Hamilelikte fast-food

Ben çok yeniyim ama benim de canım çekiyor :) ev yapımı çok güzel hamburger yapan bi yer var 25 yıllık , yaşadığım şehirde . Ordan alıyoruz . Valla benim tüp bebek transfer sonrası 1 defa yedim pozitifi görmemiştim henüz. Ama o bilindik markaları almamaya çalışıyorum , dediğim yerden alıyoruz . Patatesi de ; elma dilim patatesi fırında yağlı kağıtta pişiriyorum kızartma gibi ağır olmuyor :)

Kuzenimle konuştum az önce. 9 ay boyunca ateş beni çağırıyoo diyip burgerking e gittim dedi yani tabi kötüyü örnek almak olmaz ama hamilelik boyunca 4-5 defa yense sorun olmaz demekki :) ya biz mesela yeme içmeyi düşünüyoruz, hamileyken sigara içenler var yani onlar nasıl düşünmüyor acaba :/ ben öğrendiğim gün bıraktım ve canım hiç istemedi bir daha. Planlı hamilelik olsa daha bile erken bırakırdım. Yani zehiri bile bırakmayan insanlar varken bizim derdimiz hamburger patates olsun yanii

hehe dayanamayacagını test yaptıracagını biliyordum
sevindim. Ve lütfen 2 ay yanından bile gecme pizzacının

Valla ben gebelik istediğimde azalttım çay kahve gebeliğe 3 ay kala ( tüp bebek ) bıraktım çayı kahveyi bile dün 3 ay sonra hatta 2 ay da gebelik 5 ayda ilk defa 1 bardak çay içtim şükürler olsun :) ama bi de popom büyümese iyi olacak o kadar boğazlı da değilim :) diyorum göbek çıkması lazım bende popo çıkıyor :)

Ben de ikisi de çıkmadı valla. Hayatımda ilk kez kilo almak istiyorum ama alamıyorum. Karnımı gören hiç 7 aylık hamile olduğuma inanmıyor 4 aylık gibi göbeğim var. Bebeğin kilosu normal diyor doktorum ama karnım küçük olunca sanki bebek büyümüyomuş gibi geliyo.

Valla canım ne çektiyse yiyorum fastfood da dahil. Bir kaç meyve var beklediğim zamanı biraz daha yaklaşsın doğum yapmadan yicem inşallah. Sakınan göze çöp batar çok abartmadan yenebilir diye düşünüyorum

Ben de yeşil erik , çilek , kiraz ve şeftali bekliyorum :)) ben hiç kışın meyve yiyemem hep yaz meyvelerini severim o yüzden yazı bekliyorum :) ben de doğurmadan bi yeşil erik yesin diyorum kızım karnımda :))

ben cok sık olmasada arada yiyorum yesillikleri ayıklıyorum daha cok icinden hamburgerin gecen aksamda deli gibi patates kızartması istedim kalktım yedim valla:) bence biz nette cok okuyoruz bazı seyleri ondan boyleyiz ben doktora sucuguda sordum bir sakıncası yok asırı yememek lazım sadece dedi benim cevremde hamile olanlarda ben hic onu yemeyim bunu yemeyim gormedim cocuklarıda saglıklı

Aynen canım kesinlikle biz çok okuduğumuz için. Mesela geçen annem salata yaparken salataya mor lahana koymuş yararlı diye. Dedim hamilelikte yenmiyor sanırım. Annem de saçmalama kızım bizim zamanımızda internet mi vardı biz kışın her salataya koyduk yedik hergün bak sen nasıl sağlıklısın dedi. Bazen çok kızıyor bana yemek konusunda o zararlı bu zararlı diye yemek seçtiğim için.

Ben de yeşil erik , çilek , kiraz ve şeftali bekliyorum :)) ben hiç kışın meyve yiyemem hep yaz meyvelerini severim o yüzden yazı bekliyorum :) ben de doğurmadan bi yeşil erik yesin diyorum kızım karnımda :))
Ayy evet erik bir de karpuz nasıl kokuyo anlatamam

mor lahana olayını duymadım hic:) bende yiyorum salataya koyarım anneler kızıyo bize ya:)) bence bu kdr hassas degil ya sonucta yedigimiz yiyecekleri normalde bizde yiyoruz zararı olsa bizede olur maydonoz icin dusuk diyorlardı mesela doktorlar yok oyle birsey diyor gercekten herkes birsey uydurup yazıyor sanırım internete:) ben toksoplazmadan korkuyordum doktor bagısıklıgım varmı diye baktı cıkmadı ki ben meyveleri falan yıkamadan yerdim:) bu kdr cabuk bulassa ozaman bulasırdı yani fazla kasmamak lazım bence neticede ictigimiz su bile ne kdr dogal bilmiyoruz:)

Aynen canım ben hamileliğimin başında tokso testi yaptırmıcaktım bile. Doktor yapalım diyince ben de kesin bağışıklık vardır gerek yok demiştim ama çıkmadı. Benim 3 tane kedim 1 köpeğim var. Hayatım barınaklarda bahçelerde toprakla iç içe geçti diyebilirim. Sokakta bile kedileri öperim severim hep kucağımdadır. Et olayında da ben hep az pişmiş severdim eti. Hatta annemin söylediğine göre küçükken annemin hazırladığı çiğ köfte harcından yermişim gizli gizli :) ya da dolma yaparken çiğ kıymalı harcı mideye indirdim kaç defa. Meyveleri de aynen senin dediğin gibi pazardan alıp çilekleri yıkamadan yerdim eve gidene kadar poşetinden. İlginç bi şekilde hiç kapmamışım toksoyu. Ama tabi hamilelikte riske atmamak gerekiyor. Yani hamileliğe denk gelirse kapmıyorum diye rahat davranıp kötü olur sonuçta.

Neden evde kendiniz yapmıyorsunuz yada bir yakınınıza yaptırmıyorsunuz ki?
Hem tertemiz hem zevkinize göre olur.
Ben yıllardır evde yapıyorum hepsini o kadar lezzetli oluyorki,üstüne para verseler dışarıda yemem.
İçinde at eti olanmı istersin domuzmu istersin...daha neler neler....ne gerek var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…