Hamilelikte FMF hastalığı ?

mgydkbegum

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2016
189
117
18
Selam kızlar hamilelikte AKDENİZ ATEŞİ OLARAK BİLİNEN FMF HASTALIĞINDA KULLANILAN COLSIJIN İLACINİ KULLA MAYA DEVAM ETTİNİZ Mİ ? İZMİRDE ONERWBİLECEGİNİZ Bİ DOKTOR VAR MI BUNUN İÇİN ?

Canım hamilelik takvimin doğru mu? Bu soruyu sormak için biraz geç değil mi?

Fmf hastası olup hamile kalan be kolşin kullanan var mı
ben kullanıyorum doktorum mutlaka Kullanilmasi gerektiğini söyledi Mutlaka ama tabi doktorun ne der bilemem söyle bi açıklama yaptı Plesantayi tutar ve bebeğin ALLAH KORUSUN DÜŞER Dedi doktor bana o zyuden ilacımi sabah akşam olarak kullanıyorum

ben kullanıyorum doktorum mutlaka Kullanilmasi gerektiğini söyledi Mutlaka ama tabi doktorun ne der bilemem söyle bi açıklama yaptı Plesantayi tutar ve bebeğin ALLAH KORUSUN DÜŞER Dedi doktor bana o zyuden ilacımi sabah akşam olarak kullanıyorum
Banada kullanmam gerektiğini ilacın bi zararı olmadığını söyledi

Bende Fmf hastasıyım malesef 6 yıldır çocuk istiyorum ama olmuyor herşey normalken artık bu hastalıktan olduğunu düşünüyorum doktorların geneli yok desede.ilk tüp bebek tedavisinde düşük oldu şimdi ikinciye başladım bakalım bu sefer olucakmı.yanlız şunu söyliyebilirim fmf hastalığı gebeliğe engel değil ama içtiğimiz kolşisin güçlü bir zehir aslında yurt dışı makalellerinde kesinlikle içilmemesi gerektiğini söylerken türkiye de durum tam tersi.bakalım neler olucak inşallah bu sefer hamile kalabilirim.tabi her kişinin metabolizması farklı ve farklı tepkimeler verebilir ben hamile kalamam belki ama bir başkası ilacı içtiği halde kalır ki okudum çok var hamile kalan.

Bende de fmf var iki ay gebelik yaşadım ve kullandım. Uzun yıllardır tedavi oluyorum kesinlikle kullanmak gerekiyor zaten kronik hastalıklarda kullanılan en masum ilaç bebeğe bi zararı yok. Ege Üniversitesinde devam ediyor kontrollerim. Sen doktora gitmiyor musun?

Çok sıklıkla olmasada gidiyorum fmf için doktora. gebeliğe engel değildir diyor umarım öyledir artık hamile kalamamı bu duruma bağlamaya başladım her doktor farklı konuşuyor malesef yaygın bir hastalık olmadığı için araştırılamasıda az yapılıyor .ikinci tüp bebeğe başladım.sizdemi gebe kalamıyorsunuz yoksa başka sebepleriniz mi var?

Arkadaslar merhaba bana da 5yil once teshis konuldu fakat 12yildir falan vardi bu sikintilarim. Benim sorum su ilac bende ast ve alt degerlerimi cok yukseltmisti ve doktorum biraktirdi 6ay sureyle. 6.ay bittiginde gittigim kontrolde de ilaca gunde 2 devam etmemi soyledi fakat ben etmedim ataklarim oldukca ictim pek bi ise yaramasa da... Neyse simdi hamileyim hamileyken de ilaci kullanmak istemiyorum acikcasi. Ast alt degeri artacagindan dolayi. Ne yapsam bilemedim...

Bende Fmf hastasıyım malesef 6 yıldır çocuk istiyorum ama olmuyor herşey normalken artık bu hastalıktan olduğunu düşünüyorum doktorların geneli yok desede.ilk tüp bebek tedavisinde düşük oldu şimdi ikinciye başladım bakalım bu sefer olucakmı.yanlız şunu söyliyebilirim fmf hastalığı gebeliğe engel değil ama içtiğimiz kolşisin güçlü bir zehir aslında yurt dışı makalellerinde kesinlikle içilmemesi gerektiğini söylerken türkiye de durum tam tersi.bakalım neler olucak inşallah bu sefer hamile kalabilirim.tabi her kişinin metabolizması farklı ve farklı tepkimeler verebilir ben hamile kalamam belki ama bir başkası ilacı içtiği halde kalır ki okudum çok var hamile kalan.

