hamilelikte ekstrasistol yaşayanınız var mı?

ducks

kıpırık oğlum canımsın...
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
587
4
96
44
İzmir
Selam arkadaşlar; ben 3 yıldır panik atak hastasıyım.. hiç ilaç kullanmadım.. bayağı bir atlatmıştım.ama son zamanlarda ekstrasistollerim oluyor.. şu anda 29 haftalık hamileyim.. hamilelikte ekstrasistollerin olabileceği yazıyor... benim gibi hamileyken ekstrasistol yaşayanınız var mı?

KALP EK ATIMLARI (EKSTRASıSTOL)
Çoğu kişinin, kendini bütünüyle iyi hissettiği bir sırada, çoğunlukla dinlen-mefdurumundayken, kalp dolayında ga­rip bir duygu fark ettiği olmuştur. Bu duyguyu herkes değişik bir biçimde ifa­de eder; kalpte bir heyecan hissi, bir ka­nat çırpışı, göğüste bir darbe, kalpte bir sıçrama gibi tanımlara sık rastlanır.
internetten baktım,tanımı buymuş.vallahi bende 2-3 senedir panik atak hastasıyım.arada böyle benzer rahatsızlıklar yaşıyorum.ama yanında nefes almada zorluk,ateş basması,karın ağrısı,mide bulantısı,titreme.heyecanlanma vb. rahatsızlıklarda yaşıyorum.

canım ben herzaman yaşıyorum acillerin kapısındaydım şu zaman kadar
korkulacak bişey olmadıgını söylüyorlar ama elde degil
üzülme bi tek sen degilsin
bitkisel sakinletirici şurup filan al papatya cayı iç
gecer inşllh
kendini başka işlere konsantre et.gecmiş olsun

canım bende panik atak hastasıyım uzun zamandır EKSTRASıSTOL) dediğin rahatsızlık bended oluyo arada kendimi mutlu hissetiğimde yorgun olduğumda genellikle gece oluyo kalbim değişik atıyo kelebek çırpması gibi oluyo sonra hızlı hızlı çarpıyo kalbim demek oluyomuş hamileyken zor oluyo bu hastalık 18 haftalık hamileyim bende allah yardımcımız olsun arkadaşlar.

evet genelde dinlenirken oluyor.. yada bizle ozaman farkediyoruz..

bendede çk önceleri ara ara oluyodu 2 gündr sürekli korkutuyo nasıl bi illettr bu yahu:53:

selam,
bende de 1 aydır var kızlar..panik atak hastası değilim.önce geçer diye düşündüm ama hala geçmedi ve arada oluyor.çok rahatsız edici bir durum...
Kardiyologa gitmedim, gitmem gerekli mi onu da bilmiyorum.doğumda bir problem olur mu acaba?

Ben hasta değilim ama benim de ara ara oluyor. Gebelikte kalpten geçen kan miktarı 2 katına çıktığı için olabiliyormuş.
Doktorum her muayenemde çarpıntın var mı, yürüyüş sırasında olmayacak şekilde süresini kısıtla dedi. ama benim genelde yatağa yatınca oluyor. Hele ki yatağın için döneyim davul gibi oluyor. Normal diye kendimi telkin ediyorum, paniklemeyince geçiyor.

Ben hasta değilim ama benim de ara ara oluyor. Gebelikte kalpten geçen kan miktarı 2 katına çıktığı için olabiliyormuş.
Doktorum her muayenemde çarpıntın var mı, yürüyüş sırasında olmayacak şekilde süresini kısıtla dedi. ama benim genelde yatağa yatınca oluyor. Hele ki yatağın için döneyim davul gibi oluyor. Normal diye kendimi telkin ediyorum, paniklemeyince geçiyor.

aynen bnde bu konudan çok rahatsızım eğilip kaltığımda yada yürürken birden kalbim tekliyo böyle bi boşlukta çarpıyomuş gibi oluyo azımda hissediyorum kalbimi..hele bide yatarken arkadan birisi vuruyo sanıyorum özellikle sırt üstü yatarken çok zorlandığını hissediyorum..ztn panik bi tipim en ufak şeyde heycanlanırm ve o sırada kalbim tarif edilmez bi şekilde yanma gibi hisle boşalır elim ayağım..gebeliktenmi bilmiyorum ama nefes almadada zorlanmaya başladım daralıyorum kalbim ztn sağlam değildi şimdi iyice tuhaflaştı

:30:
aynen bnde bu konudan çok rahatsızım eğilip kaltığımda yada yürürken birden kalbim tekliyo böyle bi boşlukta çarpıyomuş gibi oluyo azımda hissediyorum kalbimi..hele bide yatarken arkadan birisi vuruyo sanıyorum özellikle sırt üstü yatarken çok zorlandığını hissediyorum..ztn panik bi tipim en ufak şeyde heycanlanırm ve o sırada kalbim tarif edilmez bi şekilde yanma gibi hisle boşalır elim ayağım..gebeliktenmi bilmiyorum ama nefes almadada zorlanmaya başladım daralıyorum kalbim ztn sağlam değildi şimdi iyice tuhaflaştı

evet canım hamilelikten bilmem bende artık hergün bazen her an oluyo dr korkuttu kalop dr karorkma diyo kafayı yedim 7 yıldan sonra gelen kızıma bişi olcak die çok korkuyorum normal doğum olamazmışım hayırlısı:30:

