Gebeliğe Hazırlık Hamilelikte folik asit ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

elifkbr

Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2017
975
170
23
29
6+4 haftalık hamileyim , doktorum folik asit verdi ama hap içemiyorum ne kadar zorlasam da geri çıktı hep bu haftalar da mide bulantısı da başladığı icin daha çok zorlanıyorum hapi içmekte , bide ek olarak balık yağı içeren bi hap verdi krilom , yumuşak kapsül olduğu icin onu içebilirim diye düşünüyorum. Folikasit kullanan ya da alıp kullanmayan var mı hamilelikte kesin olarak kullanılmalı mı ?

Yani folik asit bebeğin omurilik ve beyin gelişimine yardımcı içseydin iyiydi.. ancak amerikada yapılan araştırmaya göre bulgur pilavında bol mikktarda varmış hatta çoğu yabancı ülkede bunu yaygınlaştırmaya başladı. birde yeşil yapraklı sebzelerde onları yiyebilirsin bol bol.. eğer ailede engelli birey yoksa yani genetik tehlike yoksa bir sıkıntı olacağını sanmam.

İçmeyi bende istiyorum tabi, kendimi zorlamama rağmen olmuyor maalesef. Folikasitin gelişim de faydalı olduğunu biliyorum aklım farklı bi konuya da takıldı düşüğü engeller mi ? Bu konuda fikriniz var mı ? Baya korumacı olmaya başladım gibi geldi , özellikle düşük korkusuna kapıldım çok fazla. Folikasitin onunla bi ilgisi var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…