Meraba.. bende fmf hastasiyim. Geçen sene hastalığımı anlayabildik ama hala ilaç kullanmıyorum genetik sonucta cıktı sadece fmf bulgusu. Klinik bulgular istiyor doktorum anlayacağınız. Ve ben çok sık atak geçirmiyorum. 28 yaşındayım bu yaşıma kadar 7 8 kez atak geçirdim. Doktorum bir sonraki atakta değerlerle beraber değerlendirecek.
Neyse ben de 4 senelik.evliyim çocuğumuz yok sebepsiz infertiliteyoz. Iki sene önce hsgde tüplerim kapalı gözüktü. Laparoskopi ameliyatı oldum tüplerimin açık.oldugunu ama birinden sıvı geçişinin zor olduğunu söyledi doktorum. Ve karin için yapisikligim varmış. Iki aşılama iki tüp bebek denemem var hepsi negatif oldu. Bende bu hastalığın yaptığını düşünüyorum. Ama doktorum kesinlikle yapmayacağını söyledi. Iki hafta önce negatif sonucumu aldım tüp bebek tedavisinde. Çok fazlasıyla üzüldum Ben artık ne yapacağımı şaşırdım. Sizinle aynı durumdayım maalesef

Meraba.. bende fmf hastasiyim. Geçen sene hastalığımı anlayabildik ama hala ilaç kullanmıyorum genetik sonucta cıktı sadece fmf bulgusu. Klinik bulgular istiyor doktorum anlayacağınız. Ve ben çok sık atak geçirmiyorum. 28 yaşındayım bu yaşıma kadar 7 8 kez atak geçirdim. Doktorum bir sonraki atakta değerlerle beraber değerlendirecek.
Neyse ben de 4 senelik.evliyim çocuğumuz yok sebepsiz infertiliteyoz. Iki sene önce hsgde tüplerim kapalı gözüktü. Laparoskopi ameliyatı oldum tüplerimin açık.oldugunu ama birinden sıvı geçişinin zor olduğunu söyledi doktorum. Ve karin için yapisikligim varmış. Iki aşılama iki tüp bebek denemem var hepsi negatif oldu. Bende bu hastalığın yaptığını düşünüyorum. Ama doktorum kesinlikle yapmayacağını söyledi. Iki hafta önce negatif sonucumu aldım tüp bebek tedavisinde. Çok fazlasıyla üzüldum Ben artık ne yapacağımı şaşırdım. Sizinle aynı durumdayım maalesef
Çok özür dilerim daha yeni gördüm mesajını bende iki aşılama iki tüp bebek yaptırdım sonuç negatif.Üzülme bizler zaten normal şartlarda hamile kalamıyoruz malesef olana kadar devam yılmak yok.Benim bu son yaptırdığım tüp bebekte embriyolar çok kalitesizdi olmadı.Fmf hastalığı ile alakalı olmadığını düşünüyorum artık bir ara acabalarım vardı .Gereken hangi tedavi varsa yaptırın tedbir bizden takdir allahtan.Çok iyi bir doktor bulup yapışıklıkları açtırabilirsiniz.sonra tedaviye devam edin.

Bu arada yazmayı unuttum sizin gibi aynı vakadan olan bir tanıdığım var tüpler tıkalı ve yapışıklık vardı doktor tüpler tıkalı olduğu için biz embriyoyu koysak bile tüplerin içinde biriken sıvı embriyoyu etkiler hamile kalmanızı zorlaştırır demişti.Sizin durumunuz için çok iyi bir doktor bulmanız gerekiyor.Özellikle yapışıklıkları açtırmak için gerçekten tecrübeli bir doktora ihtiyacınız var.

Bu arada yazmayı unuttum sizin gibi aynı vakadan olan bir tanıdığım var tüpler tıkalı ve yapışıklık vardı doktor tüpler tıkalı olduğu için biz embriyoyu koysak bile tüplerin içinde biriken sıvı embriyoyu etkiler hamile kalmanızı zorlaştırır demişti.Sizin durumunuz için çok iyi bir doktor bulmanız gerekiyor.Özellikle yapışıklıkları açtırmak için gerçekten tecrübeli bir doktora ihtiyacınız var.