:30:

evet canım hamilelikten bilmem bende artık hergün bazen her an oluyor, dr korkuttu kalop dr karorkma diyo kafayı yedim 7 yıldan sonra gelen kızıma bişi olcak die çok korkuyorum normal doğum olamazmışım hayırlısı:30:

kızlar merhaba,
bende de ekstra sistol var.Bir prof a gidip muayene oldum, kalbime renkli doppler ve renkli usg ile de baktı. Benim de endişem doğumda bir problem yaratmasıydı.Ama dr hiçbir öneminin olmadığını, 25 kadında 1 inde ekstra sistolün olduğunu, doğuştan olduğunu söyledi."hatta bu senin arkadaşın, onunla yaşamayı öğren" dedi.

Benim hamile kalmadan önce, senede bir kere tek atım olup, geçerdi.Şimdi ne zamanı belli, ne sayısı...hala arada çok rahatsız oluyorum ama doğumdan sonra geçer ümidiyle idare etmeye çalışıyorum.

kızlar merhaba,
bende de ekstra sistol var.Bir prof a gidip muayene oldum, kalbime renkli doppler ve renkli usg ile de baktı. Benim de endişem doğumda bir problem yaratmasıydı.Ama dr hiçbir öneminin olmadığını, 25 kadında 1 inde ekstra sistolün olduğunu, doğuştan olduğunu söyledi."hatta bu senin arkadaşın, onunla yaşamayı öğren" dedi.

Benim hamile kalmadan önce, senede bir kere tek atım olup, geçerdi.Şimdi ne zamanı belli, ne sayısı...hala arada çok rahatsız oluyorum ama doğumdan sonra geçer ümidiyle idare etmeye çalışıyorum.

aynı şeyleri yaşıyoruz arkadaşımm:50::50::50:nette kötu yazıyo dr kotma dio şaşıtdım:14::14::14::14:

merhaba canım,
dr uma normal doğum yapabilirmiyim diye sorduğumda "ıkınma sırasında ekstrasistoller rahatsız eder mi seni "diye bir soru sordu.Daha önce doğum yapmadık ki; nereden bileyim?Acaba bizim gibi olup da normal doğum yapan var mı ki???Galiba benim dr beni direk sezeryana alacak...?

cnm bendede oluyo ama dr bıseyın yok dıyo sınırsel dıyo nasıl bı atış tarıf edebılırmısın benımkı kalbım normal atarken bı degısık atıyo sankı yavaslayıp normale donuyo durup yenıden calışıyomus gıbı yada ıcerden tekme atıyolarmıs gıbı senınde boylemı

cnım durup yenıden calısıyomus gıbımı oluyo oncedende oluyodu bende ama hamılelık ılerledıkce oda hergun ıkı yada uc kere yokluyo

Çok zaman geçmiş üzerinden ama benim sanki kalbim bir iki saniye duruyo sonra güm diye vuruyo. Ama bu güm tuhaf bi his. Göğsümün ortasında guruldama gibi bazen. Bazen bi basınç gibi. Aşağı doğru bi şey kayıyo gibi. Garip bi hiss. Çok sinirlerim bozuk. Hamilelikte iyice arttı korkmaya başladımm

canım ben herzaman yaşıyorum acillerin kapısındaydım şu zaman kadar
korkulacak bişey olmadıgını söylüyorlar ama elde degil
üzülme bi tek sen degilsin
bitkisel sakinletirici şurup filan al papatya cayı iç
gecer inşllh
kendini başka işlere konsantre et.gecmiş olsun
merabaa ben 23 yaşındayım panik ataktan 4 yıl sonra yogun bi şekilde exsasistollerim başladı senin gectimi?

selam,
bende de 1 aydır var kızlar..panik atak hastası değilim.önce geçer diye düşündüm ama hala geçmedi ve arada oluyor.çok rahatsız edici bir durum...
Kardiyologa gitmedim, gitmem gerekli mi onu da bilmiyorum.doğumda bir problem olur mu acaba?
meraba şuan eksasistolleriniz devammi?

Arkadaşlar merhaba baya eski bir konu ama bakalım yaşayan varmı. Ben 20 haftalık hamileyim ve ekstrasistol oluyor. On yıldır panik atak hastasıyım. İki yıldırda ek atım var gebelikte biraz arttı doktor kalbin normal biley yok diyor. Heycanlanınca dahada artıyor ve beni çok korkutuyor. Yaşayanlar yazın lütfen

Back
X