• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte diş etleriniz kanadı mı...

weyden

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
1.499
3
116
41
Sivas
hamilelik sırasında diş etleriniz kanadı mı...benim çok kanıyor, gece uyurken, dişlerimi fırçaladığımda yada sert meyveler yerken ve beni oldukça rahatsız ediyor bu durum...diş etleri kanayan hamile bayanlar sizler neler yapıyorsunuz...

benimde dişlerimi fırçalarken meyve yerken dişlerim kanıyor.
hatta bir kaç kere sabah kalktığımdada kanamıştı.
dr.sordum normal olabilir dedi ama ben yinede diş dr.gitmeyi düşünüyorum

Bende 21 haftalığım inanılmaz dileşterim kanıyor fırçalarken.Bu konuda birçok makale okudum normal bir durum.Gebelikte dişetleri hassaslaşır,iltihaplanır ve şişer..Yumuşak hareketlerle zedelemeden fırçalamak ve bir diş muayenesi olmak gerekiyor.

hamilelik sırasında diş etleriniz kanadı mı...benim çok kanıyor, gece uyurken, dişlerimi fırçaladığımda yada sert meyveler yerken ve beni oldukça rahatsız ediyor bu durum...diş etleri kanayan hamile bayanlar sizler neler yapıyorsunuz...

Evet....ilk hamilelikte de bun da da genelde 4. ayda başladı.Ağız kokusu da oluyor sık sık dişlerimi fırçalayıp meyveleri bıçakla bölerek yiyorum.Doğumdan sonra düzeliyor;)

benimde dişim çok kanıyor elma yerken fırçalarken az bi sert bişey olsun hemen kanıyor bazen kendi kendine kanıyor.

weydencim C vitaminini ihmal etme ve tabiki kalsiyumunu.

benimkide son 2-3 haftadır çok kanıyor. bende önce kendi doktoruma ardından da bir diş heminine gitmeyi düşünüyorum.
acıyorda çünkü...

Bebeğiniz vitaminlerini sizden aldığı için dişetleriniz kanama,şişme,belki çekilme yapabilir.
Dişlerinizdeki hassasiyet için doktorunuz flor önerebilir.Kullanacağınız sandoz tabletler de işe yarayacaktır.Düzenli fırçalamayı eksik etmeyin,hiç olmazsa tuzlu suyla gargara yapın.Mutlaka doktor kontrolü yaptırın,mevcut taşlar,çürükler temizlenmelidir,tabi bu da doktorunuzun izni ile olur.4- 6 . aylar arasında rahatlıkla gidip tedavilerinizi yaptırabilrisiniz.
Çoğu hastalıkta ilk dişeti belirti verir .bunun sebebi vücutta değişen hormonal ve kan düzeyi seviyesinin değişimidir.Kesinlikle bakımınızı ihmal etmeyin.Tabi bu durum geçicidir,ama doğumdan sonra bebeği emzirirken de devam edecektir.
Geçmiş olsun,sağlıklı günler..

kızzlar benimde kanıyordu.30.haftadan sonra geçti.özel birşey yapmadım ama kanarken aynı zamandada ağrım vardı.tedavi oldum.

kanama benimde oluyo temizlige cok dikkat edin cok fircaladikca kanama duruyo cünkü mikrop birikimi olmuyo..etlerde cekilmede oldu bende ama dis doktorlari simdilik hamilelik sürecinde normal yapcak bisiy yok diyoorlar

ooo hemde nasıl hamileliğmin 3. ayından bu zamana kadar kanadı ve kanıyo doktorum hamilelikte olabilri dedi hasas diş fırçasıyla fırçalıyorum banamısın demiyor herşeyi yaptım ama olmadı hala her sbah kalktığımda dişlerim kanamış oluyo neyseki az kaldı şurada 1 ayım kaldı daha sonra lohusalığım çıksın hemen bir dişçiye gideceğim bakım yaptıracağım dişlerime inşallah

özellıkle dişlerimi fırcalarken agzımın ortasına yumruk yemiş gibi kanıyordu diş etlerim :) artık azaldı eskısı gıbı degıl ama hala meyvelerı ısırarak yiyemıyorum.

özellıkle dişlerimi fırcalarken agzımın ortasına yumruk yemiş gibi kanıyordu diş etlerim :) artık azaldı eskısı gıbı degıl ama hala meyvelerı ısırarak yiyemıyorum.

bende ısıramıyorum bu yüzden bıçakla keserek yiyorum.bu arada sen kaç haftalık hamilesin ozzbek...

Bebeğiniz vitaminlerini sizden aldığı için dişetleriniz kanama,şişme,belki çekilme yapabilir.
Dişlerinizdeki hassasiyet için doktorunuz flor önerebilir.Kullanacağınız sandoz tabletler de işe yarayacaktır.Düzenli fırçalamayı eksik etmeyin,hiç olmazsa tuzlu suyla gargara yapın.Mutlaka doktor kontrolü yaptırın,mevcut taşlar,çürükler temizlenmelidir,tabi bu da doktorunuzun izni ile olur.4- 6 . aylar arasında rahatlıkla gidip tedavilerinizi yaptırabilrisiniz.
Çoğu hastalıkta ilk dişeti belirti verir .bunun sebebi vücutta değişen hormonal ve kan düzeyi seviyesinin değişimidir.Kesinlikle bakımınızı ihmal etmeyin.Tabi bu durum geçicidir,ama doğumdan sonra bebeği emzirirken de devam edecektir.
Geçmiş olsun,sağlıklı günler..

vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler. a.s
sonuçta işin uzmanından bunları duymak insanın içini rahatlatıyor...
sağlıklı günler herkese...

bende ısıramıyorum bu yüzden bıçakla keserek yiyorum.bu arada sen kaç haftalık hamilesin ozzbek...

aynen bende meyvelerı küp küp dogruyorum salata gibi öyle yıyorum. 37 haftalık hamıleyım bız sona yaklastık artık. sen nerelerdesin :)

aynen bende meyvelerı küp küp dogruyorum salata gibi öyle yıyorum. 37 haftalık hamıleyım bız sona yaklastık artık. sen nerelerdesin :)

bende 33 haftalık hamileyim sanırım bende yavaş yavaş sona yaklaşanlardanımkaydirigubbakcemile3 inşallah sağ sağlim bebeklerimizi alırız kucağımıza...

kanamak ne kelime benim alttaki diş etlerim paramparça oldu zaten kendimi bildim bileli çok hassastı şimdi paramparça

benimde dişlerim kanıyor sabah kalktımda dişlerimin üstü hep kan tutuyorr budurum beni rahatsız edıyor agrıyoda dişlerim dayanamıyorum napmalıyım arkadaşlar bılgı verin..şimdiden teşekkürler...:50:

Back
X