Teşekkür ederim. Ama bende sadece yapışıklık var tüplerde sıvı birikmesi yok. O dediğiniz hidrosalpenks. Tüpler filmde sosis şeklini alıyor benimki öyle değil sadece tıkalı. Ve ben ameliyat oldum tuplerden birisi açik diğeri hasarlı olduğunu söyledi doktorum. Normal yoldan bile olr dedi ama olmadı. Bekliyoruz şuanda temmuz ayınca 3. Denemeyi yapıcaz bakalım artık.. hayırlısı

bayanlar merhaba ben de aranıza katılmak istiyorum.öncelikle kendimden bahsedeyim .11yıllık evliyiz defalarca ilaçlar aşılamalar 1tüp bebek hikayem oldu.sonuç hepsinde negatif..korkudan 2.tüp bebek tedavime başlayamadım uzun süre.1 2ay içinde tekrar bir deneme daha yapacaktık taki 3gün öncesine kadar böyle düşünüyordum tabii tedaviye başlama cesaretim gitmezse.15gündür midem bulanıyor canım tuhaf seyler istiyor omuzlarım sırtım belim kasıklarım cok agrıyordu.aklımın ucundan bile gecmedi hamile olabileceğim.en son dayanamadım acile gittim.bana serum taktılar sırada takılacak serumlarım vardı daha.buarada tahlil yaptı doktor reglim geçmişti 20gün.ama benim için bi önemi yoktu hep geçerdi zaten.çok alelade sonuçları almaya gitti eşim bi geldi yanıma şaşkın bi şekilde ultrasona gidiyoruz dedi.gebe olabilirmişsin dedi.saçmalama aşkım ne alaka laboratuar bozuktur yada karıştırmışlardır dedim.hala umutsuz şaşkın acaba mı düşünceler beynimi kemiriyordu.ultrasonla baktılar ve ne deseler siz hamilesiniz hemde 6haftalık.nasıl olur falan diyoruz.aglama krizleri gülmeler şaşkına döndük.hastane ayaga kalktı mutluluktan doktorlar uçtu sevinçten.tabii ben hala bi şüphe kadın doğumcu da görsün dedim o zaman garanti.çok şükür bin şükür bebeğim gözüktü.şükürler olsun Rabbime bize nasip etti.çok mutluyuz şaşkınız şükürler olsun Rabbimin büyüklüğüne.Allah herkese nasip etsin bu duyguyu.hala inanamıyorum ne büyük ödüldür mucizedir bu.inşallah benim de benim gibi tüm hamilelerin de bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almak da nasip olur.uzun bir serüven bizleri bekliyor..inşallah her şey yolunda gider..bebek isteyen bebeğini şuan karnında taşıyan herkesin çok büyük duacısıyım.o acıları umutsuzlukları cok iyi bilirim..Allah hepimizin yardımcısı olsun.uzun oldu biraz kusura bakmayın.hakkınızı helal edin..

Bende de fmf var iki ay gebelik yaşadım ve kullandım. Uzun yıllardır tedavi oluyorum kesinlikle kullanmak gerekiyor zaten kronik hastalıklarda kullanılan en masum ilaç bebeğe bi zararı yok. Ege Üniversitesinde devam ediyor kontrollerim. Sen doktora gitmiyor musun?

Canım meraba.. Mrsmelike Mrsmelike
Egede hangi doktora gidiyorsun. Bende fmf tasiyicisiyim egeye gidiyorum. Sizde bebek tedavisi gördünüz mu?

Arkadaslar merhaba bana da 5yil once teshis konuldu fakat 12yildir falan vardi bu sikintilarim. Benim sorum su ilac bende ast ve alt degerlerimi cok yukseltmisti ve doktorum biraktirdi 6ay sueyle. 6.ay bittiginde gittigim kontrolde de ilaca gunde 2 devam etmemi soyledi fakat ben etmedim ataklarim oldukca ictim pek bi ise yaramasa da... Neyse simdi hamileyim hamileyken de ilaci kullanmak istemiyorum acikcasi. Ast alt degeri artacagindan dolayi. Ne yapsam bilemedim...
Merhaba bende fmf hastasıyım. 7 aylık olduk bile çok sukur.şükür . İlacı kesinli
Arkadaslar merhaba bana da 5yil once teshis konuldu fakat 12yildir falan vardi bu sikintilarim. Benim sorum su ilac bende ast ve alt degerlerimi cok yukseltmisti ve doktorum biraktirdi 6ay sureyle. 6.ay bittiginde gittigim kontrolde de ilaca gunde 2 devam etmemi soyledi fakat ben etmedim ataklarim oldukca ictim pek bi ise yaramasa da... Neyse simdi hamileyim hamileyken de ilaci kullanmak istemiyorum acikcasi. Ast alt degeri artacagindan dolayi. Ne yapsam bilemedim...

Merhaba bende fmf hastasıyım ve cok sukur hamileyim.ilacin kesinlikle aksatmadan kullanılması gerek aksi takdirde geçirilen atak dusuklere sebep verebiliyor kızlar. Zaten bebege de zararı yok ilacimizin.herkese sağlıklı hamilelikler isteyenlere de tez zamanda Rabbim nasip eder insallah

Back
X