Hamilelikte FMF hastalığı ?

Merhaba bende fmf hastasıyım ve cok sukur hamileyim.ilacin kesinlikle aksatmadan kullanılması gerek aksi takdirde geçirilen atak dusuklere sebep verebiliyor kızlar. Zaten bebege de zararı yok ilacimizin.herkese sağlıklı hamilelikler isteyenlere de tez zamanda Rabbim nasip eder insallah
Ne guzel cogu gitmis azi kalmis saglikla dogsun insallah ben ilaclari icmiyorum ama daha atak da yasamadim hamilelik biyunca insallah da yasamam. Hamile degilken de ast alt cok yukseltmisti bende hamileyken bu riski goze alamam.

Fmf hastasıyım ben de. Şu an ilk gebeliğim ve kimyasal oldu malesef. Yaklaşık 5-6 aydır denioduk bu ay oldu dedik ama kimyasal oldu. Şimdi durumlarınız nedir fmfte sanırım oluyormuş böyle düşükler çok moralim bozuk yaşıtlarım arkadaşlarımın hep bebeği var gördükçe üzülüyorum o kadar canım yanıyor ki kimseye anlatamıyorum derdimi..

Benim de ilk bebeğimin kalbi durdu. Kimyasal gebelik olmuş senin de çok geçmiş olsun,bunu fmf ile bağdaştırma ama sağlıklı bir çok kadın kimyasal gebelik yaşıyor. Şimdi 34 haftalık hamileyim üstelik fmf hastalığım neredeyse gebelik döneminde sıfırlandı. Bunu doktorum da söyleşmişti Doğum sonrası hastalık tabii devam ediyor.

Benim de ilk bebeğimin kalbi durdu. Kimyasal gebelik olmuş senin de çok geçmiş olsun,bunu fmf ile bağdaştırma ama sağlıklı bir çok kadın kimyasal gebelik yaşıyor. Şimdi 34 haftalık hamileyim üstelik fmf hastalığım neredeyse gebelik döneminde sıfırlandı. Bunu doktorum da söyleşmişti Doğum sonrası hastalık tabii devam ediyor.
Gerçekten mi ne kadar süre sonra hamile kaldınız? Ataklarınız karın ağrısı şeklinde mi? Sadece Kolşin mi kullanıyorsunuz?gebelik boyunca da devam ettiniz mi ? Çok soru sordum k bakmayın. Bu arada çok teşekkürler

Bende Fmf hastasıyım malesef 6 yıldır çocuk istiyorum ama olmuyor herşey normalken artık bu hastalıktan olduğunu düşünüyorum doktorların geneli yok desede.ilk tüp bebek tedavisinde düşük oldu şimdi ikinciye başladım bakalım bu sefer olucakmı.yanlız şunu söyliyebilirim fmf hastalığı gebeliğe engel değil ama içtiğimiz kolşisin güçlü bir zehir aslında yurt dışı makalellerinde kesinlikle içilmemesi gerektiğini söylerken türkiye de durum tam tersi.bakalım neler olucak inşallah bu sefer hamile kalabilirim.tabi her kişinin metabolizması farklı ve farklı tepkimeler verebilir ben hamile kalamam belki ama bir başkası ilacı içtiği halde kalır ki okudum çok var hamile kalan.
Son durumunuz nedir acaba merak ettim inşallah bebeğinizi sağlıkla almışsınızdır kucağınıza

Gerçekten mi ne kadar süre sonra hamile kaldınız? Ataklarınız karın ağrısı şeklinde mi? Sadece Kolşin mi kullanıyorsunuz?gebelik boyunca da devam ettiniz mi ? Çok soru sordum k bakmayın. Bu arada çok teşekkürler
Benim yumurta çatlamıyordu tekrar 6 ay sonra gebe kaldım. Colchium dispert kullanıyorum ben. Ama dediğim gibi gebelikle birlikte ataklarım hiç olmadı okusaydı eğer tabii ilaç kullanacaktım. Gebelik olsa bile bu ilacı rahatlıkla kullanabilirsin. Kimyasal bile olsa gebe kalabildiğinin bir kanıtı aslında içini ferah tut demek ki hamile kalabiliyorsun.

Benim yumurta çatlamıyordu tekrar 6 ay sonra gebe kaldım. Colchium dispert kullanıyorum ben. Ama dediğim gibi gebelikle birlikte ataklarım hiç olmadı okusaydı eğer tabii ilaç kullanacaktım. Gebelik olsa bile bu ilacı rahatlıkla kullanabilirsin. Kimyasal bile olsa gebe kalabildiğinin bir kanıtı aslında içini ferah tut demek ki hamile kalabiliyorsun.
Canım k bakma tam anlamadım hamilelikte de öncesinde de hep ilaç kullandın değil mi? Yumurtanın çatlamadığı nasıl anlaşıldı? Benim yumurtlama oluyor acaba çatlamıyor mu bilemedim. Ben de pcosta var çok ağır değil adetlerim fln düzenli. Bir de gebe kaldım evet sevindirci bi bakıma ama acaba fmf hastalığından ya da ilaçtan mı düştü die de düşünmüo değilim. Düşündükten ne kadar sonra hamile kaldınız. Yaklaşık 5-6 aydır düşünüoduk ama böyle oldu :(

