anestolü tekrar sürün.bu rahatsızlık öldürmüyor süründürüyor malesef

Bende de var bu durum malesef son 1 haftadır :KK43:( daha önceden vardı ama 1.5 yıldır falan rahattım. Hamileliğimin bu Son döneminde tekrar ortaya Çıktı. İşkence gibi resmen çok canım yanıyor.

Bende de var bu durum malesef son 1 haftadır :KK43:( daha önceden vardı ama 1.5 yıldır falan rahattım. Hamileliğimin bu Son döneminde tekrar ortaya Çıktı. İşkence gibi resmen çok canım yanıyor.
Doktorun ilaç verecektir canım korkmadan içebilirsin..

Doktorun ilaç verecektir canım korkmadan içebilirsin..
Bu ilacı kadın doğum Dr u mu veriyor? Ne işe yarıyor acıyı mı hafifletiyor? Sağol ilgilendiğin için. Cumartesi kontrolüm var konuşayım drla o güne kadar dayanabilirim inş.

Bu ilacı kadın doğum Dr u mu veriyor? Ne işe yarıyor acıyı mı hafifletiyor? Sağol ilgilendiğin için. Cumartesi kontrolüm var konuşayım drla o güne kadar dayanabilirim inş.
Evet kadın doğumcun bilir.bana o vermişti.dışkıyı yumşatan sıvı ve krem

Bugün doktorumla görüşüp procto glyvenol krem aldım. İşe yarar umarım. Normal doğum düşünüyorum doğumda iyice azar diye Korkuyorum :KK43:
Canım şiddetli ise sıkıntın , o krem fayda etmez.anestol ile karıştırıp sürersen bir nebze hafifletir anca.önemli olan önce dışkının yumşaması ama şu aşamada şurupsuz zor.ama sen tabiki doktorunu dinle.benimki farklı tedavi uyguladı rahatladım.geçmiş olsun.

Hamileligimin basindan beri cekiyorum bu sıkıntıyı basta lavman ya da fitil kullaniyordum ama o bile çıkmasına yardimci olmamaya başladı son zamanlarda hemoroid agrisi desen oturamiyordum bile. Gittigim bir diger kadin dogum doktoru duphalac adında bir surup verdi tadi berbat oldugu icin kullanamadim ve doktorum bu sefer muadili olan osmolak verdi ve mutlu son :KK66:
Emilimi olmadigi icin bebege zarar vermez istedigin kadar ic dedi doktorum gunde 3 sefer verdi ama normale donunce bırakıyorum. :nazar:3 gun yine wcye çıkmazsam icmeye basliyorum şurubu. Ne agri ne sıkıntı ne ıkınma ne basur kaldı. Doktoruna bir danış istersen:super:

X