Bir de ataklarınız karın ağrısı şeklinde miydi yoksa eklem ağrısı mı ? Benim karnım ağrıyor acaba yapışıklık fln mo var diorum çünkü 5 sene anlaşılmadı ve çok ağrı çektim

Fmf hastasıyım ben de. Şu an ilk gebeliğim ve kimyasal oldu malesef. Yaklaşık 5-6 aydır denioduk bu ay oldu dedik ama kimyasal oldu. Şimdi durumlarınız nedir fmfte sanırım oluyormuş böyle düşükler çok moralim bozuk yaşıtlarım arkadaşlarımın hep bebeği var gördükçe üzülüyorum o kadar canım yanıyor ki kimseye anlatamıyorum derdimi..
Canım meraba.. benim 3. Denemede oldu şükür bebeğim.. Şimdi 5 buçuk aylık hamileyim inşallah. Bende fmf den mıdır diye çok araştırdım ama doktorlar engel olmaz dediler hep. Hatta benim tüplerinde sıkıntı vardı yapışıklık oluşmuştu ameliyat bile oldum. Normal yoldan olabileceğini bile söyledi doktorum. Neyse ki ilk tup bebek denememde kimyasal oldu. Çok üzülmüştüm. Ikinci denememde hiç tutmadı bile. Ama 3. Denemede hayırlı sonuç alabildim. Şimdi allah nasip ederse doguma doğru gidiyoruz. Çok güzel duygularmış Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah..

Canım meraba.. benim 3. Denemede oldu şükür bebeğim.. Şimdi 5 buçuk aylık hamileyim inşallah. Bende fmf den mıdır diye çok araştırdım ama doktorlar engel olmaz dediler hep. Hatta benim tüplerinde sıkıntı vardı yapışıklık oluşmuştu ameliyat bile oldum. Normal yoldan olabileceğini bile söyledi doktorum. Neyse ki ilk tup bebek denememde kimyasal oldu. Çok üzülmüştüm. Ikinci denememde hiç tutmadı bile. Ama 3. Denemede hayırlı sonuç alabildim. Şimdi allah nasip ederse doguma doğru gidiyoruz. Çok güzel duygularmış Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah..
Ameliyat sonrası mı ilk gebeliğin oldu canım? Ben de tüplerde sıkıntı mo var acaba diodum dpktor gebe kaldığına göre yok dedi. İnşallah darısı isteyenlere olsun hayırlısıyla kucağımıza hepimiz alırız

Canım k bakma tam anlamadım hamilelikte de öncesinde de hep ilaç kullandın değil mi? Yumurtanın çatlamadığı nasıl anlaşıldı? Benim yumurtlama oluyor acaba çatlamıyor mu bilemedim. Ben de pcosta var çok ağır değil adetlerim fln düzenli. Bir de gebe kaldım evet sevindirci bi bakıma ama acaba fmf hastalığından ya da ilaçtan mı düştü die de düşünmüo değilim. Düşündükten ne kadar sonra hamile kaldınız. Yaklaşık 5-6 aydır düşünüoduk ama böyle oldu :KK43:
Canım ben 1,5 yıl sonra gebe kaldım 5-6 ay sizin için çok erken bir süre. Sonra tedaviye başladık ve öyle gebe kaldım. İlaç kullandım tabii ama uzun zamandır atak oldukça alıyordum. Benim ataklarım yüksek ateş şeklinde oluyor. Kolsin senin gebe kalmana engel değil gebelik döneminde de rahatlıkla kullanabilirsin.Eşinin ve Senin bir doktora gitmen gerekli neden olmadığı yada neyin engel olduğu öyle anlaşılır ki sen hamile kalmışsın doktorlarda eminim kimyasal gebelik yaşadığın için sana bir süre daha deneyin öyle gelin derler.

Canım ben 1,5 yıl sonra gebe kaldım 5-6 ay sizin için çok erken bir süre. Sonra tedaviye başladık ve öyle gebe kaldım. İlaç kullandım tabii ama uzun zamandır atak oldukça alıyordum. Benim ataklarım yüksek ateş şeklinde oluyor. Kolsin senin gebe kalmana engel değil gebelik döneminde de rahatlıkla kullanabilirsin.Eşinin ve Senin bir doktora gitmen gerekli neden olmadığı yada neyin engel olduğu öyle anlaşılır ki sen hamile kalmışsın doktorlarda eminim kimyasal gebelik yaşadığın için sana bir süre daha deneyin öyle gelin derler.
Hmm anladım canım çok teşekkür ederim hastalık zaten zor bi de bebek işi girmesin Rabbim inşallah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder isteyen herkese çok sağol canım

Bende fmf hastasıyım 8 aylık evliyim ve 2 kere kimyasal gebelik geçirdim aşırı derecede korkuyorum bebeğim olmayacak diye Allah ım hepimize nasip etsin haftaya gen testi yapacak doktor

Kimyasal gebeliğin 3 oldu rahim filmi temiz çıktı geçen hafta gen testi yaptırdık sonuç bekliyoruz Allah yardımcımız olsun bi gelişme olursa bi ilaç bişi bende öğrenmek isterim doktor denemeye devam dedi

Back
X